Med sikkerhet i bolig
Inntil kr 25 000 000
Refinansiere
Lånetid
8 år
Nedbetalingstid over 5 år krever at du refinansierer lån og kreditter du har fra før.
Månedlig kostnad:
1,985 kr
Gå videre
Eksempel: Lån 2 000 000 kr, 25 år, nom. rente 7,47%, eff. rente 7,77%. Kostnad: 2 436 540 kr. Totalkostnad: 4 436 540 kr. Faktisk månedsbeløp og totalbeløp kan avvike fra kalkulator. Etab.gebyr 1-4 %. Rente fastsettes individuelt. Oppdatert 2024-02-09.
Formålet med lånet ditt
Oppgi den delen av lånet på 150 000 kr som du ønsker å bruke til å innfri eksisterende lån.
?
Oppgi omtrent hvor stor nåværende låne-/kredittgjeld du vil innfri (ikke boliglån).
Formålet med resterende 100 000 kr
Hva er formålet med lånet?
Betalingsforsikring
Angi om du har en eller flere existerende betalingsforsikringer.
Angi husleie og andre driftskostnader.
Sivilstatus
Partnerens årsinntekt før skatt
Angi husleie og andre driftskostnader.
Boligopplysninger
Boligutgifter, fellesutgifter ol. (din andel)
Ikke renter og avdrag på boliglån
?
Angi husleie og andre driftskostnader.
Har du boliglån / lån med sikkerhet?
Vi trenger informasjon om alle nåværende lån for å behandle søknaden, selv om det er noe du ikke ønsker å refinansiere

Oppgi omtrentlige tall. Hvis informasjonen mangler, kan lånetilbudene dine bli avvist senere.

(Informasjon om forbrukslån og annen usikret gjeld deler du fra Gjeldsregisteret etter søknaden er sendt inn)
Ikke glem å bekrefte låneopplysningene ovenfor før du fortsetter med skjemaet.
Bank (lånetype)
Beløp
250 000 kr
Rente
10,23 %
Månedlig Kostnad
3000 kr
Totale Beløp
250 000 kr
Snittrenten
10,23 %
Månedlig Kostnad
3000 kr
Ansettelsesform
Årlig inntekt
Din arbeidsgiver
Vi kontakter ikke din arbeidsgiver
Ansatt fra (måned og år)
Anställd till
Leieinntekter
?
Har du leieinntekter kan du skrive inn disse her.
Leieinntekter
Kontaktinformasjon
Mobiltelefon (+47) - 8 siffer
Epost
Fødselsnummer
Vennligst fyll ut fødselsnummeret ditt. 11 tall
Norsk statsborger
Bodd i Norge siden
Medsøkere
Ta vekk
?
Medsøker er en person som står oppført på lånet sammen med deg.
Dersom det er flere enn én eier av boligen du ønsker å pantsette, må alle eiere inkluderes i søknaden.

Med en medsøker øker sjansen for bedre tilbud.
Medsøkere Sivilstatus
Medsøkere Boligsituasjon
Boligutgifter, fellesutgifter ol. (din andel)
Ikke renter og avdrag på boliglån
?
I boutgifter inngår amortering, husleie og andre driftskostnader.
Angi omtrentlig boligkostnad
Medsøkere Ansettelsesform
Årlig inntekt
Din arbeidsgiver
Vi kontakter ikke din arbeidsgiver
Ansatt fra (måned og år)
Anställd till
Leieinntekter
?
Har du leieinntekter kan du skrive inn disse her.
Leieinntekter
Medsøkere Kontaktinformasjon
Medsøkere Fødselsnummer
Vennligst fyll ut fødselsnummeret ditt. 11 tall.
Norsk statsborger
Bodd i Norge siden
Ved å klikke på "Finn riktig lån" -knappen, godkjenner du Zensums personvernerklæring og brukervilkår.
Gjeldsregistret
Forbrukslån
15.3.2024

Lag ditt private månedsbudsjett – Zensum guider deg!

