Med sikkerhet i bolig
Inntil kr 25 000 000
Refinansiere
Lånetid
8 år
Nedbetalingstid over 5 år krever at du refinansierer lån og kreditter du har fra før.
Månedlig kostnad:
1,985 kr
Gå videre
Eksempel: Lån 2 000 000 kr, 25 år, nom. rente 7,47%, eff. rente 7,77%. Kostnad: 2 436 540 kr. Totalkostnad: 4 436 540 kr. Faktisk månedsbeløp og totalbeløp kan avvike fra kalkulator. Etab.gebyr 1-4 %. Rente fastsettes individuelt. Oppdatert 2024-02-09.
Formålet med lånet ditt
Oppgi den delen av lånet på 150 000 kr som du ønsker å bruke til å innfri eksisterende lån.
?
Oppgi omtrent hvor stor nåværende låne-/kredittgjeld du vil innfri (ikke boliglån).
Formålet med resterende 100 000 kr
Hva er formålet med lånet?
Betalingsforsikring
Angi om du har en eller flere existerende betalingsforsikringer.
Angi husleie og andre driftskostnader.
Sivilstatus
Partnerens årsinntekt før skatt
Angi husleie og andre driftskostnader.
Boligopplysninger
Boligutgifter, fellesutgifter ol. (din andel)
Ikke renter og avdrag på boliglån
?
Angi husleie og andre driftskostnader.
Har du boliglån / lån med sikkerhet?
Vi trenger informasjon om alle nåværende lån for å behandle søknaden, selv om det er noe du ikke ønsker å refinansiere

Oppgi omtrentlige tall. Hvis informasjonen mangler, kan lånetilbudene dine bli avvist senere.

(Informasjon om forbrukslån og annen usikret gjeld deler du fra Gjeldsregisteret etter søknaden er sendt inn)
Ikke glem å bekrefte låneopplysningene ovenfor før du fortsetter med skjemaet.
Bank (lånetype)
Beløp
250 000 kr
Rente
10,23 %
Månedlig Kostnad
3000 kr
Totale Beløp
250 000 kr
Snittrenten
10,23 %
Månedlig Kostnad
3000 kr
Ansettelsesform
Årlig inntekt
Din arbeidsgiver
Vi kontakter ikke din arbeidsgiver
Ansatt fra (måned og år)
Anställd till
Leieinntekter
?
Har du leieinntekter kan du skrive inn disse her.
Leieinntekter
Kontaktinformasjon
Mobiltelefon (+47) - 8 siffer
Epost
Fødselsnummer
Vennligst fyll ut fødselsnummeret ditt. 11 tall
Norsk statsborger
Bodd i Norge siden
Medsøkere
Ta vekk
?
Medsøker er en person som står oppført på lånet sammen med deg.
Dersom det er flere enn én eier av boligen du ønsker å pantsette, må alle eiere inkluderes i søknaden.

Med en medsøker øker sjansen for bedre tilbud.
Medsøkere Sivilstatus
Medsøkere Boligsituasjon
Boligutgifter, fellesutgifter ol. (din andel)
Ikke renter og avdrag på boliglån
?
I boutgifter inngår amortering, husleie og andre driftskostnader.
Angi omtrentlig boligkostnad
Medsøkere Ansettelsesform
Årlig inntekt
Din arbeidsgiver
Vi kontakter ikke din arbeidsgiver
Ansatt fra (måned og år)
Anställd till
Leieinntekter
?
Har du leieinntekter kan du skrive inn disse her.
Leieinntekter
Medsøkere Kontaktinformasjon
Medsøkere Fødselsnummer
Vennligst fyll ut fødselsnummeret ditt. 11 tall.
Norsk statsborger
Bodd i Norge siden
Ved å klikke på "Finn riktig lån" -knappen, godkjenner du Zensums personvernerklæring og brukervilkår.
Gjeldsregistret
Forbrukslån
15.3.2024

Tips til deg som skal kjøpe bil | Zensum guider deg

Her ser vi nærmere på hvordan du gjør en smart handel når du skal kjøpe bil | Bør du kjøpe bruktbil eller ny bil? ✓ Finansieringsløsninger ✓ FAQ ✓
Lesning 
4 min

Skal du kjøpe bil? Tips for en smart og økonomisk handel!

