Søk om depositumslån fra Zensum

Skal du leie bolig, enten det er en hybel eller et helt hus, vil utleieren kreve at du stiller med depositum. Et depositum er utleierens sikkerhet dersom du ikke betaler husleien eller ødelegger utleieobjektet. Selv om depositumet er for at utleieren skal ha ekstra sikkerhet, er det dine penger. De skal derfor stå på en sperret depositumskonto, og rentene som påløper tilfaller deg. Utleieren kan heller ikke forsyne seg av disse pengene uten ditt samtykke. Når du søker om depositumslån fra Zensum, vil mange banker konkurrere om deg som kunde. Det vil gi deg mulighet til å finne den billigste renten.

Bankenes krav når du søker om depositumslån

Det finnes banker som har egne depositumslån. Det vil si at lånebeløpet ikke blir utbetalt til deg, men satt rett inn på en sperret depositumskonto i ditt navn. Dette kan være en god sikkerhet i og med at det kan være fristende å bruke pengene til andre ting. Noen banker krever deg heller ikke for avdrag, men kun renter. Det de gjør i stedet er at depositumslånet først blir omgjort til et lån med avdrag om du må bruke av pengene. Det vil si om utleier, for eksempel, krever penger for ubetalt husleie. Dette kan være et godt alternativ til et vanlig forbrukslån. På den andre siden vil det å bruke et forbrukslån til depositum ha sine egne fordeler.

Kostnader ved et depositumslån

Nedbetalingstiden vil avhenge av lånebeløpet, og vil være på alt fra ett til fem år. Dersom du har betalt ned et lån til depositum før du flytter og gjør opp depositumskontoen, vil pengene som står på kontoen være dine. Vær også klar over at jo fortere du betaler ned depositumslånet, desto billigere blir lånet totalt sett. Det er fordi renten løper i hele låneperioden. Du kan også innfri lånet når du måtte ønske uten å betale ekstra for dette.