Med sikkerhet i bolig
Inntil kr 25 000 000
Refinansiere
Lånetid
8 år
Nedbetalingstid over 5 år krever at du refinansierer lån og kreditter du har fra før.
Månedlig kostnad:
1,985 kr
Gå videre
Eksempel: Lån 2 000 000 kr, 25 år, nom. rente 7,47%, eff. rente 7,77%. Kostnad: 2 436 540 kr. Totalkostnad: 4 436 540 kr. Faktisk månedsbeløp og totalbeløp kan avvike fra kalkulator. Etab.gebyr 1-4 %. Rente fastsettes individuelt. Oppdatert 2024-02-09.
Formålet med lånet ditt
Oppgi den delen av lånet på 150 000 kr som du ønsker å bruke til å innfri eksisterende lån.
?
Oppgi omtrent hvor stor nåværende låne-/kredittgjeld du vil innfri (ikke boliglån).
Formålet med resterende 100 000 kr
Hva er formålet med lånet?
Betalingsforsikring
Angi om du har en eller flere existerende betalingsforsikringer.
Angi husleie og andre driftskostnader.
Sivilstatus
Partnerens årsinntekt før skatt
Angi husleie og andre driftskostnader.
Boligopplysninger
Boligutgifter, fellesutgifter ol. (din andel)
Ikke renter og avdrag på boliglån
?
Angi husleie og andre driftskostnader.
Har du boliglån / lån med sikkerhet?
Vi trenger informasjon om alle nåværende lån for å behandle søknaden, selv om det er noe du ikke ønsker å refinansiere

Oppgi omtrentlige tall. Hvis informasjonen mangler, kan lånetilbudene dine bli avvist senere.

(Informasjon om forbrukslån og annen usikret gjeld deler du fra Gjeldsregisteret etter søknaden er sendt inn)
Ikke glem å bekrefte låneopplysningene ovenfor før du fortsetter med skjemaet.
Bank (lånetype)
Beløp
250 000 kr
Rente
10,23 %
Månedlig Kostnad
3000 kr
Totale Beløp
250 000 kr
Snittrenten
10,23 %
Månedlig Kostnad
3000 kr
Ansettelsesform
Årlig inntekt
Din arbeidsgiver
Vi kontakter ikke din arbeidsgiver
Ansatt fra (måned og år)
Anställd till
Leieinntekter
?
Har du leieinntekter kan du skrive inn disse her.
Leieinntekter
Kontaktinformasjon
Mobiltelefon (+47) - 8 siffer
Epost
Fødselsnummer
Vennligst fyll ut fødselsnummeret ditt. 11 tall
Norsk statsborger
Bodd i Norge siden
Medsøkere
Ta vekk
?
Medsøker er en person som står oppført på lånet sammen med deg.
Dersom det er flere enn én eier av boligen du ønsker å pantsette, må alle eiere inkluderes i søknaden.

Med en medsøker øker sjansen for bedre tilbud.
Medsøkere Sivilstatus
Medsøkere Boligsituasjon
Boligutgifter, fellesutgifter ol. (din andel)
Ikke renter og avdrag på boliglån
?
I boutgifter inngår amortering, husleie og andre driftskostnader.
Angi omtrentlig boligkostnad
Medsøkere Ansettelsesform
Årlig inntekt
Din arbeidsgiver
Vi kontakter ikke din arbeidsgiver
Ansatt fra (måned og år)
Anställd till
Leieinntekter
?
Har du leieinntekter kan du skrive inn disse her.
Leieinntekter
Medsøkere Kontaktinformasjon
Medsøkere Fødselsnummer
Vennligst fyll ut fødselsnummeret ditt. 11 tall.
Norsk statsborger
Bodd i Norge siden
Ved å klikke på "Finn riktig lån" -knappen, godkjenner du Zensums personvernerklæring og brukervilkår.
Gjeldsregistret
Forbrukslån
15.3.2024

Ulike lånetyper – Zensum guider deg!

Velg et lån som passer din økonomi! Finn nyttig informasjon om ulike typer lån hos Zensum.
Lesning 
4 min

Guide til ulike typer lån

I dag kan du søke om flere typer lån hos et stort utvalg lånetilbydere. Det er imidlertid ikke alltid like enkelt å få oversikt over hvilke lånetyper som finnes. I vår guide får du raskt en oversikt over de ulike lånetypene. Før du søker om lån, kan det være greit å være oppdatert på hvordan ulike typer lån fungerer.

Forskjellen mellom sikrede lån og usikrede lån

Det er hovedsakelig to typer lån som tilbys i dag. Et sikret lån tilsier at banken krever pant i eiendom, bil, båt eller tilsvarende. Slike lån betegnes ofte som boliglån, billån og båtlån. Stadig flere lånetilbydere tilbyr lån uten sikkerhet, som forbrukslån, kredittlån og andre smålån. 

