Med sikkerhet i bolig
Inntil kr 25 000 000
Refinansiere
Lånetid
8 år
Nedbetalingstid over 5 år krever at du refinansierer lån og kreditter du har fra før.
Månedlig kostnad:
1,985 kr
Gå videre
Eksempel: Lån 2 000 000 kr, 25 år, nom. rente 7,47%, eff. rente 7,77%. Kostnad: 2 436 540 kr. Totalkostnad: 4 436 540 kr. Faktisk månedsbeløp og totalbeløp kan avvike fra kalkulator. Etab.gebyr 1-4 %. Rente fastsettes individuelt. Oppdatert 2024-02-09.
Formålet med lånet ditt
Oppgi den delen av lånet på 150 000 kr som du ønsker å bruke til å innfri eksisterende lån.
?
Oppgi omtrent hvor stor nåværende låne-/kredittgjeld du vil innfri (ikke boliglån).
Formålet med resterende 100 000 kr
Hva er formålet med lånet?
Betalingsforsikring
Angi om du har en eller flere existerende betalingsforsikringer.
Angi husleie og andre driftskostnader.
Sivilstatus
Partnerens årsinntekt før skatt
Angi husleie og andre driftskostnader.
Boligopplysninger
Boligutgifter, fellesutgifter ol. (din andel)
Ikke renter og avdrag på boliglån
?
Angi husleie og andre driftskostnader.
Har du boliglån / lån med sikkerhet?
Vi trenger informasjon om alle nåværende lån for å behandle søknaden, selv om det er noe du ikke ønsker å refinansiere

Oppgi omtrentlige tall. Hvis informasjonen mangler, kan lånetilbudene dine bli avvist senere.

(Informasjon om forbrukslån og annen usikret gjeld deler du fra Gjeldsregisteret etter søknaden er sendt inn)
Ikke glem å bekrefte låneopplysningene ovenfor før du fortsetter med skjemaet.
Bank (lånetype)
Beløp
250 000 kr
Rente
10,23 %
Månedlig Kostnad
3000 kr
Totale Beløp
250 000 kr
Snittrenten
10,23 %
Månedlig Kostnad
3000 kr
Ansettelsesform
Årlig inntekt
Din arbeidsgiver
Vi kontakter ikke din arbeidsgiver
Ansatt fra (måned og år)
Anställd till
Leieinntekter
?
Har du leieinntekter kan du skrive inn disse her.
Leieinntekter
Kontaktinformasjon
Mobiltelefon (+47) - 8 siffer
Epost
Fødselsnummer
Vennligst fyll ut fødselsnummeret ditt. 11 tall
Norsk statsborger
Bodd i Norge siden
Medsøkere
Ta vekk
?
Medsøker er en person som står oppført på lånet sammen med deg.
Dersom det er flere enn én eier av boligen du ønsker å pantsette, må alle eiere inkluderes i søknaden.

Med en medsøker øker sjansen for bedre tilbud.
Medsøkere Sivilstatus
Medsøkere Boligsituasjon
Boligutgifter, fellesutgifter ol. (din andel)
Ikke renter og avdrag på boliglån
?
I boutgifter inngår amortering, husleie og andre driftskostnader.
Angi omtrentlig boligkostnad
Medsøkere Ansettelsesform
Årlig inntekt
Din arbeidsgiver
Vi kontakter ikke din arbeidsgiver
Ansatt fra (måned og år)
Anställd till
Leieinntekter
?
Har du leieinntekter kan du skrive inn disse her.
Leieinntekter
Medsøkere Kontaktinformasjon
Medsøkere Fødselsnummer
Vennligst fyll ut fødselsnummeret ditt. 11 tall.
Norsk statsborger
Bodd i Norge siden
Ved å klikke på "Finn riktig lån" -knappen, godkjenner du Zensums personvernerklæring og brukervilkår.
Gjeldsregistret
Forbrukslån
15.3.2024

Spare penger – 10 tips hvordan du sparer pengar ✓

Å spare penger er lettere enn du tror. Alt du behøver er motivasjon, fokus og disiplin. I denne artikkelen får du de beste sparetipsene hvor du sparer penger →
Lesning 
3 min

