Med sikkerhet i bolig
Inntil kr 25 000 000
Refinansiere
Lånetid
8 år
Nedbetalingstid over 5 år krever at du refinansierer lån og kreditter du har fra før.
Månedlig kostnad:
1,985 kr
Gå videre
Eksempel: Lån 2 000 000 kr, 25 år, nom. rente 7,47%, eff. rente 7,77%. Kostnad: 2 436 540 kr. Totalkostnad: 4 436 540 kr. Faktisk månedsbeløp og totalbeløp kan avvike fra kalkulator. Etab.gebyr 1-4 %. Rente fastsettes individuelt. Oppdatert 2024-02-09.
Formålet med lånet ditt
Oppgi den delen av lånet på 150 000 kr som du ønsker å bruke til å innfri eksisterende lån.
?
Oppgi omtrent hvor stor nåværende låne-/kredittgjeld du vil innfri (ikke boliglån).
Formålet med resterende 100 000 kr
Hva er formålet med lånet?
Betalingsforsikring
Angi om du har en eller flere existerende betalingsforsikringer.
Angi husleie og andre driftskostnader.
Sivilstatus
Partnerens årsinntekt før skatt
Angi husleie og andre driftskostnader.
Boligopplysninger
Boligutgifter, fellesutgifter ol. (din andel)
Ikke renter og avdrag på boliglån
?
Angi husleie og andre driftskostnader.
Har du boliglån / lån med sikkerhet?
Vi trenger informasjon om alle nåværende lån for å behandle søknaden, selv om det er noe du ikke ønsker å refinansiere

Oppgi omtrentlige tall. Hvis informasjonen mangler, kan lånetilbudene dine bli avvist senere.

(Informasjon om forbrukslån og annen usikret gjeld deler du fra Gjeldsregisteret etter søknaden er sendt inn)
Ikke glem å bekrefte låneopplysningene ovenfor før du fortsetter med skjemaet.
Bank (lånetype)
Beløp
250 000 kr
Rente
10,23 %
Månedlig Kostnad
3000 kr
Totale Beløp
250 000 kr
Snittrenten
10,23 %
Månedlig Kostnad
3000 kr
Ansettelsesform
Årlig inntekt
Din arbeidsgiver
Vi kontakter ikke din arbeidsgiver
Ansatt fra (måned og år)
Anställd till
Leieinntekter
?
Har du leieinntekter kan du skrive inn disse her.
Leieinntekter
Kontaktinformasjon
Mobiltelefon (+47) - 8 siffer
Epost
Fødselsnummer
Vennligst fyll ut fødselsnummeret ditt. 11 tall
Norsk statsborger
Bodd i Norge siden
Medsøkere
Ta vekk
?
Medsøker er en person som står oppført på lånet sammen med deg.
Dersom det er flere enn én eier av boligen du ønsker å pantsette, må alle eiere inkluderes i søknaden.

Med en medsøker øker sjansen for bedre tilbud.
Medsøkere Sivilstatus
Medsøkere Boligsituasjon
Boligutgifter, fellesutgifter ol. (din andel)
Ikke renter og avdrag på boliglån
?
I boutgifter inngår amortering, husleie og andre driftskostnader.
Angi omtrentlig boligkostnad
Medsøkere Ansettelsesform
Årlig inntekt
Din arbeidsgiver
Vi kontakter ikke din arbeidsgiver
Ansatt fra (måned og år)
Anställd till
Leieinntekter
?
Har du leieinntekter kan du skrive inn disse her.
Leieinntekter
Medsøkere Kontaktinformasjon
Medsøkere Fødselsnummer
Vennligst fyll ut fødselsnummeret ditt. 11 tall.
Norsk statsborger
Bodd i Norge siden
Ved å klikke på "Finn riktig lån" -knappen, godkjenner du Zensums personvernerklæring og brukervilkår.
Gjeldsregistret
Forbrukslån
15.3.2024

Tips til deg som skal investere i eiendom

Her er alt du trenger å vite når du skal investere i eiendom | Slik oppnår du lønnsom investering i bolig ✓ Fallgruver ✓ Finansiering ✓ FAQ ✓
Lesning 
4 min

Skal du investere i eiendom? Slik maksimerer du avkastningen!

De fleste nordmenn ser på eiendom som et investeringsobjekt, og 80 % av oss eier egen bolig. Med årene vil boligen normalt sett øke i verdi. Det er imidlertid også mange som velger å investere i eiendom de ikke nødvendigvis skal bo i selv.

Her forklarer vi hvordan du maksimerer avkastningen når du skal investere i eiendom!

Grunnleggende om eiendomsinvestering

Eiendomsinvestering kan være så mangt. Det å kjøpe sin egen bolig er en form for investering. Mange ønsker imidlertid å oppnå god avkastning med en mer kortsiktig tidshorisont gjennom boligflipping.

Det å flippe en bolig betyr vanligvis at man kjøper et oppussingsobjekt til en relativt god pris, for deretter å pusse boligen opp og selge med fortjeneste.

Et annet alternativ er å investere i eiendom for utleie. Noen leier ut en del av boligen de selv bor i. Andre investerer i sekundærbolig, altså egen eiendom som ikke er hverken primær- eller fritidsbolig. En sekundærbolig brukes stort sett som utleiebolig.

Gjennom vellykket utleie av bolig kan man potensielt sitte igjen med et betydelig overskudd. Og dersom utleieboligen en dag skal selges, har den forhåpentligvis økt i verdi.
 

