Forbrukslån
23.8.2021

Vil du vite hva du har i eiendomsverdi og hvordan du kan finne ut hva boligen din er verdt? → Zensum guider deg til hvordan du får en skikkelig vurdering ✓

Lesning 
4 min

Hva er boligen din verdt? Din flotte guide til verdivurdering av hjem

Det er helt normalt å tenke på hva en bolig eller eiendom kan være verdt. Det kan også være veldig hyggelig å vite om du en dag vil selge eller flytte. De siste årene har prisene i boligmarkedet steget markant i flere deler av landet, og det gir derfor også god mening å se om prisen på ens eget hjem har endret seg. I denne artikkelen lærer du alt om verdivurdering av boliger.

Ting der bestemmer verdien av boligen

Noen av tingene som kan ha effekt på om boligverdien har økt kan bl.a. være beliggenhet hvis du bor i et av de attraktive områdene eller områdene som har blitt mer attraktive siden du kjøpte boligen.

 

Noe annet som kan påvirke om eiendomsverdien din er beliggenheten, er hvis du har pusset opp noe hjemme eller på eiendommen din. Det kan f.eks. være å sette inn et nytt kjøkken, pusse opp et nytt bad, bygge eller på andre måter legge til en ekstra plass. Imidlertid må det sies at det ikke alltid vil være en god investering å renovere kjøkkenet eller badet før du selger, da du kan ende opp med å bruke et høyere beløp enn du er sikker på å få inn.

 

Hvis du tenker på å selge, kan det også øke boligverdien din hvis du sørger for at det er rent og ryddig når boligen din skal vurderes av en eiendomsmegler og nye kjøpere. Det kan hjelpe dem å få et bedre inntrykk av hjemmet, samt å forestille seg at det skal være deres nye hjem.

Har verdien på hjemmet stagnert, økt eller redusert?

Hvis du får en verdiberegning av boligen, kan du se om verdien på boligen stagnerte, økte eller reduserte i verdi. Hvis du som tidligere nevnt bor i et attraktivt område og har vedlikeholdt eller renovert eiendommen din, er det en god sjanse for at prisen er beliggenhet. Hvis du derimot ikke har vedlikeholdt hjemmet ditt, eller ditt område har blitt mindre attraktivt, kan det godt være at verdien av boligen har stagnert eller redusert.

 

Hvordan beregne verdien av boligen din

Hvis du vil finne boligverdien din, kan dette vanligvis gjøres ved å kontakte en eller flere eiendomsmeglere i ditt område, men det kan også enkelt gjøres ved å finne en online kalkulator for boligpriser. En eiendomsmegler kan gi en profesjonell og mer nøyaktig vurdering, der du raskere kan få en estimert boligverdi hvis du bruker en kalkulator for boligpris. I begge tilfeller må informasjon om eiendomsskatt, hvor mye du betaler i strøm, hvilke endringer som er gjort på eiendommen og prisutviklingen på boliger i området brukes. Boligpriskalkulatoren vil selv hente informasjon om prisutviklingen på boliger i området, og den vil sammenligne med prisene på lignende boliger i området, slik at du kan få en estimert boligverdi. Det er derfor viktig å nevne at prisen fra en boligkalkulator bare er et estimat, og at du vil kunne få en mye mer nøyaktig boligverdi ved å kontakte en eiendomsmegler. Hvis du vet prisen på boligen, kan du også se hvor mye du trenger i et boliglån for å kjøpe det.

 

Du kan også prøve å gå til nettstedet til en eiendomsmegler i ditt område og se hvor mye boligene rundt deg selges for. Hvis du finner noen med omtrent samme størrelse, antall rom og andre likheter med hjemmet ditt, kan du kanskje finne et grovt estimat, som imidlertid ikke vil være like nøyaktig som om du bruker en hjemmepriskalkulator eller en Eiendomsmegler.

