Hvordan fungerer et boliglån?

De fleste som skal kjøpe nytt hus trenger boliglån, men hvis du har nok egenkapital trenger du ikke å ta boliglån. De fleste vil imidlertid måtte søke om boliglån når de vil kjøpe bolig, men det er ikke alltid like lett å faktisk få et boliglån. Lånsøkeren må referere til både inntekt og egenkapital når du søker om boliglån, og annen informasjon om lånsøkeren vil også bli vurdert.

Reisen mot riktig boliglån

Tilbakebetalingsperioden, om renten skal være variabel og om du ønsker en avdragsfri periode, kan være kompleks. Og kanskje du ikke er så langt inne i tankene dine i det hele tatt. Som de fleste lån, er det riktige boliglånet avhengig av å etablere en sunn økonomi med rom for en god hverdag i fremtiden. Derfor er det også en god idé å legge en god økonomisk plan før du tar boliglån.

Livsendringer kan endre boliglånet ditt

Når vi ser på boliglånsalternativene dine, ser vi på noen av de samme faktorene som du kan sette deg selv i vår boliglånskalkulator. Mye kan spores tilbake til inntekten din, for eksempel en høyere husholdningsinntekt. Dette kan bety at alternativene for tilbakebetaling av boliglån er bedre. Du kan kanskje bytte til en høyere avdrag eller gjøre opp eksisterende gjeld, noe som vil gi deg bedre vilkår.

Finansier et boligkjøp med Zensum

Når du kjøper bolig, sier loven at du i utgangspunktet må betale 5% av prisen på boligen. I tillegg må du også betale handelskostnader som f.eks. kostnader for advokat, kjøpers megler, skjøte, etc. Du kan låne de resterende 95 prosentene til boligen din ved å ta opp et boliglån. Vi anbefaler at du finansierer opptil 85% av verdien av boligen din med boliglån og den resterende delen med et topplån, som er et banklån med variabel rente.