Sammenlign kredittkort med Zensum

I vrimmelen av kredittkort og tilbydere av slike kort, er det ikke lett å finne det som er det beste kredittkortet for deg. Derfor er det lurt å sammenligne kredittkort, og dette gjør du enklest ved å benytte deg av en sammenligningstjeneste som Zensum.

Vi samarbeider med en rekke pålitelige banker og finansforetak, og det betyr at du ikke trenger å sende inn mer enn én søknad. Å søke om kredittkort gjennom oss er altså ingen stor og tidkrevende oppgave. Vi sender søknaden din til alle våre samarbeidspartnere, som så vil sende deg sitt aller beste tilbud både når det gjelder kredittramme og rente.

Det er mange fordeler med å søke om kredittkort på denne måten. Du slipper å bruke mye tid, og du kan sammenligne kredittkortene og tilbudene du mottar i fred og ro hjemme. Alle tilbudene du mottar er uforpliktende.

Velg det beste kredittkortet i 2023 for dine behov

Det er mye å tenke på når du skal velge hvilket kredittkort som er best. Noe av det du må se på er hvilken rente du må betale hvis du ikke betaler tilbake benyttet kreditt med en gang, hvilke gebyrer du eventuelt må betale for å bruke kortet i utlandet eller til å ta ut penger i minibank, hvilke bonuser som følger med og om det ligger noen forsikringer i kortet.

Variasjonene er store, og her er det viktig å tenke på hva det er du skal bruke kredittkortet til. Om du skal bruke det på ferier, er det dumt om kortet har høye gebyrer på uttak i minibank. Skal du bruke det til å handle varer og tjenester på nett, kan det være en fordel om bonusene du mottar er rettet inn på nettopp dette bruket. Når du vet hva du ønsker og har behov for, blir det enklere å finne kredittkort med fordeler som passer deg.

Fordeler og ulemper med kredittkort

Mange innehavere av kredittkort synes at bonusene som tilbys er en stor fordel med kredittkort. Her kan du samle opp poeng eller bonus, som du kan bruke ved senere anledninger. Handler du mye på nettet, kan det være en fordel med et kredittkort som gir deg rabatter på de varene og tjenestene du handler mest.

En annen fordel er at du med et kredittkort alltid har penger i bakhånd om du skulle trenge det. Det kan være at barna trenger nytt vinterutstyr, at du må til tannlegen, at bilen må på verksted eller at kjøleskapet ryker. Da kan det være godt å få ordnet det med en gang.

Mange kredittkort tilbyr også ulike former for forsikring. Dette kan være spesielt viktig når du er ute og reiser. Det vil si at du kan få pengene tilbake om det skulle skje noe med flyreisen, hotellet eller leiebilen. Dette fordrer selvsagt at du har brukt kredittkortet som betalingsmiddel.

Ulempene med kredittkort er at du kan bli fristet til å bruke mer penger enn hva du egentlig har budsjett til. Det er lett å handle og tenke at man kan betale alt tilbake på et senere tidspunkt. En annen ulempe er at renten du må betale om du ikke klarer å betale tilbake benyttet kreditt innen tiden er ganske høy. Videre er det slik at selv ubenyttet kreditt regnes som gjeld, og dette kan være en ulempe om du skal søke om boliglån.

Krav for å søke kredittkort

De ulike bankene og finansforetakene kan ha litt forskjellige krav til deg som søker. Kjernen i disse kravene er at det alltid blir foretatt en kredittsjekk av deg, og at du ikke får søknaden innvilget om du har aktive betalingsanmerkninger. Videre må du ha fylt 18 år, og ha fast bostedsadresse i Norge. Det er også krav om minsteinntekt, som regel kreves det en årsinntekt på minst 200 000 kroner.

Ansvarlig bruk av kredittkort i Norge

Når du bestiller kredittkort, er det viktig at du har tenkt gjennom hva du skal bruke det til. Kredittkort er et lån, og i likhet med alle andre typer lån er det smart å ha en plan for bruken.

Det kan være lurt å bruke kredittkort når:

  • du skal kjøpe flybilletter eller bestille hotellrom
  • du skal betale depositum for leiebil
  • du skal handle på nettet

Det kan være lurt å ikke bruke kredittkortet når:

  • du ikke har råd til å betale inn det utestående beløpet før den rentefrie perioden er over
  • du kjøper ting du egentlig ikke har råd til