Med sikkerhet i bolig
Inntil kr 25 000 000
Refinansiere
Lånetid
8 år
Nedbetalingstid over 5 år krever at du refinansierer lån og kreditter du har fra før.
Månedlig kostnad:
1,985 kr
Gå videre
Eksempel: Lån 2 000 000 kr, 25 år, nom. rente 7,47%, eff. rente 7,77%. Kostnad: 2 436 540 kr. Totalkostnad: 4 436 540 kr. Faktisk månedsbeløp og totalbeløp kan avvike fra kalkulator. Etab.gebyr 1-4 %. Rente fastsettes individuelt. Oppdatert 2024-02-09.
Formålet med lånet ditt
Oppgi den delen av lånet på 150 000 kr som du ønsker å bruke til å innfri eksisterende lån.
?
Oppgi omtrent hvor stor nåværende låne-/kredittgjeld du vil innfri (ikke boliglån).
Formålet med resterende 100 000 kr
Hva er formålet med lånet?
Betalingsforsikring
Angi om du har en eller flere existerende betalingsforsikringer.
Angi husleie og andre driftskostnader.
Sivilstatus
Partnerens årsinntekt før skatt
Angi husleie og andre driftskostnader.
Boligopplysninger
Boligutgifter, fellesutgifter ol. (din andel)
Ikke renter og avdrag på boliglån
?
Angi husleie og andre driftskostnader.
Har du boliglån / lån med sikkerhet?
Vi trenger informasjon om alle nåværende lån for å behandle søknaden, selv om det er noe du ikke ønsker å refinansiere

Oppgi omtrentlige tall. Hvis informasjonen mangler, kan lånetilbudene dine bli avvist senere.

(Informasjon om forbrukslån og annen usikret gjeld deler du fra Gjeldsregisteret etter søknaden er sendt inn)
Ikke glem å bekrefte låneopplysningene ovenfor før du fortsetter med skjemaet.
Bank (lånetype)
Beløp
250 000 kr
Rente
10,23 %
Månedlig Kostnad
3000 kr
Totale Beløp
250 000 kr
Snittrenten
10,23 %
Månedlig Kostnad
3000 kr
Ansettelsesform
Årlig inntekt
Din arbeidsgiver
Vi kontakter ikke din arbeidsgiver
Ansatt fra (måned og år)
Anställd till
Leieinntekter
?
Har du leieinntekter kan du skrive inn disse her.
Leieinntekter
Kontaktinformasjon
Mobiltelefon (+47) - 8 siffer
Epost
Fødselsnummer
Vennligst fyll ut fødselsnummeret ditt. 11 tall
Norsk statsborger
Bodd i Norge siden
Medsøkere
Ta vekk
?
Medsøker er en person som står oppført på lånet sammen med deg.
Dersom det er flere enn én eier av boligen du ønsker å pantsette, må alle eiere inkluderes i søknaden.

Med en medsøker øker sjansen for bedre tilbud.
Medsøkere Sivilstatus
Medsøkere Boligsituasjon
Boligutgifter, fellesutgifter ol. (din andel)
Ikke renter og avdrag på boliglån
?
I boutgifter inngår amortering, husleie og andre driftskostnader.
Angi omtrentlig boligkostnad
Medsøkere Ansettelsesform
Årlig inntekt
Din arbeidsgiver
Vi kontakter ikke din arbeidsgiver
Ansatt fra (måned og år)
Anställd till
Leieinntekter
?
Har du leieinntekter kan du skrive inn disse her.
Leieinntekter
Medsøkere Kontaktinformasjon
Medsøkere Fødselsnummer
Vennligst fyll ut fødselsnummeret ditt. 11 tall.
Norsk statsborger
Bodd i Norge siden
Ved å klikke på "Finn riktig lån" -knappen, godkjenner du Zensums personvernerklæring og brukervilkår.
Gjeldsregistret
Forbrukslån
15.3.2024

Tips til ditt bryllupsbudsjett – Zensum guider deg!

Lag et bærekraftig og praktisk budsjett til bryllupet & få mer ut av et bryllup på budsjett! Zensum guider deg ✓
Lesning 
3 min

Hvordan lager du bryllupsbudsjettet ditt på den enkleste måten? Vår guide og sjekkliste vil hjelpe deg på rett vei!

