Med sikkerhet i bolig
Inntil kr 25 000 000
Refinansiere
Lånetid
8 år
Nedbetalingstid over 5 år krever at du refinansierer lån og kreditter du har fra før.
Månedlig kostnad:
1,985 kr
Gå videre
Eksempel: Lån 2 000 000 kr, 25 år, nom. rente 7,47%, eff. rente 7,77%. Kostnad: 2 436 540 kr. Totalkostnad: 4 436 540 kr. Faktisk månedsbeløp og totalbeløp kan avvike fra kalkulator. Etab.gebyr 1-4 %. Rente fastsettes individuelt. Oppdatert 2024-10-09.
Formålet med lånet ditt
Oppgi den delen av lånet på 150 000 kr som du ønsker å bruke til å innfri eksisterende lån.
?
Oppgi omtrent hvor stor nåværende låne-/kredittgjeld du vil innfri (ikke boliglån).
Formålet med resterende 100 000 kr
Hva er formålet med lånet?
Betalingsforsikring
Oppgi om du har en eller flere eksisterende betalingsforsikringer.
Angi husleie og andre driftskostnader.
Sivilstatus
Partnerens årsinntekt før skatt
Angi husleie og andre driftskostnader.
Boligopplysninger
Boligutgifter, fellesutgifter ol. (din andel)
Ikke renter og avdrag på boliglån
?
Angi husleie og andre driftskostnader.
Har du boliglån / lån med sikkerhet?
Vi trenger informasjon om alle nåværende lån for å behandle søknaden, selv om det er noe du ikke ønsker å refinansiere

Oppgi omtrentlige tall. Hvis informasjonen mangler, kan lånetilbudene dine bli avvist senere.

(Informasjon om forbrukslån og annen usikret gjeld deler du fra Gjeldsregisteret etter søknaden er sendt inn)
Ikke glem å bekrefte låneopplysningene ovenfor før du fortsetter med skjemaet.
Bank (lånetype)
Beløp
250 000 kr
Rente
10,23 %
Månedlig Kostnad
3000 kr
Totale Beløp
250 000 kr
Snittrenten
10,23 %
Månedlig Kostnad
3000 kr
Ansettelsesform
Årlig inntekt
Din arbeidsgiver
Vi kontakter ikke din arbeidsgiver
Ansatt fra (måned og år)
Anställd till
Leieinntekter
?
Har du leieinntekter kan du skrive inn disse her.
Leieinntekter
Kontaktinformasjon
Mobiltelefon (+47) - 8 siffer
Brukes bl.a. for å sende lenker til lånedokumenter.
E-post
Kreves, liksom telefonnummer, av våre långivere.
Fødselsnummer
Vennligst fyll ut fødselsnummeret ditt. 11 tall
Norsk statsborger
Bodd i Norge siden
Medsøkere
Ta vekk
?
Medsøker er en person som står oppført på lånet sammen med deg.
Dersom det er flere enn én eier av boligen du ønsker å pantsette, må alle eiere inkluderes i søknaden.

Med en medsøker øker sjansen for bedre tilbud.
Medsøkere Sivilstatus
Medsøkere Boligsituasjon
Boligutgifter, fellesutgifter ol. (din andel)
Ikke renter og avdrag på boliglån
?
I boutgifter inngår amortering, husleie og andre driftskostnader.
Angi omtrentlig boligkostnad
Medsøkere Ansettelsesform
Årlig inntekt
Din arbeidsgiver
Vi kontakter ikke din arbeidsgiver
Ansatt fra (måned og år)
Anställd till
Leieinntekter
?
Har du leieinntekter kan du skrive inn disse her.
Leieinntekter
Medsøkere Kontaktinformasjon
Medsøkere Fødselsnummer
Vennligst fyll ut fødselsnummeret ditt. 11 tall.
Norsk statsborger
Bodd i Norge siden
Ved å klikke på "Finn riktig lån" -knappen, godkjenner du Zensums personvernerklæring og brukervilkår.
Gjeldsregistret
Forbrukslån
15.3.2024

Skal du kjøpe et oppussingsobjekt? | Zensum guider deg

Her er alt du trenger å vite dersom du skal kjøpe et oppussingsobjekt | Er det lønnsomt? ✓ Finansieringsløsninger ✓ Viktig å huske på ✓ Tips ✓
Lesning 
4 min

Guide for deg som skal kjøpe et oppussingsobjekt

Det å kjøpe et oppussingsobjekt kan innebære mye arbeid og store utgifter. Ved å tenke kreativt og velge smarte løsninger, kan man imidlertid skape den boligen man hadde sett for seg på en lønnsom måte.