I denne guiden kommer Zensum med 10 nyttige tips for hvordan sette opp et realistisk månedsbudsjett – og holde seg til det.
Lesning 
3 min

Hvordan lage et bærekraftig månedsbudsjett – benytt deg av våre 10 beste tips

Hvis du er på jakt etter en bedre økonomi, bør du vurdere et bærekraftig budsjett. Først og fremst handler dette om å få mer ut av pengene du har tilgang til i måneden. Slik får du mer å rutte med på sikt. Det handler om å vurdere langsiktige og økonomiske løsninger som fungerer i en hektisk hverdag.

Et månedsbudsjett
bidrar til at du får en bedre oversikt over faste utgifter og inntekter. Dette gir deg et godt grunnlag til å prioritere på riktig måte. En god oversikt over privatøkonomien gjør det også enklere å planlegge fremtidige utgifter. Du kan lage et månedlig budsjett selv, eller benytte deg av en budsjettmal.


1. Følg en praktisk budsjettmal

Et månedlig budsjett skal bidra til at du holder oversikten over månedlige utgifter. Du fører opp faste utgifter og inntekter i hver sine kolonner. Deretter summerer du, for slik å finne differansen mellom de to postene. Denne differansen er beløpet du har å bruke på sparing og andre uforutsette utgifter i måneden.

Stadig flere velger å benytte seg av en budsjettmal. Dette er gjerne en mal som har blitt laget av økonomer. Dersom du er usikker på hvordan din budsjettmal skal se ut, bør du derfor kontakte en økonomisk rådgiver. Du kan også laste ned en månedsbudsjett mal fra internett. Dette kan være i form av et gratis regneark.


2. Hva ønsker du å få ut av ditt månedsbudsjett?

Dersom du setter opp et budsjett, får du en bedre oversikt over dine personlige økonomi. Du bør først kartlegge hva du ønsker å få ut av et personlig budsjett. Det blir da enklere å nå dine økonomiske mål. Mange ønsker å spare et bestemt beløp i måneden. Du kan også bestemme deg for å betale ned smålån og kredittkort. Å samle lån kan også være en måte å redusere månedlige utgifter på.

En god oversikt over dine faste utgifter gjør det enklere å se hvilke tiltak som må gjøres. Et personlig budsjett gir en god oversikt over din personlige økonomi. Du får et budsjettoppsett som viser hva du har råd til. Slik får du en oversikt over hva du bruker pengene på. Små endringer kan bidra til at du får en romsligere økonomi i hverdagen.


3. Lag en oversikt over inntekter og utgifter

Før du lager et personlig budsjett bør du få en oversikt over inntekter og utgifter. Oversikten over din månedlige inntekt finner du på lønnsslippen. Du bør også få en oversikt over eventuelle ekstra inntekter. Deretter summerer du inntekten din, slik at du får en bestemt sum å vise til. Denne summen skriver du inn i budsjettet.

  • Stabil inntekt
  • Ekstra inntekt
  • Ikke glem å spare!

Det er ikke alltid like enkelt å få en oversikt over utgifter. Ta gjerne utgangspunkt i dine faste utgifter, som husleie, boliglån, billån, forsikringer og strøm. De fleste har derimot flere faste utgifter. Både mobil og internett er utgifter som kan tas med i denne posten. Forbruksvarer som mat og klær bør også føres inn i ditt budsjettskjema.

  • Faste utgifter (som boliglån, wifi eller forsikring)
  • Variable utgifter
  • Uventede utgifter


4. Slik lager du et månedlig budsjett

Når du har fått en oversikt over faste utgifter og inntekt, kan du begynne å lage budsjettet ditt. Det kan da være lurt å benytte seg av en budsjettmal. Du kan også lage budsjett på et regneark gratis. Tilpass de ulike postene slik at de passer til ditt privat økonomi budsjett. Du velger selv om du ønsker å lage en langsiktig budsjettmal.

Du kan lage et fast månedsbudsjett som du følger hver måned. Skriv gjerne inn eventuelle endringer som oppstår i måneden. Du kan også velge å lage et årsbudsjett, der du legger vekt på inntekter og utgifter i hver av årets måneder. I et slikt budsjett, kan du vektlegge variasjoner i både inntekt og utgifter.


