Hva er et byggelån?

Et byggelån gis kun til deg som skal bygge ny bolig eller renovere en eksisterende bolig. Det er et midlertidig lån, som sørger for at du får betalt utgiftene du har mens du bygger eller renoverer. Du kan kalle byggelånet for en form for kontokreditt, der banken utbetaler beløpene etterhvert som de blir godkjent. Får du innvilget et byggelån, kan du ikke bruke pengene til noe annet enn det du har avtalt med banken.

Byggelånet er attraktivt for mange da du kun betaler byggelånsrente mens prosjektet pågår. Denne er imidlertid høyere enn renten på et vanlig boliglån. Når bygget ditt står ferdig, vil dette byggelånet bli omgjort til et boliglån.

Fordeler og ulemper med et byggelån fra Zensum

Den store fordelen med et byggelån fra Zensum er at du får god kontroll over byggeprosjektet ditt. Du risikerer heller ikke å bruke pengene på noe annet enn det som var tiltenkt. Videre slipper du å betale avdrag på byggelånet, kun rente.

Ulempen med denne formen for lån er selvfølgelig at banken må godkjenne utgiftene dine, og at du har et press på deg for når prosjektet skal stå ferdig. Du kan eventuelt søke om et oppussingslån i stedet for. Da betaler du avdrag med en gang, men du har selv kontroll over lånet.

Slik får du innvilget et byggelån fra Zensum

Ved å søke om byggelån hos Zensum vil du få tilbud fra flere banker. Det er imidlertid slik at det er bankene selv som avgjør om de vil gi deg et tilbud, hvor stort og til hvilken rente. Det stilles ofte de samme kravene til et byggelån som til et boliglån. Det vil si at du også må stille med egenkapital for å få byggelån.