Du bør være oppmerksom på at det skilles mellom annuitetslån og serielån i forbindelse med lån. Annuitetslån tilsier at du betaler like store terminbeløp hver måned. Dette lånet brukes ofte i forbindelse med usikret lån. Et serielån nedbetales med høye avdrag i starten, og brukes ofte i forbindelse med boliglån.

Usikrede lån

Det tilbys en rekke usikrede lån til dagens lånetakere. Hvis du har behov for å låne penger, bør du derfor bruke tid på å sette deg inn i hvilke typer lån som passer for deg. Et usikret lån tilsier gjerne høye renter og kortere nedbetalingstid. Eksempler på usikrede lån er forbrukslån, studielån og kredittkort. 

Forbrukslån
Forbrukslån er et lån uten sikkerhet som tilbys av stadig flere lånetilbydere i dag. De fleste lånetilbydere tilbyr et lånebeløp fra 10 000 kr til 500 000 kr. Du kan utgangspunktet bruke pengene til det du selv ønsker. I dag tilbys du gjerne en nedbetalingstid fra ett til fem år. Et forbrukslån tilsier gjerne høyere renter enn det er på et sikret lån.


Mikrolån
Et mikrolån er et lite lån som ofte innvilges fra 1 000 kr til 10 000 kr. Et slikt lån har ofte både høye renter og kort nedbetalingstid. Før du velger å søke om et mikrolån, bør du derfor være oppmerksom på de høye lånekostnadene. Det som i dag har navnet mikrolån ble tidligere betegnet som et SMS-lån eller minilån.


Kredittkort

Et kredittkort skiller seg ut fra andre betalingskort på mange måter. Dette er et betalingskort som har en innvilget kredittgrense på et bestemt beløp. Dette beløpet er vanligvis på 10 000 kr eller mer. Du må som regel betale det utestående på kredittkortet innen rundt 40 dager. Dette for å unngå at det påløper renter på utestående beløp.


Valutalån
Et valutalån er en type lån der du i bunn og grunn spekulerer i valuta- og renteforskjeller mellom Norge og utlandet. Med gode rentebetingelser og gunstig kurs mot den norske kronen vil du kunne få en valutagevinst og gode rentebetingelser sammenlignet med et standard lån i en norsk bank. Men valutalån har også høyere risiko enn et vanlig lån, og du bør anse et valutalån på samme måte som når du spekulerer i aksjer; det er muligheter for gevinst, men også fare for tap.

Sikrede lån

Som nevnt tidligere, kan du velge blant mange forskjellige typer lån i dag. Sikrede lån gir deg muligheten til å låne penger med pant i eiendom, bil eller lignende. Du kan derfor få innvilget lån med høyere lånebeløp, lavere renter og lengre nedbetalingstid. Boliglån, billån og båttlån er eksempler på sikrede lån.

Aksjelån

Aksjelån brukes vanligvis om det som kan betegnes som et verdipapirlån. Dette er derfor et lån som skiller seg ut fra mange andre lånetyper i dag. Et aksjelån tilsier at du låner aksjer for videre salg til gjeldende kurs. Deretter kjøper du aksjene tilbake til en bedre pris. Aksjene leveres tilbake og du har forhåpentligvis tjent penger på handelen. 

Boliglån 

De fleste boligkjøpere søker om boliglån i banken. Dette er et sikret lån med lang nedbetalingstid og lave renter. Du får vanligvis innvilget et boliglån med sikkerhet i boligen. Du må som regel stille med en prosentvis egenkapital. Et rammelån er et fleksibelt boliglån som gir deg mer økonomisk frihet.

Billån

Hvis du er på jakt etter en ny bil, bør du undersøke hvor mye billån du får først. Du kan få innvilget billån til kjøp av både brukt og ny bil. I forbindelse med lånet tas det pant i bilen som skal kjøpes. Et billån kategoriseres derfor som et sikret lån. Billån har vanligvis lavere rente enn forbrukslån.


Båtlån

Stadig flere velger å investere i en båt. I den forbindelse er det viktig å vite om du får innvilget et båtlån. Dette er et sikret lån som vanligvis gis med gode lånebetingelser i forhold til andre lånetyper. Når du søker om båtlån stiller du med båten som sikkerhet. Ettersom dette er et sikret lån, tilbys du lave renter.

Vanlig stilte spørsmål 

Hvilke lånetyper finnes?

Du kan velge sikrede lån, som aksjelån, boliglån, billån og båtlån. Du kan også velge usikrede lån, som forbrukslån, kredittlån, mikrolån og kredittkort.

Hvilke lån bør jeg velge?

Hvis du kan stille med sikkerhet er boliglån, billån eller båtlån gode alternativer. Kan du ikke stille med sikkerhet, bør du vurdere forbrukslån, mikrolån eller kredittkort.

Hvor mye lån kan jeg få?

De fleste typer lån krever at du kan vise til en minimumsinntekt. Hvis du har ønsker om et sikret lån, må du ha egenkapital. Du bør ha eiendom eller lignende som banken kan ta pant.

Relaterte artikler

Hva sier kundene våre?

Se alle anmeldelser