 

Her er guiden for deg som planlegger å pusse opp en eldre eller slitt bolig!

 

Lønner det seg å kjøpe et oppussingsobjekt?

Den kanskje største fordelen ved å kjøpe et oppussingsobjekt, er at kvadratmeterprisen som regel er lavere enn for tilsvarende oppgraderte boliger. Ved å pusse opp boligen i etterkant, kan du potensielt øke dens verdi betydelig.

 

Hvorvidt dette faktisk er lønnsomt, avhenger imidlertid fra situasjon til situasjon. Skal et oppussingsprosjekt lønne seg, må den økte markedsverdien du oppnår gjennom oppussing overstige kostnadene.

 

Se for deg at du vurderer å kjøpe et oppussingsobjekt til 2,5 millioner kroner. Tilsvarende oppgraderte boliger i området går typisk for 3,5 millioner kroner. Differansen mellom disse utgjør da 1 million kroner.

 

Pusser du opp boligen for 800 000 kroner, og deretter får solgt den til 3,5 millioner, vil du grovt regnet sitte igjen med en gevinst på 200 000 kroner. I tilfeller som dette kan det være lønnsomt å kjøpe et oppussingsobjekt.

 

Dette bør du sjekke ekstra nøye

Når du skal kjøpe kjøpe bolig er det alltid viktig å sette seg godt inn i boligens tilstand. Ved å gjøre dette skaffer du deg god oversikt over hva som bør oppgraderes før du investerer i objektet. På den måten kan du også unngå at oppussingen blir dyrere enn først antatt.

 

Les nøye gjennom tilstandsrapporten og prospektet. Her vil du også kunne se estimert kostnad for utbedring av ulike elementer ved boligen. Noen velger å ta med seg en fagkyndig person når de skal på visning, slik at ingenting viktig blir oversett.

 

Spesielt viktig er det å sjekke følgende:

 

·  Kjøkken og bad: Sjekk hvorvidt det foreligger dokumentasjon på arbeid som er utført tidligere. Husk også på at mange bad av eldre dato har dårlig ventilasjon, noe som kan føre til fuktskader. Kontroller synlige overflater for sopp, og da særlig i dusjområdet.

·  Vinduer: Sjekk om det er rifter eller mugg på vinduskarmer (særlig på soverom), da dette tyder på dårlig ventilasjon og/eller slitasje. Se også etter dugg mellom glasslagene i vinduet, noe som indikerer punkterte glassruter.

·  Elektrisk anlegg: Eldre boliger har ofte gamle el-anlegg eller tekniske installasjoner som bør byttes ut. Husk at utdaterte el-anlegg kan være brannfarlige, og samtidig ikke være dimensjonert for å tåle dagens forventede belastning.

·  Lofts- og kjelleretasje: I eldre hus er det ikke uvanlig med fukt- og muggproblemer i kjellere og på loft, noe som ofte skyldes dårlig isolasjon og ventilasjon. Fukt på loftet kan også indikere utilstrekkelig takisolasjon, eller at taket må byttes.

 

Hvordan lykkes med lønnsom oppussing?

For å oppnå lønnsom oppussing, er det smart å unngå å kjøpe oppussingsobjekter med kostbare oppgraderingsbehov. Innendørs er nye vinduer, rør, tekniske installasjoner og oppussing av bad blant de dyreste tiltakene.

 

Etterisolering, drenering og bytte av kledning og tak utendørs kan også bli dyrere enn antatt. Dette understreker behovet for å undersøke boligen nøye før du kjøper den.

 

Husk på at du med relativt enkle (og ikke fullt så kostbare grep) kan fornye boligen og skape et bedre helhetsinntrykk. Se på overflater på kjøkken, soverom og ellers.