Det er alltid mye som må planlegges i forbindelse med et bryllup. De fleste ønsker å tilby sine gjester en storslått bryllupsfest. Dette krever gjerne at du lager et bryllupsbudsjett. Dette budsjettet danner rammen rundt den videre planleggingen. For at dagen skal bli uforglemmelig, bør du planlegge godt på forhånd.

Slik lager du et bryllupsbudsjett

Før du begynner planleggingen, bør du avgjøre hvor stort budsjett du har å jobbe innenfor. Når du har bestemt deg for hvor mye du har å bruke, blir det enklere å planlegge bryllupet. Det er viktig at brudeparet ikke sitter igjen med mye gjeld etter bryllupet. Derimot kan du også ta opp et forbrukslån som kan dekke bryllupskostnaden.

Et bryllupsbudsjett hjelper deg å ta viktige avgjørelser i forbindelse med planleggingen. Både tid og sted kan være avgjørende for størrelsen på budsjettet. Når du har fått en oversikt over hvor mye penger du har å bruke på bryllupet, kan du lage et bryllupsbudsjett. Et slikt budsjett bør gi en oversikt over alle forventede utgifter, i forbindelse med bryllupet.

  • Lag en oversikt over utgifter
  • Hvor stort er bryllupsbudsjettet?
  • Finn rimelige løsninger

Når du lager budsjettet, er det lurt å skrive ned de ulike utgiftspostene. Utgiftspostene kan blant annet være invitasjoner, leie av lokale og bryllupsmiddag. Når du har skrevet ned de ulike utgiftspostene, har du fått en oversikt over hvor mye penger du trenger. Bruk gjerne tid på å finne rimelige løsninger.

Løsningen for et bryllup på budsjett – unngå store kostnader

Mange brudepar velger å gå for et bryllup på budsjett. Det er viktig at du finner løsninger du har råd til. Du kan tilrettelegge for et bryllupsbudsjett på 80 gjester eller mer. Et bryllupsbudsjett på 100 gjester vil ikke nødvendigvis bli dyrere enn et bryllup med færre gjester. Du bestemmer selv hvor mange gjester du ønsker å invitere.

Før du kan sende ut invitasjonene, bør bryllupsdatoen være klar. I den forbindelse bør det avgjøres om vielsen skal holdes kirkelig eller borgerlig. Når dette er klart, kan du sende ut invitasjonene. Et bryllup på budsjett tilsier gjerne at du lager invitasjonene selv. I invitasjonen bør du oppgi en svarfrist. Du kan da planlegge bryllupet ut fra hvor mange gjester som kommer i bryllupet. Dette er avgjørende for den videre planleggingen. Når gjestelisten er klar, kan du bestille et lokale som passer med antall gjester. Dette lokalet bør danne en flott ramme rundt den store bryllupsfesten.

Mange velger å leie et stort selskapstelt til bryllupsfesten. Hvis dette er en løsning for deg, bør du bruke tid å på å finne en rimelig utleier. Du bør også sørge for at du har stoler og bord til alle bryllupsgjestene. Bruk gjerne tid på å sammenligne priser på både lokale og selskapstelt.

I starten er det gjerne nok å få en oversikt over hvor mye det koster med invitasjoner og leie av lokale. Du kan eventuelt lage en oversikt over hvor mye det koster å holde bryllupsfesten hjemme. Deretter kan du bruke tid på å klarlegge detaljene til bryllupet. Skriv ned de ulike utgiftspostene etter hvert som du får kartlagt utgiftene.

Tips til bryllup på budsjett

Et bryllup trenger ikke å koste mye om du planlegger godt på forhånd. Bruk god tid på å finne ringer til en rimelig pris. Både bruden og brudgommens antrekk kan leies til en god pris. I stedet for å leie et dyrt bryllupslokale, kan du ha bryllupsfesten hjemme. Du kan dekorere lokalet og lage blomsterbukett selv.