 

Hvordan beregne boligverdien – trinn for trinn

Hvis du vil prøve å bruke en kalkulator for boligpris for å beregne boligverdien din, kan du følge trinnene nedenfor:

 

·      Finn en online huspriskalkulator – du kan f.eks. bruke siden her

·      Skriv inn adressen din

·      Angi størrelsen på hjemmet ditt

·      Angi antall rom i hjemmet ditt

·      Angi hvor mange etasjer hjemmet ditt har

·      Angi hvor mange fasiliteter hjemmet ditt har

·      Klikk på “beregne verdianslag”

 

Ofte stilte spørsmål om boligvurdering

Hva er eiendommen verdt?

Du kan finne ut hva eiendommen din er verdt ved å bruke en hjemmekalkulator eller ved å kontakte en eiendomsmegler for å få et prisoverslag.

 

Hvor mye har boligen økt i verdi?

Hvis du har foretatt en boligvurdering, enten av en eiendomsmegler eller med en huspriskalkulator, kan du se hvor mye eller hvor lite boligen har økt i verdi siden du kjøpte den.

 

Hvor mye selges boligen for?

Hvis du vil se hva eiendommen har blitt solgt for tidligere, kan du vanligvis se den hos ulike eiendomsmeglere. Finn en eiendomsmegler i ditt område og skriv inn adressen din i boligregisteret. Det er imidlertid ikke for alle boliger du kan se forrige salgspris.

Sammenlign Forbrukslån

Vi er stolte over å ha hjulpet over 670 000 mennesker med å sammenligne lånene sine.

Beløp
Lånetid
8 år
Nedbetalingstid over 5 år krever at du refinansierer lån og kreditter du har fra før.
Månedlig kostnad:
1,985 kr
Gå videre
Eksempel: Annuitetslån 250.000 kr, 14 år, nom. rente 10,47%, etabl.-/termingeb. 0kr gir eff. rente 5,92%. Totalkostnad 364.993 kr, kostnad 2.173 kr/måned (168 avbet.). Nedbet.tid 1-15 år, 5 år dersom du ikke skal refinansiere. Eff.rente: 6,15–29,9%.
Formålet med lånet ditt
Vil du innfri eksisterende lån (ikke boliglån)?
Oppgi den delen av lånet på 150 000 kr som du ønsker å bruke til å innfri eksisterende lån.
?
Oppgi omtrent hvor stor nåværende låne-/kredittgjeld du vil innfri (ikke boliglån).
Formålet med resterende 100 000 kr
Hva er formålet med lånet?
Sivilstatus
Boligsituasjon
Leie (din andel)
?
Angi husleie og andre driftskostnader.
Ansettelsesform
Årlig inntekt
Din arbeidsgiver
Ansatt fra (måned og år)
Anställd till
Andre inntekter/leieinntekter
?
Har du leieinntekter kan du skrive inn disse her.
Andre inntekter
Kontaktinformasjon
Fødselsnummer
Vennligst fyll ut fødselsnummeret ditt
Norsk statsborger
Bodd i Norge siden
Medsøkere
Ta vekk
?
Medsøker er en person som står oppført på lånet sammen med deg.
Med en medsøker øker sjansen for bedre tilbud.
Medsøkere Sivilstatus
Medsøkere Boligsituasjon
Boligutgifter
?
I boutgifter inngår amortering, husleie og andre driftskostnader.
Angi omtrentlig boligkostnad
Medsøkere Ansettelsesform
Årlig inntekt
Din arbeidsgiver
Ansatt fra (måned og år)
Anställd till
Andre inntekter/leieinntekter
?
Har du leieinntekter kan du skrive inn disse her.
Andre inntekter
Medsøkere Kontaktinformasjon
Medsøkere Fødselsnummer
Vennligst fyll ut fødselsnummeret ditt
Norsk statsborger
Bodd i Norge siden
Legg til dine eksisterende lån
Bank (lånetype)
Beløp
250 000 kr
Rente
10,23 %
Månedlig Kostnad
3000 kr
Totale Beløp
250 000 kr
Snittrenten
10,23 %
Månedlig Kostnad
3000 kr
Dine boliglån, billån, forbrukslån, kreditkort osv.
Ved å klikke på "Finn riktig lån" -knappen, godkjenner du våre brukervilkår, og det vil bli foretatt en kredittsjekk av deg og eventuell medsøker. Les våre brukervilkår her.
Gjeldsregistret

Relaterte artikler

Hva sier kundene våre?

Se alle anmeldelser