Med sikkerhet i bolig
Inntil kr 25 000 000
Refinansiere
Lånetid
8 år
Nedbetalingstid over 5 år krever at du refinansierer lån og kreditter du har fra før.
Månedlig kostnad:
1,985 kr
Gå videre
Eksempel: Lån 2 000 000 kr, 25 år, nom. rente 7,47%, eff. rente 7,77%. Kostnad: 2 436 540 kr. Totalkostnad: 4 436 540 kr. Faktisk månedsbeløp og totalbeløp kan avvike fra kalkulator. Etab.gebyr 1-4 %. Rente fastsettes individuelt. Oppdatert 2024-02-09.
Formålet med lånet ditt
Oppgi den delen av lånet på 150 000 kr som du ønsker å bruke til å innfri eksisterende lån.
?
Oppgi omtrent hvor stor nåværende låne-/kredittgjeld du vil innfri (ikke boliglån).
Formålet med resterende 100 000 kr
Hva er formålet med lånet?
Betalingsforsikring
Angi om du har en eller flere existerende betalingsforsikringer.
Angi husleie og andre driftskostnader.
Sivilstatus
Partnerens årsinntekt før skatt
Angi husleie og andre driftskostnader.
Boligopplysninger
Boligutgifter, fellesutgifter ol. (din andel)
Ikke renter og avdrag på boliglån
?
Angi husleie og andre driftskostnader.
Har du boliglån / lån med sikkerhet?
Vi trenger informasjon om alle nåværende lån for å behandle søknaden, selv om det er noe du ikke ønsker å refinansiere

Oppgi omtrentlige tall. Hvis informasjonen mangler, kan lånetilbudene dine bli avvist senere.

(Informasjon om forbrukslån og annen usikret gjeld deler du fra Gjeldsregisteret etter søknaden er sendt inn)
Ikke glem å bekrefte låneopplysningene ovenfor før du fortsetter med skjemaet.
Bank (lånetype)
Beløp
250 000 kr
Rente
10,23 %
Månedlig Kostnad
3000 kr
Totale Beløp
250 000 kr
Snittrenten
10,23 %
Månedlig Kostnad
3000 kr
Ansettelsesform
Årlig inntekt
Din arbeidsgiver
Vi kontakter ikke din arbeidsgiver
Ansatt fra (måned og år)
Anställd till
Leieinntekter
?
Har du leieinntekter kan du skrive inn disse her.
Leieinntekter
Kontaktinformasjon
Mobiltelefon (+47) - 8 siffer
Epost
Fødselsnummer
Vennligst fyll ut fødselsnummeret ditt. 11 tall
Norsk statsborger
Bodd i Norge siden
Medsøkere
Ta vekk
?
Medsøker er en person som står oppført på lånet sammen med deg.
Dersom det er flere enn én eier av boligen du ønsker å pantsette, må alle eiere inkluderes i søknaden.

Med en medsøker øker sjansen for bedre tilbud.
Medsøkere Sivilstatus
Medsøkere Boligsituasjon
Boligutgifter, fellesutgifter ol. (din andel)
Ikke renter og avdrag på boliglån
?
I boutgifter inngår amortering, husleie og andre driftskostnader.
Angi omtrentlig boligkostnad
Medsøkere Ansettelsesform
Årlig inntekt
Din arbeidsgiver
Vi kontakter ikke din arbeidsgiver
Ansatt fra (måned og år)
Anställd till
Leieinntekter
?
Har du leieinntekter kan du skrive inn disse her.
Leieinntekter
Medsøkere Kontaktinformasjon
Medsøkere Fødselsnummer
Vennligst fyll ut fødselsnummeret ditt. 11 tall.
Norsk statsborger
Bodd i Norge siden
Ved å klikke på "Finn riktig lån" -knappen, godkjenner du Zensums personvernerklæring og brukervilkår.
Gjeldsregistret
Forbrukslån
15.3.2024

Mikrolån – et godt valg? | Zensum guider deg!

Her er alt du trenger å vite om mikro- og minilån | Hva er et mikrolån? ✓ Risikofaktorer ✓ Finnes det bedre alternativer? ✓ Ofte stilte spørsmål ✓
Lesning 
4 min

Mikrolån – hva er det, og finnes det bedre alternativer?

