Med sikkerhet i bolig
Inntil kr 25 000 000
Refinansiere
Lånetid
8 år
Nedbetalingstid over 5 år krever at du refinansierer lån og kreditter du har fra før.
Månedlig kostnad:
1,985 kr
Gå videre
Eksempel: Lån 2 000 000 kr, 25 år, nom. rente 7,47%, eff. rente 7,77%. Kostnad: 2 436 540 kr. Totalkostnad: 4 436 540 kr. Faktisk månedsbeløp og totalbeløp kan avvike fra kalkulator. Etab.gebyr 1-4 %. Rente fastsettes individuelt. Oppdatert 2024-02-09.
Formålet med lånet ditt
Oppgi den delen av lånet på 150 000 kr som du ønsker å bruke til å innfri eksisterende lån.
?
Oppgi omtrent hvor stor nåværende låne-/kredittgjeld du vil innfri (ikke boliglån).
Formålet med resterende 100 000 kr
Hva er formålet med lånet?
Betalingsforsikring
Angi om du har en eller flere existerende betalingsforsikringer.
Angi husleie og andre driftskostnader.
Sivilstatus
Partnerens årsinntekt før skatt
Angi husleie og andre driftskostnader.
Boligopplysninger
Boligutgifter, fellesutgifter ol. (din andel)
Ikke renter og avdrag på boliglån
?
Angi husleie og andre driftskostnader.
Har du boliglån / lån med sikkerhet?
Vi trenger informasjon om alle nåværende lån for å behandle søknaden, selv om det er noe du ikke ønsker å refinansiere

Oppgi omtrentlige tall. Hvis informasjonen mangler, kan lånetilbudene dine bli avvist senere.

(Informasjon om forbrukslån og annen usikret gjeld deler du fra Gjeldsregisteret etter søknaden er sendt inn)
Ikke glem å bekrefte låneopplysningene ovenfor før du fortsetter med skjemaet.
Bank (lånetype)
Beløp
250 000 kr
Rente
10,23 %
Månedlig Kostnad
3000 kr
Totale Beløp
250 000 kr
Snittrenten
10,23 %
Månedlig Kostnad
3000 kr
Ansettelsesform
Årlig inntekt
Din arbeidsgiver
Vi kontakter ikke din arbeidsgiver
Ansatt fra (måned og år)
Anställd till
Leieinntekter
?
Har du leieinntekter kan du skrive inn disse her.
Leieinntekter
Kontaktinformasjon
Mobiltelefon (+47) - 8 siffer
Epost
Fødselsnummer
Vennligst fyll ut fødselsnummeret ditt. 11 tall
Norsk statsborger
Bodd i Norge siden
Medsøkere
Ta vekk
?
Medsøker er en person som står oppført på lånet sammen med deg.
Dersom det er flere enn én eier av boligen du ønsker å pantsette, må alle eiere inkluderes i søknaden.

Med en medsøker øker sjansen for bedre tilbud.
Medsøkere Sivilstatus
Medsøkere Boligsituasjon
Boligutgifter, fellesutgifter ol. (din andel)
Ikke renter og avdrag på boliglån
?
I boutgifter inngår amortering, husleie og andre driftskostnader.
Angi omtrentlig boligkostnad
Medsøkere Ansettelsesform
Årlig inntekt
Din arbeidsgiver
Vi kontakter ikke din arbeidsgiver
Ansatt fra (måned og år)
Anställd till
Leieinntekter
?
Har du leieinntekter kan du skrive inn disse her.
Leieinntekter
Medsøkere Kontaktinformasjon
Medsøkere Fødselsnummer
Vennligst fyll ut fødselsnummeret ditt. 11 tall.
Norsk statsborger
Bodd i Norge siden
Ved å klikke på "Finn riktig lån" -knappen, godkjenner du Zensums personvernerklæring og brukervilkår.
Gjeldsregistret
Forbrukslån
15.3.2024

Hvordan bli rik – spare penger & bli økonomisk uavhengig

Hvordan du blir rik, er det mange svar på. I artikkelen gir vi deg en oppskrift på hvordan du kan spare penger og bli rik ✓ Ikke så vanskelig som du tror →
Lesning 
3 min

Hvordan bli rik og økonomisk uavhengig

Er drømmen din å bli økonomisk uavhengig? Du er garantert ikke alene om ha slike drømmer, men det er ikke alltid like lett å vite hvordan du kan bli rik og økonomisk uavhengig. Vi behøver penger for å tilegne oss nær sagt alt av materielle goder, og da er det naturlig å tenke på penger som frihet. 