10 tips til hvordan du sparer penger

Å spare penger er ofte mye enklere enn du kanskje tror. Det aller beste sparetipset er å endre måten du tenker på, fordi det er ofte høyt forbruk som står i veien for at du sparer penger optimalt. Det som skal til for å hvordan spare mest penger mulig er å gjøre noen grep i hverdagen. Finn alternativer og vær kritisk til hva du bruker penger på. Ofte tar vi mer veloverveide beslutninger når vi tenker oss om et par ganger. Dette kan være nyttig slik at du ikke kjøper på impuls, og etter hvert som tiden går, vil du forhåpentligvis endre tankegangen din når det kommer til alt som koster penger i hverdagen. Det meste av vår atferd handler om vaner. Hvis du er konsekvent, vil du over tid klare å endre vanene dine til å optimalisere sparingen din.

1. Ikke kast mat

Matsvinn er en stor synder når det kommer til unødvendige utgifter. I 2019 ble det kastet hele 417 000 tonn mat som er helt spiselig, eller i underkant av 100 kg mat per innbygger. Dette er et enormt tall, som kanskje gir deg en pekepinn på hvor viktig det er å planlegge husholdningsbudsjettet. Uten planlegging, er det stor sannsynlighet for at du kaster mer enn nødvendig.


Noen grep kan du ta med en gang:

  • Ikke kjøp ny melk før du er tom.
  • kjøp heller for lite enn for mye.
  • Kjøp matvarer som er nedsatt i pris.
  • Bruk diverse apper til å få tilbud og rabatter.


Fullt spiselig mat som kastes er ikke bare kjipt for lommeboka, men har også en negativ innvirkning på klima og miljø.

2. Kvitt deg med bilen

Trenger du egentlig en bil? Hvis du bor utenfor byen, eller det er nødvendig med bil for å hente/avlevere i barnehagen, da er det vanskelig å kvitte seg med den. Om du derimot bor sentrumsnært, har gode forbindelser med en buss eller to, er det en stor besparelse i bensinutgifter, avgifter og mer om du kan finne andre alternativer.

Det er også så gode muligheter for å finne andre løsninger, som delebil hvor du kan dele bilen med andre. Dette gjør at du slipper å bære kostnadene helt selv, men samtidig har tilgang til en bil med jevne mellomrom.

3. Øk inntekten

Hvis du har muligheten til å øke inntekten din, vil du ha gode muligheter til å spare betydelig mye mer. Du kan spare mer, fordi alt du tjener ekstra i prinsippet er penger du kan spare om vi forutsetter du har samme utgifter som før. Dette er også et punkt det er forholdsvis enkelt å gjøre noe med. Det er ikke mange timene du skal jobbe ekstra hver uke før det blir snakk om betydelige beløp. Overtidsarbeid, ekstravakter og ringevikar er gode eksempler på hvordan du kan øke inntekten.

Det er ikke alle som har kapasitet eller tid til å få seg en ekstrajobb, spesielt om de jobber fulltid ved siden av. Men har du muligheten til å ta noen helgevakter et annet sted, er dette en gylden mulighet til å spare mye over en periode. Du behøver heller ikke tenke ekstrajobben skal vare for evig, men kun til du har spart så mye du ønsker.

Har du utestående lån, som forbrukslån, kredittkort eller andre smålån, er dette noe som spiser mye av budsjettet ditt. Her kan det være lurt å se på alternativer, hvor du kan få bakt inn alle lånene i boliglånet eller låne til å refinansiere.

4. Selg ting du ikke har behov for

Det er ikke uvanlig å ha skuffer og skap fulle av ting du egentlig ikke har bruk for. Det er et stort marked for brukt, enten det er på Finn.no, Facebook eller andre plattformer. Noen bruktbutikker har et opplegg hvor du kan leie plass, og hvor de tar seg av alt av transaksjoner osv. Noe som kan være relevant, er om du har mange små ting eller klær du vil selge.