Dersom du har behov for penger på kort varsel, kan det være fristende å ta opp et mikrolån. Før du gjør det, bør du imidlertid tenke nøye over både nedbetalingstid og lånekostnader. Ofte finnes det mer gunstige finansieringsalternativer som bør vurderes.


Her er oversikten du trenger!

Hva er et mikrolån, og hvilke bruksområder har det?

Mikrolån, SMS-lån og minilån refererer alle til små lån uten sikkerhet, vanligvis med relativt høye lånekostnader. I de fleste tilfeller er det snakk om lån i størrelsen 1 000–10 000 kroner.

I likhet med andre usikrede lån, kan mikrolån brukes på det låntaker selv ønsker – enten det er klær, mat, ferier eller andre ting. Mange bruker mikrolån som et slags nødlån, dersom uforutsette utgifter skulle dukke opp.

Hvordan fungerer mikrolån?

Et mikrolån fungerer i stor grad på samme måte som ordinære forbrukslån. Man må sende inn en lånesøknad til banken, og få denne vurdert. Dette kan ta litt tid, og mikrolån på minuttet er derfor ikke mulig – selv om mange tror det er det.

Mikrolån uten kredittsjekk er normalt sett heller ikke mulig, siden banken må vurdere låntakers betalingsevne først. Søker du om mikrolån med betalingsanmerkning, vil du normalt sett få avslag.

Etter at lånet er utbetalt, vil du kunne bruke pengene fritt. Deretter må du betale lånebeløpet tilbake, samt renter og gebyrer.

Risikomomenter ved å ta opp mikrolån

Selv om mikrolån har mange likhetstrekk med øvrige lån uten sikkerhet, finnes det også noen viktige forskjeller. Først og fremst er mikrolån ofte assosiert med svært høye renter og gebyrer, noe som gjør lånene dyre å betjene.

Samtidig er et mikrolån i de fleste tilfeller et kortsiktig lån, noe som betyr at lånet har kort nedbetalingstid. Dette kombinert med det faktum at mikrolån er dyr gjeld, kan utgjøre en økonomisk risiko for sårbare låntakere.

Noen havner i en gjeldsspiral, der de stadig må ta opp nye lån for å betjene eksisterende gjeld. Mange dyre mikrolån kan på sikt føre til økonomiske problemer, der man ender opp med inkassosaker og betalingsanmerkninger.
 

Alternativer til mikrolån

Dersom du har behov for et lite lån, finnes det flere alternativer du kan vurdere. Disse kan sikre deg lavere kostnader i form av renter og gebyrer, og ikke minst – en mer fleksibel nedbetalingsplan.

Det å velge riktig finansieringsløsning i dag, kan gi redusert risiko for gjeldsproblemer i fremtiden.
 

Sparing av egne penger

Den beste måten å finansiere kostnader på, er ved hjelp av egne oppsparte penger. Du vil da unngå å måtte betale renter eller gebyrer, siden pengene ikke lånes av banken. Sett gjerne opp et månedsbudsjett, og finn ut om det er rom for sparing.

Ved å opparbeide en sparebuffer, kan du unngå å måtte låne penger dersom uforutsette kostnader dukker opp. Har du ikke penger til overs hver måned, kan det være utfordrende å spare penger regelmessig. I så fall kan du vurdere om enkelte utgiftsposter kan reduseres.

Husk: Jo mindre penger du bruker på luksusgoder som kafébesøk, tobakk eller uteliv, jo mer penger kan du spare.

Kredittkort med lav rente

Dersom du har behov for penger raskt, vil kanskje ikke sparing være et alternativ. I så fall kan du se om du finner et kredittkort med lav rente, fremfor å ta opp et mikrolån. Husk at mange kredittkort har en rentefri periode, slik at du kan unngå renter i det hele tatt.

Det er viktig å huske på at også kredittkort potensielt kan ha svært høy rente. Av den grunn er det smart å gjøre litt research rundt forskjellige kort før du bestemmer deg. Finn helst et kredittkort som både har lav rente og fordelsprogrammer tilpasset ditt forbruk.