Hvor rik vil du bli?

Hva som gjør at du føler deg rik er individuelt. For noen kan dette være noen titusener, mens for andre må det millioner til. Hvis du først definerer et mål, er det lettere for deg å nå målet.  De færreste blir superrike, men alle som har jobbet seg opp fra ingenting har, i mange tilfeller, hatt et mål om å bli veldig rik. Dette er et viktig punkt, fordi når du har et mål, kan du jobbe målrettet.

Jobb målrettet mot å bli rik

Med et mål klarlagt er du klar til å ta fatt på veien til rikdom. Avhengig av din situasjon her og nå, er det fornuftig å lage en plan for hvordan du skal nå målet ditt. Et tips er å utforme en plan som løper over flere år, eller hvor lang tid du setter deg, hvor du setter deg delmål. Dette gjør at du holder fokus og bevarer motivasjonen.

Det er de aller, aller færreste som blir rike uten å ha jobbet for det. Det går selvfølgelig an å arve penger og vinne i lotto, men dette er en strategi hvor du har marginal sjanse til å lykkes.

Du kan begynne allerede nå

Som med så mye annet her i livet, er det kun deg selv som står i veien for å lykkes. Hvorfor vente til i morgen? Ta fatt på oppgaven allerede nå og lag en detaljert plan for hvordan du kan blir rik. 

Du kan tenke på det sånn: “Hvis andre har klart det, kan jeg også klare det”. Med motivasjon og fokus har du alle muligheter til å lykkes med å bli rik, i hvert fall om du har satt deg rimelige og realistiske mål.

Inspirasjon til hvordan bli rik

Avhengig av hvor lang tidshorisont du har, er det mange veier mot å bli rik. Noen ganger kan det være lurt å tenke utradisjonelt om du vil ha mange penger på konto, men veldig mange lykkes ved å helt enkelt følge tradisjonelle metoder.  

Utdannelse og karriere

En god utdannelse kan gi deg en karriere, som på sikt kan føre til høye lønninger. Dette er som oftest en trygg vei til å tjene nok penger slik at du kan kjøpe hus, hytte og bli helt gjeldfri. Noen utdannelser har større potensiale enn andre, sånn i utgangspunktet, men i all hovedsak vil alle med lang nok erfaring og ansiennitet kunne ta de beste stillingene innenfor det aktuelle fagfeltet.

Utdannelse blir du heller aldri for gammel til og firmaer skriker etter kvalifisert arbeidskraft i mange fag. 

Bli en investor

Hvis du er risikovillig, er det fullt mulig å investere seg opp fra ingenting til å bli mangemillionær. Det har vi flere gode eksempler på i Norge. Dette er ikke en vei som er helt risikofri, og du må tåle å tape det du eventuelt investerer, men om du er dyktig til å investere, er dette en mulig vei til å bli rik på forholdsvis kort tid.

Uten noen som helst erfaring vil det bli veldig vanskelig, og det er viktig du forstår hva dine investeringer innebærer av risiko for deg. Derfor bør du starte med å lære deg hvordan de ulike finansielle instrumenter fungerer.

Spare penger

En veldig grei, forutsigbar og forholdsvis enkel vei mot å bli rik, er å spare penger. Dette er en metode du kan bruke uansett hvordan din livssituasjon er. Er du i en situasjon hvor du har en del gjeld, er det lurt å samle alle lån (refinansiere) først, siden du da betaler renter og gebyrer som til syvende og sist er penger ut av vinduet.

Du kan også
spare penger i eiendom, men her er det en risiko for at du ikke selge boligen med gevinst. Banksparing har sine fordeler, fordi pengene er forholdsvis trygge, men over tid spises sparepengene opp av inflasjon og lavere rente enn andre sparemåter. Sparing i fond har lenge vært den store vinneren, men dette er heller ikke en risikofri form for sparing.