Bilkjøp er en forholdsvis stor investering for de fleste, og det finnes mange potensielle fallgruver. Ved kjøp av bil kan du sikre en god handel ved å vite hva du skal se etter, og tenke over hva slags bil du skal kjøpe. Samtidig spiller valg av finansieringsmetode en rolle.


Så, hvordan kjøpe bil på en smart og økonomisk måte? Her er våre beste tips!
 

Er det best å kjøpe bil brukt eller ny?

Hvorvidt du bør kjøpe bruktbil eller ny bil avhenger av hvilke faktorer du vektlegger. En nybil koster mer, men vil til gjengjeld vanligvis ha lavere vedlikeholdskostnader. Nye biler har ofte garanti, og du som bileier får færre bekymringer.

Ulempen ved nye biler – foruten høyere kjøpspris – er at verdifallet er forholdsvis stort de første par årene. På grunn av dette, kan det ofte være smart å kjøpe en bruktbil som er 2–3 år gammel. Da kan du sikre deg en forholdsvis ny og velfungerende bil til en god pris.

Enten du kjøper bilen brukt eller ny, vil den ha en rekke kostnader utenom selve kjøpsprisen. Kostnadene for å ha en bil kan påvirkes av både bompenger, forsikringer og andre faktorer.
 

Sjekkliste: Dette bør du tenke på når du skal kjøpe bruktbil

Dersom du velger å kjøpe ny bil direkte fra forhandler, er det som regel ikke nødvendig å bekymre seg for bilens tilstand. Skal du derimot kjøpe bruktbil, er det visse elementer du bør være obs på.

Kjøpe bil privat eller fra bruktbilforhandler?

Ved kjøp av bruktbil gjennom private selgere vil man ofte få bilen til en best mulig pris. Ulempen er at det i enkelte tilfeller kan foreligge skjulte feil eller mangler ved bilen. I mange tilfeller vet ikke selgeren om disse feilene selv.

Velger du i stedet kjøp av bruktbil hos forhandler, vil bilen som regel ha blitt undersøkt før den selges. Sjansen er dermed større for at du unngår dyre feil. Samtidig koster bilen vanligvis litt ekstra, siden også forhandleren skal ha fortjeneste fra salget.

Sjekk kilometerstand

Når du skal kjøpe brukt bil er det viktig å tenke over kilometerstanden. Jo lengre en bil har kjørt, jo større sjanse er det for at bilen har feil eller mangler. Antall kilometer en bil har kjørt vil som regel påvirke verdien betydelig.

Du kan spare penger på å kjøpe en bil som har gått langt, men kan også forvente en del reparasjons- og vedlikeholdskostnader i tiden som kommer. Det er derfor ofte gunstig å kjøpe en bruktbil med lav kilometerstand.
 

Les annonsen nøye når du kjøper bruktbil

For de fleste som skal kjøpe bil, er det naturlig å sjekke nettsider som Finn.no der man finner bilannonser. Husk å lese nøye gjennom annonseteksten, slik at du får med deg eventuelle feil eller mangler selger opplyser om.

Dersom feilene er oppgitt i annonsen, vil det bli vanskelig for deg å klage i etterkant. Noter deg blant annet kilometerstand og hvorvidt bilen har bestått den periodiske kjøretøykontrollen. Og ikke minst: Gjelder bilens garanti fortsatt? Sjekk at alle servicer er fulgt.
 

Unngå å kjøpe bil usett

Et annet tips er å ikke kjøpe en bil usett. Husk at det kan være bulker eller andre skader på bilen som ikke kommer frem gjennom bildene i annonsen. Ved å se bilen før du kjøper den, kan du forsikre deg om at den fungerer som den skal.

Ta gjerne med deg en bilkyndig person som kan hjelpe deg, dersom du er usikker!
 

Husk kjøpekontrakt for bil

Når du skal kjøpe bil er det viktig å sørge for at det foreligger en kjøpekontrakt mellom deg og selger. Har du ikke kontrakt på bilkjøpet, risikerer du at det blir «ord mot ord» dersom du skal klage på noe i etterkant. Du har kort og godt ikke bevis på hva kjøpsavtalen innebar.

Finansiering når du skal kjøpe bil med lån

Bilkjøp med oppsparte midler er som regel det mest økonomisk gunstige alternativet. Dette fordi du slipper lånerenter. For mange er det imidlertid nødvendig å finansiere kjøp av bil med lånte midler.