5. Praktiske fordeler ved å ha et månedsbudsjett

Du vil raskt oppdage at en oversikt over utgifter og inntekter gir mange fordeler. Ved å ta utgangspunkt i et enkelt budsjett, kan du raskt regulere faste utgifter og inntekt. Dersom du ikke har god nok inntekt til å dekke utgifter, bør du gjøre tiltak. Dette kan gjøres ved å øke den månedlige inntektene. 

Mange velger derfor å jobbe overtid eller å ta ekstra jobbvakter. Du kan også redusere dine faste utgifter. Finn gjerne praktiske løsninger som kan redusere utgiftene. Vurder også å skifte bank eller leverandører av strøm, internett og mobil. Slike tiltak vil bidra til at du klarer å redusere månedsavgiftene dine på sikt.


6. Benytt en praktisk budsjettkalkulator

For å få oversikt over ditt personlige forbruk og utgiftene diner, kan du benytte deg av en budsjett kalkulator. Statens institutt for forbruksforskning har utviklet en budsjettkalkulator som er enkel i bruk. I denne budsjettkalkulatoren kan du legge inn de verdiene som gjelder for deg. Det er også mulig å kalkulere forbruksutgiftene til samtlige medlemmer i husstanden.

Det fokuseres vanligvis på å få en oversikt over faste utgifter. Det er derimot også viktig å få en oversikt over variable og uforutsette utgifter. Uforutsette utgifter kan omfatte en tur til et bilverksted. Det kan også omfatte et innkjøp av en ny vaskemaskin. Det er derfor viktig å spare et bestemt beløp hver måned.


7. Få en bærekraftig privatøkonomi

En bærekraftig økonomi krever gjerne at du har kontroll over både inntekter og utgifter. Et personlig budsjett gir deg raskt den oversikten som er nødvendig. En bærekraftig privatøkonomi innebærer at du velger miljøvennlige forbruksvarer. Du bør også velge miljøvennlige transportmidler som buss, sykkel og elbil.

For at du skal oppnå en bærekraftig privatøkonomi, kan det være nødvendig å ta opp et lån. Du bør da vurdere det som betegnes som grønne finansielle produkter. Et slikt produkt kan være et grønt billån eller grønt boliglån. Dette tilsier at du tar opp et lån til som skal brukes til elbil eller energirenovering av boligen. Du kan også investere i grønne fond


8. Bærekraftig budsjett for 2022

Så sant du ikke er nedlasset med gjeld, trenger du ikke sette opp et så stramt budsjett at det ikke lenger er plass til livets fornøyelser. Mest sannsynlig vil et minste avvik føre til at du føler deg mislykket og at du gir opp hele budsjettet. Prøv derfor å ha en fornuftig innstilling – hvis du har satt deg et sparemål, trenger du kanskje ikke å spise på restaurant flere ganger i måneden. Hvis du derimot lykkes i å følge budsjettet og likevel kan gå på restaurant en gang i blant, får du det beste av to verdener.

9. Ikke stram inn på utgifter som gjør at du bruker mindre penger på andre ting.

Streamingtjenester er ett eksempel på utgifter som kan oppleves som unødvendige, og det er kanskje ikke nødvendig å abonnere på tre ulike tjenester. Samtidig kan streamingtjenesten føre til at du tilbringer mer tid hjemme i stedet for å bruke penger på dyre aktiviteter – men sats på en, ikke tre.

10. Sørg for å ha rom for uventede utgifter

Livet er fullt av økonomiske overraskelser, derfor er det viktig å ta høyde for disse når du setter opp budsjettet ditt. Selv om det er for tidlig å vite hvilke utgifter som kan dukke opp neste måned, bør du likevel ta høyde for disse. Hvis det skulle vise seg å bli penger til overs til neste lønningsdag, kan disse settes inn på sparekontoen.

Relaterte artikler

Hva sier kundene våre?

Se alle anmeldelser