Ta din økonomi i egne hender med et rammelån

Innenfor lånerammen kan du både øke og betale ned rammelånet ditt når det passer deg og dermed ta økonomien i egne hender. Du betaler bare renter på pengene du bruker, og et terminlån er derfor best egnet for de som har god kontroll på økonomien.

 

Tilbakebetaling av flexilånet ditt

Det er ganske enkelt å betale ned flexilånet, da du ganske enkelt kan gjøre det ved å overføre penger på samme måte som mellom vanlige kontoer. Du kan derfor enkelt betale mer ned på flexilånet ditt i gode måneder og mindre i de harde månedene. Du betaler renter på flexilånet ditt hver måned på en valgt dato.

Husk å betale ned boliglånet ditt

Fordi et lån på sikt ikke har en fast nedbetalingsplan som du må følge, kan det være smart å sette opp en fast betaling hver måned slik at du ikke glemmer å betale ned løpetiden. Hvis du har økt inntekt i en måned, kan du enkelt betale tilbake mer på rammelånet, hvis du ønsker det. Som sagt blir renten på rammelånet automatisk trukket fra lånerammen hver måned og det er derfor smart å ha en fast nedbetaling, som i det minste dekker renten.

Kombinasjon av rammelån og boliglån

Hvis du vil kombinere et rammelån og et boliglån, må du være oppmerksom på om du har tilgjengelig sikkerhet i boligen din i tillegg til lånet du allerede har. Hvis du har tilgjengelig sikkerhet i hjemmet ditt, kan du søke om et ekstra lån. Det totale lånet, som både er rammelån og boliglån, kan imidlertid fortsatt ikke overstige 60% av boligverdien totalt.