 

Kanskje du kan male veggene i en tidsriktig farge, bytte gulv og løse dørhåndtak, eller skifte fronter på kjøkkenskapene?

 

Har boligen en romslig stue, kan det lønne seg å flytte kjøkkenet til stuen. Åpne stue-kjøkkenløsninger er populære, og lar deg dessuten frigjøre et ekstra rom. Kan du gjøre dette rommet om til et soverom? I så fall kan det ha mye å si for boligens markedsverdi.

 

Viktig å vite om oppussingsprosjekter

Når du skal kjøpe et oppussingsobjekt er det smart å ikke bare tenke på selve boligen, men også på beliggenhet. Dersom du skal bo der selv, bør beliggenheten være praktisk med tanke på jobb og omkringliggende fasiliteter du har behov for.

 

Skal du flippe boligen, kan du med fordel investere i et oppussingsobjekt med attraktiv beliggenhet. Hvor er det størst etterspørsel etter boliger? Er beliggenheten god, vil det som regel bli langt enklere å selge boligen til en god pris.

 

Se også an boligmarkedet. Dersom du kjøper et oppussingsobjekt med det formål å selge boligen videre med fortjeneste, er timing viktig. Kjøper du mens boligprisene er høye, risikerer du at prisene på boligmarkedet faller mens du pusser boligen opp. I så fall kan dette gjøre prosjektet mindre lønnsomt enn antatt.

 

Hvordan finansiere et oppussingsobjekt?

Dersom du har behov for å finansiere oppussingsobjektet med lån, bør du kontakte banken og skaffe finansieringsbevis til boliglån. Da vet du hvor mye du kan by i en eventuell budrunde.

 

Husk at bankene er pålagt å ikke låne deg mer enn 85 % av boligens markedsverdi. For mange vil det derfor være nødvendig med et eget lån til oppussing utenom, dersom boligen skal renoveres.

 

Når du mottar lånetilbud fra banken, bør du alltid sjekke lånets effektive rente. Jo lavere denne er, jo mer gunstig vil lånet være – siden lånekostnadene blir lavere. Husk på at et lån skal betales tilbake med eventuelle gebyrer og renter.

 

Hvem burde kjøpe et oppussingsobjekt?

Det å kjøpe et oppussingsobjekt kan være aktuelt for både førstegangskjøpere og andre som vil investere i boligmarkedet. Som førstegangskjøper kan inngangsbilletten til boligmarkedet være tøff, da boligprisene er høye.

 

Har du tid, tålmodighet og midlene som trengs, kan du potensielt skape boligen du hadde sett for deg med litt oppussing.

 

Det er også mange som velger å kjøpe en leilighet, pusse den opp og selge den, med det formål å oppnå fortjeneste. Det å flippe bolig kan være lønnsomt, så lenge du vet hva du gjør. Ved å pusse opp før salg vil boligen i de fleste tilfeller bli mer attraktiv på markedet.

 

Og husk – enten du planlegger å selge et oppussingsobjekt videre eller ønsker å bo der selv, er det viktig å ha oversikt over hva oppussingen vil koste.

 

Hvordan kan Zensum hjelpe?

Gjennom Zensum kan du enkelt søke om og sammenligne lån til bolig eller oppussing, slik at du kan realisere planene dine. Fyll ut ett eneste søknadsskjema, og søk om lån hos flere banker samtidig. På den måten får du oversikten du trenger på en effektiv måte.

 

Motta uforpliktende tilbud, og finn lånet som passer deg best.

 

Ofte stilte spørsmål

Hva betyr oppussingsobjekt?

Begrepet «oppussingsobjekt» brukes om boliger som har behov for full eller delvis oppgradering for å tilfredsstille dagens forventede standard.

 

Hvor mye koster det å pusse opp et hus?

Er det snakk om oppussing av overflater, ligger prisen normalt sett på rundt 4 000 kroner/m2. Ved behov for totalrenovering, kan prisen fort havne på 14 000 kroner/m2.

 

Hva bør jeg pusse opp først?

Dersom det er behov for utbedring av el-anlegg eller isolering, bør dette gjøres før du eventuelt setter i gang med overflateoppussing.

Relaterte artikler

Hva sier kundene våre?

Se alle anmeldelser