Ingen kan spå fremtiden. Det vil i alle tilfeller vil være en risiko, og det er din risikovillighet som avgjør hvor stor avkastning du får av sparepengene dine. 

Betal ned gjeld

Gjeld spiser opp en stor del av inntekten, så hvis du ønsker å gå en rikere fremtid i møte er det best å innfri gjelden din så fort som mulig. Se hvilke lån som kan innfris før tiden, f.eks. privatlån, og sett opp en plan. Du kan vente med å forhåndsnedbetale lån med sikkerhet og lån der renten er bundet. Dette fordi du her antakeligvis må betale en kompensasjon for rentedifferansen. Det er heller ikke nødvendig å innfri studielånet med en gang siden kostnadene for dette lånet er svært lave.

Hvor lang tidshorisont har du?

Hvor lang tidshorisont du har er en avgjørende faktor på veien til rikdom. Hvis du vil bli rik fort, vil det bli en utfordring, selv om det ikke er umulig. Kryptovaluta er et godt eksempel på en invisering hvor folk har blitt styrtende rike på kort tid, men som også har tatt en høy risiko. 

Hvis du tar tiden til hjelp og gjør smarte investeringer, er det mye høyere sannsynlighet for å bli rik. Dette kan også innebære å senke forbruket til et minimum og målrettet spare mot å bli finansielt uavhengig. Det er et begrep for dette: FIRE.

FIRE: En bevegelse mot økonomisk uavhengighet

FIRE et er akronym for “Financial Independence Retire Early”, eller fritt oversatt til norsk: Finansiell Uavhengighet Tidlig Pensjon. Dette er en filosofi som går ut på å nedbetale boliggjelden så raskt som mulig og å ha investeringer fordelt på mange risikoprofiler som gir en avkastning du kan leve av – uten å jobbe for pengene.

Konseptet går ut på at du skal kunne leve av kun 4% av dine investeringer (eller hvilken som helst passiv inntekt), samtidig som porteføljen av investeringer har nok verdistigning, og ikke synker i verdi på grunn av inflasjon og andre faktorer. Dette betyr du kan gå av med pensjon så tidlig som mulig (så lang tid som det tar å opparbeide nok passiv inntekt), men må leve forholdsvis nøkternt. Det er individuelt hvor mye du behøver for å leve uten å jobbe, men ideen er at du må gå ned til 50% eller mindre av det du hadde som lønnsmottaker. Sett opp budsjett for å få oversikten over mye du må ha i inntekt for å ha nok penger til alle utgifter..

For å finne ut av hvor mye du må ha i investeringer ifølge FIRE-bevegelsen, må du dele alle dine årlige utgifter med 4%. Dette forutsetter en årlig avkastning på 6-8% jevnt over for at inflasjonen ikke skal senke realverdien over tid. Det finnes flere kalkulatorer på nett som kan vise hvor mange år det vil ta deg å komme dit hvor du kan være økonomisk uavhengig.

Vanlige spørsmål om hvordan du blir rik

Hvor er det mulig å bli rik?

Det er mulig å bli rik hvor som helst, så lenge du har en vei til å tjene penger på inntekt eller investeringer. Hvor lett det er å bli rik er det forsket på, som viser Sverige er landet det er lettest å bli rik.

Hvilken utdanning må du ha for å bli rik?

De som får høyere lønninger er ledere og toppledere i næringslivet. Skipsfart, finans og helse er sektorer med høyest lønninger i Norge.

Hvordan blir jeg rik på ett år?

For å bli rik på ett år, må du øke inntektene betydelig eller investere pengene dine smart. Det kan bli en stor utfordring med en såpass kort tidshorisont, men det er ikke umulig.

Hvordan blir jeg rik på aksjer?

For å bli rik på aksjer, må du ha mye kunnskap om de bedriftene og sektoren du velger å investere i. Å sitte på aksjer såkalt “long” eller langsiktig, er den klart beste metoden som gir best avkastning over tid.

Relaterte artikler

Hva sier kundene våre?

Se alle anmeldelser