Med sikkerhet i bolig
Inntil kr 25 000 000
Refinansiere
Lånetid
8 år
Nedbetalingstid over 5 år krever at du refinansierer lån og kreditter du har fra før.
Månedlig kostnad:
1,985 kr
Gå videre
Eksempel: Lån 2 000 000 kr, 25 år, nom. rente 7,47%, eff. rente 7,77%. Kostnad: 2 436 540 kr. Totalkostnad: 4 436 540 kr. Faktisk månedsbeløp og totalbeløp kan avvike fra kalkulator. Etab.gebyr 1-4 %. Rente fastsettes individuelt. Oppdatert 2024-02-09.
Formålet med lånet ditt
Oppgi den delen av lånet på 150 000 kr som du ønsker å bruke til å innfri eksisterende lån.
?
Oppgi omtrent hvor stor nåværende låne-/kredittgjeld du vil innfri (ikke boliglån).
Formålet med resterende 100 000 kr
Hva er formålet med lånet?
Betalingsforsikring
Angi om du har en eller flere existerende betalingsforsikringer.
Angi husleie og andre driftskostnader.
Sivilstatus
Partnerens årsinntekt før skatt
Angi husleie og andre driftskostnader.
Boligopplysninger
Boligutgifter, fellesutgifter ol. (din andel)
Ikke renter og avdrag på boliglån
?
Angi husleie og andre driftskostnader.
Har du boliglån / lån med sikkerhet?
Vi trenger informasjon om alle nåværende lån for å behandle søknaden, selv om det er noe du ikke ønsker å refinansiere

Oppgi omtrentlige tall. Hvis informasjonen mangler, kan lånetilbudene dine bli avvist senere.

(Informasjon om forbrukslån og annen usikret gjeld deler du fra Gjeldsregisteret etter søknaden er sendt inn)
Ikke glem å bekrefte låneopplysningene ovenfor før du fortsetter med skjemaet.
Bank (lånetype)
Beløp
250 000 kr
Rente
10,23 %
Månedlig Kostnad
3000 kr
Totale Beløp
250 000 kr
Snittrenten
10,23 %
Månedlig Kostnad
3000 kr
Ansettelsesform
Årlig inntekt
Din arbeidsgiver
Vi kontakter ikke din arbeidsgiver
Ansatt fra (måned og år)
Anställd till
Leieinntekter
?
Har du leieinntekter kan du skrive inn disse her.
Leieinntekter
Kontaktinformasjon
Mobiltelefon (+47) - 8 siffer
Epost
Fødselsnummer
Vennligst fyll ut fødselsnummeret ditt. 11 tall
Norsk statsborger
Bodd i Norge siden
Medsøkere
Ta vekk
?
Medsøker er en person som står oppført på lånet sammen med deg.
Dersom det er flere enn én eier av boligen du ønsker å pantsette, må alle eiere inkluderes i søknaden.

Med en medsøker øker sjansen for bedre tilbud.
Medsøkere Sivilstatus
Medsøkere Boligsituasjon
Boligutgifter, fellesutgifter ol. (din andel)
Ikke renter og avdrag på boliglån
?
I boutgifter inngår amortering, husleie og andre driftskostnader.
Angi omtrentlig boligkostnad
Medsøkere Ansettelsesform
Årlig inntekt
Din arbeidsgiver
Vi kontakter ikke din arbeidsgiver
Ansatt fra (måned og år)
Anställd till
Leieinntekter
?
Har du leieinntekter kan du skrive inn disse her.
Leieinntekter
Medsøkere Kontaktinformasjon
Medsøkere Fødselsnummer
Vennligst fyll ut fødselsnummeret ditt. 11 tall.
Norsk statsborger
Bodd i Norge siden
Ved å klikke på "Finn riktig lån" -knappen, godkjenner du Zensums personvernerklæring og brukervilkår.
Gjeldsregistret
Forbrukslån
15.3.2024

8 forslag til passiv inntekt | Zensum tipser!

Her forklarer vi hvordan du kan tjene penger gjennom passiv inntekt | Hva menes med passive inntektskilder? ✓ Metoder ✓ Fallgruver ✓ FAQ ✓
Lesning 
4 min

8 måter å tjene penger på gjennom passiv inntekt

Mange drømmer om å tjene penger mens de sover. Dette høres kanskje for godt ut til å være sant, men det finnes i realiteten flere ulike måter å oppnå passiv inntekt på. Samtidig bør man være klar over de potensielle fallgruvene man bør unngå!


Her ser vi nærmere på passiv inntekt, og deler åtte forslag til hvordan du kan oppnå nettopp dette.

Først og fremst: Hva er passiv inntekt?

Passiv inntekt er penger du tjener takket være tidligere innsats. Det er med andre ord snakk om penger du tjener uten å jobbe direkte for dem. Ofte brukes uttrykket «tjene penger mens man sover» om passive inntekter, siden pengene nærmest tjener seg av seg selv.
 

Hvordan oppnå passiv inntekt?

De fleste må jobbe aktivt og fortløpende for pengene, for eksempel gjennom arbeid. Men den innsatsen du gjør nå, kan også betale seg i fremtiden. Det finnes mange ulike fremgangsmåter for å oppnå dette.


Her er noen idéer for hvordan du kan oppnå passiv inntekt!

1. Renteinntekter

Den kanskje vanligste formen for passiv inntekt i Norge, er renteinntekter. Etter å ha satt pengene dine inn på en sparekonto i banken, vil beløpet gradvis vokse på grunn av renter. Hvor store passive inntekter du oppnår på denne måten, avhenger av både sparerente og innskuddsbeløp.

