Med sikkerhet i bolig
Inntil kr 25 000 000
Refinansiere
Lånetid
8 år
Nedbetalingstid over 5 år krever at du refinansierer lån og kreditter du har fra før.
Månedlig kostnad:
1,985 kr
Gå videre
Eksempel: Lån 2 000 000 kr, 25 år, nom. rente 7,47%, eff. rente 7,77%. Kostnad: 2 436 540 kr. Totalkostnad: 4 436 540 kr. Faktisk månedsbeløp og totalbeløp kan avvike fra kalkulator. Etab.gebyr 1-4 %. Rente fastsettes individuelt. Oppdatert 2024-02-09.
Formålet med lånet ditt
Oppgi den delen av lånet på 150 000 kr som du ønsker å bruke til å innfri eksisterende lån.
?
Oppgi omtrent hvor stor nåværende låne-/kredittgjeld du vil innfri (ikke boliglån).
Formålet med resterende 100 000 kr
Hva er formålet med lånet?
Betalingsforsikring
Angi om du har en eller flere existerende betalingsforsikringer.
Angi husleie og andre driftskostnader.
Sivilstatus
Partnerens årsinntekt før skatt
Angi husleie og andre driftskostnader.
Boligopplysninger
Boligutgifter, fellesutgifter ol. (din andel)
Ikke renter og avdrag på boliglån
?
Angi husleie og andre driftskostnader.
Har du boliglån / lån med sikkerhet?
Vi trenger informasjon om alle nåværende lån for å behandle søknaden, selv om det er noe du ikke ønsker å refinansiere

Oppgi omtrentlige tall. Hvis informasjonen mangler, kan lånetilbudene dine bli avvist senere.

(Informasjon om forbrukslån og annen usikret gjeld deler du fra Gjeldsregisteret etter søknaden er sendt inn)
Ikke glem å bekrefte låneopplysningene ovenfor før du fortsetter med skjemaet.
Bank (lånetype)
Beløp
250 000 kr
Rente
10,23 %
Månedlig Kostnad
3000 kr
Totale Beløp
250 000 kr
Snittrenten
10,23 %
Månedlig Kostnad
3000 kr
Ansettelsesform
Årlig inntekt
Din arbeidsgiver
Vi kontakter ikke din arbeidsgiver
Ansatt fra (måned og år)
Anställd till
Leieinntekter
?
Har du leieinntekter kan du skrive inn disse her.
Leieinntekter
Kontaktinformasjon
Mobiltelefon (+47) - 8 siffer
Epost
Fødselsnummer
Vennligst fyll ut fødselsnummeret ditt. 11 tall
Norsk statsborger
Bodd i Norge siden
Medsøkere
Ta vekk
?
Medsøker er en person som står oppført på lånet sammen med deg.
Dersom det er flere enn én eier av boligen du ønsker å pantsette, må alle eiere inkluderes i søknaden.

Med en medsøker øker sjansen for bedre tilbud.
Medsøkere Sivilstatus
Medsøkere Boligsituasjon
Boligutgifter, fellesutgifter ol. (din andel)
Ikke renter og avdrag på boliglån
?
I boutgifter inngår amortering, husleie og andre driftskostnader.
Angi omtrentlig boligkostnad
Medsøkere Ansettelsesform
Årlig inntekt
Din arbeidsgiver
Vi kontakter ikke din arbeidsgiver
Ansatt fra (måned og år)
Anställd till
Leieinntekter
?
Har du leieinntekter kan du skrive inn disse her.
Leieinntekter
Medsøkere Kontaktinformasjon
Medsøkere Fødselsnummer
Vennligst fyll ut fødselsnummeret ditt. 11 tall.
Norsk statsborger
Bodd i Norge siden
Ved å klikke på "Finn riktig lån" -knappen, godkjenner du Zensums personvernerklæring og brukervilkår.
Gjeldsregistret
Forbrukslån
15.3.2024

Hvordan takle et dårligere økonomisk utgangspunkt i 2024

I denne topplisten har Zensum samlet sine 10 beste råd for hvordan spare penger for å takle et dårligere økonomisk utgangspunkt i 2024.
Lesning 
4 min

Toppliste: Zensums 10 beste tips for hvordan takle et dårligere økonomisk utgangspunkt i 2024

I 2022 økte både inflasjon og styringsrenten, og derfor også renter på boliglån og forbrukslån. I denne topplisten har Zensum samlet sine 10 beste råd for hvordan spare penger for å takle et dårligere økonomisk utgangspunkt i 2024.

1. Forhandle om renten på boliglånet ditt

Ofte kan det lønne seg å se gjennom boliglånene fra tid til annen. Gå i dialog med banken for å se om de kan sette ned renten din. Enkelte ganger kan banken tilby lavere rente hvis du bruker flere av bankens tjenester, for eksempel lønnskonto, sparekonto og pensjonssparing.

Kontakt en av våre boliglånskonsulenter hvis du har spørsmål om boliglån, boliglånsrente eller trenger tips om hvordan oppnå lavere rente. Zensums boliglånskonsulent kan svare på det meste og hjelper deg gjerne. Kontakt oss på hverdager mellom 9 –18.

