Zensum Corporate

Zensum i dag
Bedriftsledelse

Vår misjon

Vi jobber med, og for, en ansvarlig långivning. – Vi vil ha, og tror på at vi kan bidra til, en verden uten dårlige lån gjennom å stille krav til både oss selv og de långiverne vi jobber med. Omtenksomhet må alltid komme før lønnsomhet. Vi skal aldri noensinne tjene penger på andres ulykke.

Vår visjon

Ingen dårlige lån.

Med en tilgjengelig personlig service og et ansvarlig utgangspunkt vil vi bidra til en verden uten dårlige lån.

Kort om Zensum

2013

Startet vi i Stockholm, Sverige.

2

Zensum er aktive i Sverige og Norge.

450.000

Over 450 000 mennesker har sammenlignet lånene sine via Zensum.

205

Zensum har totalt 205 ansatte.

90 %

Av hele volumet vi har formidlet, er over 90 % brukt til refinansiering av tidligere lån og kreditter.

3

Morselskapet Zensum AB innehar tre ulike tillatelser fra den svenske Finansinspektionen.

Vår resa

2013

2013

Zensum ble grunnlagt i David Bagares gata i Stockholm med en ambisjon om å hjelpe mennesker med å finne rettferdige renter og gode lån. Lokalene var små, men visjonen stor: Ingen dårlige lån.

2014

2014

Den unge bedriften suser av gårde. Etterspørselen etter en enkel og rettferdig metode for å forbedre renten var stor, og vi ekspanderer til NYC! (Ok, det var ikke NYC … det var Uppsala!)

2015

2015

På dette tidspunktet har Zensum hjulpet 100 000 mennesker med å få oversikt over lånene sine. Vi ser at vi virkelig kan utgjøre en forskjell, og ambisjonene vokser. Vi kan mer! Bedriften beveger seg ut i ukjent terreng og lanserer to PPM-fond. Dessverre var ikke denne ideen like innlysende som den først så ut, og den ble ødelagt av en kaotisk PPM-verden. Det var en dyrekjøpt, men verdifull erfaring som har betydd mer for oss enn all medgangen noen gang har gjort.

2016

2016

Zensum er fortsatt innstilt på å være en sterk og god kraft på lånemarkedet, og lanserer en trygghetsforsikring – Zensum Säker, sammen med forsikringskjempen AXA.

2017

2017

Zensum finner veien hjem igjen og fokuserer på det vi virkelig er gode på. Styrket av fornøyde kunder innenfor sammenligning av lån, ekspanderer Zensum til Norge gjennom datterselskapet Zensum AS.

2018

2018

Året vi nådde vår fineste milepæl – 4,9 av 5 i karakter på Trustpilot i Norge og 4,7 av 5 i Sverige, basert på 500 respektive 3000 anmeldelser. Med det i ryggen begynner vi å legge grunnlaget for en ny reise for varemerket vårt.

2019

2019

Med over 450 000 lånsammenligninger i Norge og Sverige, går Zensum styrket inn i det nye året. I det andre kvartalet kommer det nye bremsetiltak mot forbrukslån i Norge, som på kort sikt er en utfordring, men som på lengre sikt styrker Zensums tilbud og hjelper oss på veien mot vår fortsatt tilstedeværende visjon – ingen dårlige lån.

2020

2020

Året som ligner mer og mer på en berg- og dalbane, skyter fart. Zensum AB får tillatelse fra den svenske Finansinspektionen til å formidle boligkreditt, betalingsinitieringstjenster og kontoinformasjonstjenester. Vi lanserer Zensumkravene med ambisjon om ikke bare å forandre oss selv, men hele lånemarkedet til det bedre. Fortsettelse følger …

Vi er stolte over å ha hjulpet over 450 000 mennesker i Sverige og Norge med å sammenligne lånene sine.

Vårt styre

Zensum AS er et heleid datterselskap av Zensum AB, som har sitt hovedkontor i Stockholm, Sverige. I aksjeselskap er det styret som har det øverste ansvaret for bedriftens virksomhet. Vi er derfor utrolig heldige som har et styre i det svenske morselskapet som er utrolig involvert i driften, og som har forståelse for hvordan bransjen ser ut i både Sverige og Norge. Vi jobber sammen ut fra et felles verdigrunnlag for å kunne tilby den beste servicen til alle kundene våre uten å gå på akkord med hverken kvalitet eller krav.

Styrets sammensetning

I løpet av selskapets utvikling har vi økt styrets kompetanse for å få et fullstendig bilde av de markedene vi er aktive på. Dette har vi lyktes med takket være den varierte bakgrunnen til styremedlemmene våre. Noen av styremedlemmene er dessuten aktive i bedriftens daglige virksomhet.
Styreleder

Henrik Källén

Linkedin
Styremedlem

Elias Jacobson

Linkedin
Styremedlem

Frida Ahrenby

Linkedin
Styremedlem

Jonas Bengtsson

Linkedin
Styremedlem, grunnlegger

Oliver Hildebrandt

Linkedin
Styremedlem, adm. dir., grunnlegger

Pontus Reuterswärd

Linkedin

Våre tillatelser

Vårt norske selskap Zensum AS er et heleid datterselskap av det svenske morselskapet Zensum AB. I Norge er Finanstilsynet tilsynsmyndighet, og Zensum AS klassifiseres som en såkalt låneagent. I Sverige er Finansinspektionen tilsynsmyndighet, og har bevilget Zensum AB tillatelse til å drive virksomheten. I starten var selskapet en forbrukerkredittinstitusjon med tillatelse som ble bevilget av den svenske Finansinspektionen den 11. desember 2014. I februar 2020 fikk Zensum tillatelse fra den svenske Finansinspektionen til å drive virksomhet som boligkredittinstitusjon og som betalingstjenesteinstitusjon.