Ulike alternativer for refinansiering av boliglån

Refinansieringen av ditt boliglån gir deg en rekke alternativer for å gjøre endringer i lånet ditt. Når du fortsatt trenger å refinansiere, kan du også vurdere om du vil endre perioden mellom rentejusteringene dine - f.eks. fra 3 til 5 år, eller om du vil konvertere til en annen type lån, som kan være en fast rente i 30 år. Det kan også være at du har et rentelån og ønsker å starte nedbetaling, eller at du ønsker å få eller forlenge lånets avdragsfrihet.

Fordeler med refinansiering av boliglån

Mange velger å refinansiere boliglånet sitt på et nytt som har lavere rente. Det kan gi mange besparelser under lånet og gi ekstra økonomisk gevinst her og nå. For eksempel kan det gi deg mulighet til å betale tilbake på boliglånet ditt, betale ned annen gjeld eller gi deg økonomisk spillerom til å starte på nedbetalingene hvis nedbetalingsperioden slutter. Det er imidlertid noen kostnader forbundet med å refinansiere boliglånet ditt for et nytt lån, så det er en god idé å undersøke om det er det beste alternativet for deg. Hvis du velger å refinansiere boliglånet ditt gjennom Zensum, har du muligheten til å sammenligne renter og vilkår fra flere banker, slik at du er sikker på å få den beste avtalen.

Refinansier boliglånet ditt etter livet

Hvis livet ditt endres - som det sannsynligvis vil gjøre med årene - kan det være en god idé å refinansiere boliglånet ditt. Det kan f.eks. være hvis du enten har blitt skilt eller gift, eller har funnet en ny jobb, noe som betyr at husstandens inntektsnivå har endret seg. Hvis det har blitt høyere og du refinansierer boliglånet ditt, kan du få lavere rente og kanskje bedre vilkår.

Samle alle lånene dine på ett sted

Hvis du fortsatt trenger å refinansiere lånet ditt, kan det også være en god idé å samle lån et sted hvis du har flere, da det vil gi deg en sterkere personlig økonomi. Du får også en mye bedre oversikt over økonomien din hvis du velger å samle inn lånene dine. Unngå unødvendig stress med mange fakturaer og reduser risikoen for manglende betaling, mens du kan få lavere renter ved refinansiering av boliglån.