2. Bytt bank

Du kan også undersøke muligheten for å bytte bank for boliglånet. Hvis du har stort boliglån, kan det lønne seg å bytte bank og flytte lånet dersom en annen bank tilbyr lavere rente. Å bytte bank og flytte boliglån er lettere enn hva mange kanskje tror. Vi hos Zensum har samlet våre beste tips for hva du kan gjøre for å få lavere boligrente, og videre spare tusenvis av kroner hvert år.

3. Raskere nedbetaling av dyre lån

Når du tilbakebetaler et lån, betyr det at du betaler inn alt som er igjen av lånet. Banken sletter gjelden og lånet finnes ikke mer. Hvis du har flere lån, kan det være smart å tenke gjennom hvilke lån du bør nedbetale og hvilke du eventuelt bør beholde. Det lønner seg å nedbetale dyre lån først, det vil si forbrukslån, kredittkortgjeld og annen avbetaling med høy rentesats. Dette gjelder stort sett alltid – enten lånesummen er høy eller lav. De samlede kostnadene for forbrukslån og kreditt er for eksempel mye høyere enn kostnadene for boliglån. Hvis du ikke har muligheten til å betale ned alle forbrukslån, bør du velge høy kredittkortgjeld først.

All nedbetaling av lån gir lavere lånesum, noe som igjen fører til en reduksjon av de månedlige rentekostnadene dine. Dersom du har store lån, kan det lønne seg å spare i stedet for å nedbetale ekstra på lånet. Selv små sparesummer kan gi betydelig sparing over tid.


4. Slå sammen lån og kreditt

Sitter du med flere dyre lån, kredittgjeld og avbetalinger, finnes det en løsning på problemet – du kan refinansiere lånene dine. Hvis du ønsker å refinansiere lånene, kan Zensum hjelpe deg med refinansiering av gjeld med eller uten sikkerhet. På den måten kan du samle alle forbrukslån og kreditter i ett lån, noe som ofte fører til lavere kostnader.

5. Bak forbrukslån inn i boliglånet

Norsk lov sier at du ikke får låne mer enn 85 % av boligverdien. Hvis belåningsgraden din er under 85 %, åpner det for muligheten til å bake inn dyrere lån og kredittgjeld i boliglånet.

Dersom boligen ble kjøpt med en belåningsgrad på 85 %, kan du foreta en ny verdivurdering av boligen for å se om den verdsettes til et høyere beløp enn hva du kjøpte den for. På den måten kan du oppnå lavere belåningsgrad, noe som åpner for muligheten til å bake forbrukslån inn i boliglånet. Husk at du ikke kan foreta en verdivurdering av boligen så ofte du vil.

6. Bak billånet inn i boliglånet

På samme måte som for forbrukslån, kan du også bake billånet inn i boliglånet. Billån har ofte høyere rente enn vanlige boliglån, derfor kan det være lønnsomt å bake billånet inn i boliglånet. Også her gjelder kravet om at du ikke kan låne mer enn 85 % av boligverdien.

7. Lag et budsjett – og hold deg til det

Ved å bruke budsjett får du bedre kontroll over hvor mye penger du bruker hver måned. Det er ikke alltid like lett å få oversikt over månedlige utgifter og inntekter. Hvis du ønsker bedre kontroll over privatøkonomien, bør du derfor benytte deg av et praktisk månedsbudsjett.

Her kan du lese mer om hvordan du setter opp budsjett og holder deg til det. 


8. Avdragsfrihet på lån

I enkelte tilfeller har du rett til avdragsfrihet på boliglånet. Avdragsfritt boliglån kan være en god løsning hvis du har behov for å frigjøre kapital til betaling av uforutsette utgifter, andre lån eller lignende. Hvis du får innvilget søknaden om avdragsfritt lån, betaler du kun renter og avgifter på lånet. Avdragsfriheten gjelder vanligvis kun i en begrenset periode, noe som ofte bestemmes på forhånd. Hvis du vil søke om avdragsfrihet på lånet, anbefaler vi deg å kontakte banken din.


9. Skattefradrag på lån

Du kan få skattefradrag for renter på lån og kredittgjeld, etableringsgebyr, forsinkelsesrente og avdragsgebyr. Oppgi hvor mye du betaler i lån under «gjeldsrenter» i selvangivelsen. Ofte registreres dette automatisk, men det kan være smart å kontrollere likevel. 

10. Unngå «rentefrie lån» samt å handle på kreditt

At lånet er rentefritt betyr dessverre ikke at det kommer uten kostnader. Ofte har rentefrie lån høyere gebyr enn vanlige forbrukslån, slik at du til syvende og sist ender opp med å betale mer. Långivere som tilbyr rentefrie lån, sørger ofte for at de andre utgiftene er høye. Dersom lånet ikke tilbakebetales før enden av den rentefrie perioden, øker rentene og avgiftene kraftig. Selv om kredittkort åpner for finansiering av større innkjøp ved uforutsette hendelser, bør disse unngås i størst mulig grad. Å handle for mye på kreditt gir en falsk trygghet som gjør deg mindre nøye med økonomien, siden du tror at du enkelt kan skaffe deg nye ting med lånte penger. Hvis du allerede sliter med trang økonomi eller gjeld, er det derfor viktig å prøve å unngå slike lån. I verste fall kan det føre til enda høyere gjeld.

Relaterte artikler

Hva sier kundene våre?

Se alle anmeldelser