Tips for økt lønnsomhet når du skal investere i eiendom

Dersom du vurderer å investere i eiendom, er det viktig å ikke ta forhastede beslutninger. Valgene du tar underveis, kan potensielt ha stor betydning for hvorvidt investeringen er lønnsom eller ikke.


Her er noen tips!
 

Invester i riktig eiendom

Hvis målet ditt er å investere i leilighet for utleie, bør du tenke over både standard og beliggenhet. Disse faktorene har mye å si for hvor store leieinntekter du kan regne med å få. Ønsker du en god ekstrainntekt, kan en sentral og moderne bolig være et godt valg.

Om boligen ikke er i god stand, må du regne med utgifter til oppussing. For deg som investerer i eiendom og driver med boligflipping, er kanskje beliggenheten viktigst. Her er tross alt målet å øke boligens verdi gjennom oppussing.

Generelt sett er boliger med bynær beliggenhet gode investeringsobjekter. Mange ønsker å leie eller kjøpe bolig i disse områdene. Er det kort avstand til offentlig transport, butikk eller lignende, er dette ofte et pluss!
 

Vurder markedstrender og ha en langsiktig strategi

Før du velger å investere i utleiebolig, er det også viktig å tenke over boligmarkedet. Er boligprisene lave og man forventer at de vil stige, er dette et godt investeringstidspunkt. Kjøper du mens boligprisene er høye, kan du risikere at boligen blir mindre verdt de neste årene.

Er målet ditt å flippe boligen, er det spesielt viktig å tenke over boligmarkedet. Kortsiktige investeringer som dette kan fort påvirkes av markedssvingninger. Dersom markedet går tregt etter at du har kjøpt boligen, kan det bli vanskelig å få solgt eiendommen.

Et generelt tips til deg som skal investere i bolig, er å ha en langsiktig strategi. I Norge går boligprisene stort sett oppover. Over en periode på flere år, vil du som regel oppnå lønnsomhet om boligen selges igjen.

Les også: Hvordan bli rik?

Investere i eiendom gjennom AS eller privat?

Finn også ut om du skal investere i eiendom gjennom et AS, eller om du skal leie ut privat eiendom. Driver du omfattende utleievirksomhet (fire eller flere utleieboliger), kreves det ofte at du starter et eiendomsfirma. Dette kan ha betydning for lønnsomheten.

Enten du eier boligen privat eller gjennom et aksjeselskap, må du skatte 22 % av eventuelt overskudd utleien genererer. Tar du ut overskuddet som aksjeutbytte via AS, må du imidlertid skatte nok en gang (37,8 %). Den totale beskatningen øker altså om du velger å starte et eiendomsselskap.
 

Fallgruver ved investering i eiendom

Den kanskje vanligste fallgruven ved investering i bolig, er at man undervurderer viktigheten av beliggenhet. Mange glemmer for øvrig at det å eie sekundærboliger innebærer at eventuelle leieinntekter må skattes av.


Er målet å oppnå passiv inntekt gjennom utleie, er det dessuten viktig å ikke feilberegne hvor store leieinntekter man kan oppnå. Husk å sjekke hva tilsvarende eiendommer i området leies ut for!

Finansiering når du skal investere i eiendom

De fleste som skal sette i gang med boliginvestering vil ha behov for lånefinansiering gjennom banken. I første omgang bør du finne ut hvor mye du kan låne, slik at du vet hvor listen kan legges.

Deretter er det viktig å ikke være ukritisk når du tar opp lån. Husk at rentekostnadene på boliglån kan variere betydelig fra bank til bank. Et tips er derfor å innhente tilbud på lån til sekundærbolig fra flere banker, og sammenligne vilkårene før du bestemmer deg.

Jo lavere effektiv rente, jo bedre vil det være med tanke på lønnsomhet. Hvor stor avkastning du oppnår, avhenger av hvor mye du sitter igjen med etter at alle kostnader er trukket fra.

Slik hjelper Zensum deg som skal investere i eiendom

Hos Zensum finner du mange gode tips – både når det gjelder privatøkonomi og investeringer. Gjennom oss kan du dessuten finne lånet som passer deg best. Søk om lån hos flere banker med én samlet søknad, og sammenlign tilbudene du mottar.

Tjenesten er uforpliktende og gratis!
 

Ofte stilte spørsmål

Hvor mange leiligheter kan man leie ut privat?

Som privatperson kan du eie og leie ut inntil fire boenheter. Dersom du skal leie ut flere leiligheter enn dette, må du starte et eiendomsselskap.

 

Hvor mange boliger kan man eie ved eiendomsinvestering?

Dersom man eier fem eller flere boliger, vil en beskattes som et firma. Hovedregelen er at man maksimalt kan eie fire boliger privat. For selskaper er det ingen maksgrense.

 

Hvordan investere i eiendom?

Når du skal investere i eiendom bør du i første omgang utarbeide en solid forretningsplan. Sett også opp et realistisk budsjett, og estimer hvorvidt investeringen er lønnsom eller ikke.

 

Hvor er det best å investere i eiendom?

Det vil ofte være best å investere i eiendom med sentral beliggenhet – enten det er i eller i nærheten av Oslo, Bergen, Stavanger eller andre storbyer.

Relaterte artikler

Hva sier kundene våre?

Se alle anmeldelser