Sjekk også boden for ubrukt elektronikk, hagemøbler og annet som kan gi en god slant når du selger brukt. Vær heller ikke så kresen på hva du vil selge. Det som kan virke ubrukelig for deg, kan være midt i blinken for andre.

5. Kjøp brukt – klær, møbler og annet

Når du først skal selge brukt, kan du kjøpe brukt også. Mange ganger kan du finne tilnærmet nye klær, møbler, elektronikk – alt mulig – til en betydelig lavere pris enn om du kjøpte nytt. Du kan finne bruktmarkeder i fysisk form og på nett hvor du kan gjøre gode kjøp.

Gå selvfølgelig ikke til innkjøp av noe du ikke behøver bare fordi prisen er lav, men om du først har bruk for noe, kan det lønne seg å sjekke bruktmarkedet først. Noen ganger vil det ikke være gunstig av flere årsaker, men brukt er bra for lommebok og kan også gi deg en ny hobby i tillegg. Det er moro å tråle en bruktbutikk etter gode kjøp.

6. Kjøp når det er salg

Black Friday, Cyber Monday, julesalg, januarsalg - det er ikke lange perioder mellom salgsdagene. Om det er noe du ikke trenger her og nå, er det lurt å vente til det er salg. Du kan selvfølgelig risikere det blir utsolgt, men så var det kanskje ikke så livsnødvendig å kjøpe denne tingen likevel.

Et godt tips her er å melde seg opp på diverse nyhetsbrev. Det kan selvfølgelig være plagsomt med masse e-poster angående kampanjer og salg, men nå som du er i modus for å spare penger, er det kanskje ikke så irriterende likevel?

7. Mal huset selv – og andre gjøremål

Å male huset, innvendig eller utvendig, kan fort bli en kostbar affære om du skal leie enn profesjonelle. Spesielt det å male krever ikke de største ferdighetene rent prinsipielt, og det du ikke kan, er det også mulig å lære. Søk etter viten på nett eller spør butikkansatte der du kjøper maling, treverk, eller hva det skal være. Det er mange tips å få der. Hvis du klarer å holde høydeskrekken unna, er det mange penger å spare på å gjøre vedlikehold av hjemmet på egenhånd. 

Noen oppgaver må du benytte faglærte til, som elektrisk arbeid eller vannrør osv., men ellers er det utrolig mye du kan gjøre på egen hånd. Det kan også være du har noen venner eller familie som kan hjelpe deg.

8. Lei ut boligen i ferien

Eier du en bolig, er det et marked for å leie ut flere uker i løpet av sommeren eller i jula. Dette er nok mest aktuelt for de som bor i byene, fordi der er det mest sannsynlig å få leid ut flere uker i løpet av året. Pris, lokasjon og andre faktorer spiller inn, men du kan glatt tjene noen tusenlapper på å leie ut boligen mens du selv er på ferie. 

Du reiser selvfølgelig selv kortreist på juleferie når du er i sparemodus, og besøker til nød familie som bor en billig bussreise unna. Mens du er på vei dit, kan du telle alle pengene du har spart gjennom året ved å følge alle tipsene ovenfor.

9. Opprett en sparebuffer 

Start med å opprette en bufferkonto. Dette er en bankkonto hvor deler av lønnen spares hver måned. Da vil du alltid ha penger til overs for å dekke uforutsette utgifter, og du slipper kreditt og dyre lån. Skulle du miste jobben, eller få utbetalt mindre lønn på grunn av sykefravær, kan du bruke av bufferen for å dekke løpende utgifter.

10. Reduser lånekostnader og se gjennom lånene

Mange nordmenn har boliglån. Flere har i tillegg privatlån og kredittgjeld. Hvis du vil investere penger, er det lurt å se gjennom lånesituasjonen først. Med andre ord – foreta en storopprydding i økonomien din! Begynn med å samle alle lån. På den måten får du bedre oversikt over økonomien samt mulighet for lavere rente og færre avgifter. Har du boliglån kan du absolutt forhandle om renten.

Relaterte artikler

Hva sier kundene våre?

Se alle anmeldelser