Mange ønsker seg mikrolån på dagen, noe som kan være utfordrende å skaffe. Ved å ha et kredittkort tilgjengelig, har du rask tilgang på penger dersom uforutsette utgifter skulle dukke opp i fremtiden. Men husk – pengene skal betales tilbake, så ikke bruk kortet ukritisk!

Forbrukslån med lengre nedbetalingstid

Et annet alternativ er å ta opp et ordinært forbrukslån, da disse vanligvis har lengre nedbetalingstid enn typiske mikrolån. Med en overkommelig nedbetalingsplan kan det bli enklere for deg å håndtere lånekostnadene.

Husk samtidig på at jo lenger du drøyer tilbakebetalingen, jo høyere blir de totale lånekostnadene. Uansett, med et forbrukslån kan du skaffe pengene du trenger – vanligvis til mer gunstige lånevilkår enn hva du får med et mikrolån.

Også forbrukslån kan ha relativt høye rentekostnader, så sørg for å lese nøye gjennom lånevilkårene før du takker ja til et lånetilbud.  
 

Refinansiering

For noen kan refinansiering av gjeld være et alternativ til mikrolån. Når du refinansierer eksisterende gjeld, betyr det at du betaler ned gjelden med et nytt og vanligvis billigere lån. Det nye lånet kan være et forbrukslån, eller et lån med sikkerhet i bolig.

Du får da et nytt lån å forholde deg til, og kan spare penger takket være lavere kostnader. Gjennom refinansiering kan du derfor frigjøre penger, slik at du slipper å ta opp ytterligere lån. Pengene du sparer kan naturligvis også gå til nedbetaling av gjeld, slik at du raskere blir gjeldfri.

Om du allerede har mikrolån, er det også verdt å vurdere refinansiering av disse. Refinansiering av smålån kan la deg sitte igjen med ett større lån, noe som gir bedre økonomisk oversikt og lavere kostnader.

Husk på at du også kan refinansiere boliglånet ved å flytte det til en annen bank. Du kan da oppnå lavere boliglånsrente, og eventuelt øke boliglånet dersom boligen har økt i verdi. Dette vil normalt sett være langt gunstigere enn å ta opp et mini- eller mikrolån.
 

Hvordan finne det beste alternativet til mikrolån?

Det finnes altså mange gode alternativer til dyre mikrolån i Norge. Men selv om forbrukslån, kredittkort og andre finansieringsløsninger kan være billigere og bedre, kan også disse være av varierende kvalitet. Noen forbrukslån kan for eksempel være dyrere enn andre.

Av den grunn er det lurt å samle inn så mange lånetilbud som mulig før du bestemmer deg. Da kan du enkelt sammenligne tilbudene, og velge det lånet som er mest gunstig for deg. Du kan gjøre dette ved å søke manuelt hos ulike banker, eller ved å bruke en låneformidler.

PS! Vurder alltid din egen økonomiske situasjon, og tenk over hvorvidt det faktisk foreligger et lånebehov. Kan du kanskje utsette utgiften til du har spart opp penger selv?

Slik kan Zensum hjelpe deg med alternativer til minilån

Hos Zensum finner du mange gode tips for hvordan du oppnår en sunnere personlig økonomi. Vi er også en låneagent, og hjelper deg med å innhente tilbud fra flere banker gjennom én samlet lånesøknad.

Finn alternativer til dyre mikrolån ved å sammenligne tilbudene du mottar!

Ofte stilte spørsmål

Er mikrolån en god idé om jeg trenger rask finansiering?

Et mikrolån er et lite lån uten sikkerhet som ofte har svært høye rentekostnader. Derfor er det lurt å vurdere andre låneprodukter om du trenger finansieringshjelp.

 

Hvilke skjulte kostnader kan et mikrolån ha?

Et mikrolån – ofte også kalt minilån eller microlån – kommer ofte med skjulte kostnader i form av dyre gebyrer. Sjekk alltid effektiv rente for å få oversikten du trenger.

 

Hvordan kan jeg unngå å havne i en gjeldsspiral med mikrolån?

Dersom du har dyre mikrolån som du sliter med å betale, kan du unngå å havne i en gjeldsspiral ved å la være å ta opp nye smålån. Vurder heller refinansiering av eksisterende gjeld.

Relaterte artikler

Hva sier kundene våre?

Se alle anmeldelser