Har man store pengebeløp i banken, kan man potensielt leve av rentene. For vanlige småsparere er nok ikke renteinntekten så veldig stor, men det er like fullt penger du tjener «mens du sover».

2. Utleie av bolig eller annen eiendom

En annen måte å oppnå passiv inntekt på, er gjennom utleie av eiendom. Det kan for eksempel være snakk om en sekundærbolig som leies ut, eller kjelleretasjen i egen bolig. Med en utleiebolig kan du tjene penger regelmessig gjennom leieinntekter.

Husk at det også er mulig å leie ut næringsbygg og andre bedriftslokaler. For å kunne oppnå passive inntekter gjennom utleie, må du normalt sett først investere i eiendom. Foruten leieinntekter, kan du tjene penger når boligen en dag selges – gitt at den har økt i verdi.

3. Utbytte fra investeringer

Ved å investere penger i ett eller flere aksjeselskap, kan du oppnå passiv inntekt gjennom det årlige utbyttet. Skulle aksjekursen stige, vil også aksjene dine øke i verdi. I så fall kan du oppnå positiv avkastning.
 

4. Passiv inntekt gjennom pensjon

Gjennom folketrygden kan alle nordmenn som jobber eller bor i Norge tjene opp alderspensjon. Når du en dag går av med pensjon, kan du oppnå passiv inntekt gjennom pensjonsutbetalinger.

Har du 40 års trygdetid bak deg, får du rett på full garantipensjon. Dersom du ikke har hatt noen inntekt, vil du likevel ha rett på minstepensjon.

5. Utleie av eiendeler

Du kan også oppnå ekstra inntekt gjennom utleie av eiendeler, enten det er snakk om bil, verktøy eller fritidsutstyr. Dette er ofte en nyttig løsning når du ønsker å tjene penger fort.

Utleieprosessen krever kanskje at du møter eventuelle leietakere for å overlevere leieobjektet. Vi velger likevel å kategorisere dette som passiv inntekt, siden det krever minimalt med innsats.

6. Passiv inntekt gjennom blogg, sosiale medier og YouTube

Det har blitt nokså vanlig å tjene penger på nett, enten det er gjennom blogging, YouTube eller sosiale medier. Alle disse kan være gode passive inntektskilder, gitt at du har en del tilhengere/følgere.

Det finnes mange annonsenettverk, som for eksempel Googles Adsense. Jo flere tilhengere som eksponeres for annonsene på siden din, jo større er inntjeningspotensialet. Annonser kan utgjøre en hyggelig biinntekt, og lar deg tjene penger selv når du sover.
 

7. Gi ut en bok eller musikk

Det å skrive en bok eller komponere en sang er ingen enkel jobb, men etter publisering kan du oppnå passiv inntekt. Artister og andre som gir ut musikk, tjener for eksempel penger når låtene strømmes på Spotify eller andre musikktjenester.

Husk også på at du kan få inntekter dersom verkene dine brukes av andre – enten det er snakk om radiokanaler, film eller TV.

8. Refinansiering

Dersom du har flere forbrukslån eller andre smålån, betaler du sannsynligvis gebyrer og renter på samtlige. Dette kan utgjøre mye penger i løpet av en måned. Refinansiering innebærer at du samler gjelden i et nytt og gjerne billigere lån, slik at du sparer penger.

Dette er kanskje ikke passiv inntekt i ordets rette forstand. Men det er likevel en måte å spare penger på – uten særlig mye innsats.

Bruker du en låneagent når du skal finne refinansieringslånet, forenkler du prosessen ytterligere. Da kan du nemlig søke om lån hos flere banker samtidig med kun én søknad. Dette er noe vi i Zensum kan hjelpe deg med!

Ved å sammenligne eventuelle lånetilbud du mottar, finner du enkelt det lånet som er mest gunstig for deg.
 

Fallgruver relatert til passive inntekter

Selv om det å oppnå passive inntekter ikke trenger å være vanskelig, finnes det visse fallgruver man bør være obs på. Er det for eksempel snakk om investering i eiendom eller aksjer, innebærer dette en viss risiko.


Skal du investere i sekundærbolig for utleie, bør du blant annet forsikre deg om at beliggenheten er attraktiv. Hvis ikke, risikerer du at det blir vanskelig å finne potensielle leietakere.

Videre ønsker vi å påpeke at det å investere i aksjer kan være lønnsomt, men også risikofylt. I verste fall kan du tape pengene dine. Av den grunn er det lurt å sette seg godt inn i markedet du investerer i på forhånd. Kjenner du markedet, er det også lettere å plassere pengene riktig.

Les også: Hvordan bli rik?

 

Ofte stilte spørsmål

Hva er passiv inntekt?

Passiv inntekt kan beskrives som inntekter du oppnår gjennom tidligere innsats. Det kan for eksempel være snakk om renter du tjener etter å ha satt inn penger i banken.

 

Hvordan få passiv inntekt?

Du kan skaffe deg passiv inntekt på flere ulike måter. Ett alternativ er å investere i utleiebolig som kan generere leieinntekter. Du kan da tjene penger så fremt du har leietakere.

 

Hvilke typer passiv inntekt finnes?

Det finnes mange former for passiv inntekt. Blant disse kan vi nevne utleie av eiendom, renteinntekter, annonseinntekter, utbytte av investeringer og pensjon.

Relaterte artikler

Hva sier kundene våre?

Se alle anmeldelser