Det kan være praktisk å ha et finansieringsbevis for billån, slik at du kan bevise overfor selger at finansieringen er i orden. Når det er sagt, finnes det mange ulike typer billån å velge mellom.
 

Billån uten sikkerhet

Dersom du skal kjøpe en billig bruktbil, er det ikke behov for et veldig stort lån. I så fall vurderer du kanskje å ta opp et billån uten sikkerhet. Dette innebærer at du betaler bilen med et forbrukslån eller andre usikrede lån, der banken ikke har pant i eiendelene dine.

Det å velge bilfinansiering med forbrukslån kan være praktisk, men husk på at rentene som regel er høyere enn for lån med sikkerhet.

Dersom du har bestemt deg for å kjøpe en eldre bruktbil, er det ofte aktuelt å velge et kaskofritt billån. Dette er enkelt forklart et billån uten sikkerhet, noe som også innebærer at du ikke trenger kaskoforsikring. 

Billån med sikkerhet

Det er også mulig å ta opp billån med sikkerhet i eiendeler, enten det er i bilen selv eller i fast eiendom. For noen er det aktuelt å bake billån inn i boliglån. Dette kan være et alternativ om det finnes ledig verdi i boligen din, for eksempel fordi boligen har økt i verdi.

Ønsker du å ta opp et billån med sikkerhet i bilen, vil banken ofte kreve at du tegner en kaskoforsikring på bilen først. Dette er først og fremst vanlig å velge om bilen er verdt mer enn 100 000 kroner.

Uansett – velger du billån med sikkerhet, kan du regne med mer gunstige lånebetingelser. Dette skyldes at banken har ekstra sikkerhet om du ikke skulle betjene lånet som avtalt. Ekstra gunstig rente kan du ofte oppnå om du betaler en egenandel.

Billån uten egenkapital
er fullt mulig, men vil som regel innebære at banken gir deg en høyere rente. Dette vil likevel være et godt alternativ om du har behov for 100 % finansiering.

PS! Husk også på at det finnes noe som kalles grønt billån. Dette er lån som gis ved kjøp av biler med lavt utslipp, som for eksempel elbiler. Om du skal kjøpe bil som er miljøvennlig, kan du med et grønt billån potensielt oppnå ekstra gode rentebetingelser.

Slik kan Zensum hjelpe

Enten du trenger lån til veteranbil, nyere bruktbil eller ny bil, kan Zensum hjelpe deg med å finne lånet som passer deg best. Gjennom oss kan du innhente lånetilbud fra en rekke ulike långivere med én samlet søknad.


Tjenesten er både gratis og uforpliktende!
 

Ofte stilte spørsmål

Hva slags bil bør jeg kjøpe?

Når du skal kjøpe bil bør du først og fremst velge en modell som passer deg og din livsstil. Ønsker du en bil som er «lettsolgt», er BMW 3-serie, VW Golf og Toyota Yaris smarte valg.

Hvilken bruktbil bør jeg kjøpe?

Dersom du er opptatt av driftssikkerhet, er både Lexus, VW, Suzuki, Honda, Mitsubishi, Toyota og Kia kjent for å være gode kjøp. Norges mest populære bruktbil er Volkswagen Golf.

Hvordan betale bil hos forhandler?

Du avtaler som regel finansieringen direkte med forhandler. Finansierer du med lån og egenandel, betales sistnevnte ofte direkte ved henting av bilen.
 

Hvordan kjøpe bil med billån?

Dersom du skal kjøpe bil med billån, kan det være gunstig å ha et finansieringsbevis som lar deg vise at du har fått innvilget et lån overfor selger.
 

Hvordan kjøpe bruktbil?

Når du skal kjøpe bruktbil er det lurt å møte fysisk opp og vurdere bilen før du kjøper den. Husk å signere en kjøpekontrakt med selger, og avtal finansieringen dere imellom.
 

Hvordan kjøpe bil privat?

Når man kjøper bil av private selgere, er det vanlig å betale digitalt eller med kontanter idet bilen hentes. Det bør også signeres en kontrakt mellom deg og selger.

Relaterte artikler

Hva sier kundene våre?

Se alle anmeldelser