Spør gjerne venner og bekjente om de kan hjelpe deg i forbindelse med bryllupsplanleggingen. Familien vil sannsynligvis bli glade for å kunne bidra med planleggingen av bryllupet. Du kan få hjelp til å tilberede et smakfullt koldtbord. Bruk tid på å planlegge rimelige retter som kan serveres under bryllupsfesten.

Du bestemmer selv om du ønsker å kjøre egen bil til og fra vielsen. Mange velger å leie et passende kjøretøy. Dette er derimot ikke alltid den rimeligste løsningen. Du kan undersøke om noen du kjenner har et passende kjøretøy stående i garasjen. Musikk og underholdning trenger ikke å være dyrt om du bruker noen du kjenner.

Hvordan lager jeg et bærekraftig bryllupsbudsjett som kan følges?

I forbindelse med bryllupsplanleggingen vil du få mye igjen for å vurdere økonomiske løsninger. Dette innebærer gjerne å gjøre mye selv. Du kan også be venner og familie om å bidra om det er ønskelig. Det er viktig å ta en avgjørelse for hvilke tema bryllupet skal ha. Hvis du skal ha vielse i kirken ønsker du gjerne tradisjonelle rammer rundt bryllupsfesten.

Mange velger derfor å leie et passende lokale som er tilpasset store arrangementer. Et slikt lokale har gjerne et tilhørende kjøkken. Her kan du spare penger på å tilberede maten selv. Mange velger også å bestille selskapsmat fra et cateringselskap. Du bør forhøre deg om priser før du tar en avgjørelse om hva du skal servere i bryllupet.

En rimeligere løsning er å holde bryllupsfesten hjemme. Dersom du har plass i hagen, kan du leie et selskapstelt. Bryllupsfesten kan da holdes utendørs uavhengig av værforhold. Du må også sørge for at du har nok bord og stoler. Mange ønsker å by på underholdning til sine gjester. 

Du kan leie en DJ eller bruke musikere som spiller hele kvelden. Derimot er dette en dyr løsning for mange kommende brudepar. Mange velger derfor å spørre venner og bekjente om å bidra med underholdning i løpet av bryllupsfesten. Du kan også spille musikk ved bruk av en spilleliste på Spotify eller lignende.

Det er vanlig å dekorere bryllupslokalet. Både bord og stoler kan dekoreres til den store dagen. Når du skal velge dekor til bryllupet ditt, trenger du ikke å gå for dyre løsninger. Du  finner mye inspirasjon på nettet. Dersom du planlegger i god tid på forhånd, vil du tilrettelegge for et bærekraftig bryllupsbudsjett.

Hva bør jeg ta med i beregningen?

Når du skal planlegge bryllupet er det viktig at du tar utgangspunkt i de pengene du har tilgjengelig. Deretter lager du en plan over hvor mye du kan bruke på hver av de ulike utgiftspostene. Du bør føre opp poster som lokale, dekor, mat, drikke og underholdning. Et oversiktlig bryllupsbudsjett gjør det enklere å velge rimelige løsninger.

Det er viktig at du har en oversikt over hvor mange gjester du skal invitere til bryllupet. Dette gjør det enklere å laget et bryllupsbudsjett. Du kan lage et bryllupsbudsjett på opptil 100 gjester eller mer. Derimot trenger du ikke nødvendigvis å invitere mange gjester til den store dagen.

Før du bestemmer deg for bryllupsantrekket, bør du vurdere hvilken kleskode du ønsker å ha i bryllupet. Bryllupsbudsjettet bør inkludere brudeparets antrekk. Derimot behøver ikke antrekket å være dyrt. Du kan lage brudekjolen selv eller leie en for anledningen. Brudgommen kan leie et antrekk om dette er den rimeligste løsningen. 

De fleste brudepar velger å dekorere med blomster. Det er også vanlig å ha en flott blomsterbukett. Dette er en av de viktigste detaljene som bør tas med i et bryllupsbudsjett. Sminke og frisør er gjerne noe som den kommende bruden ønsker å fokusere på. Du vil spare mye på å gjøre dette selv.

Mange brudepar foreviger dagen ved bruk av en dyktig og profesjonell fotograf. Mange fotografer tilbyr derfor en bryllupspakke, og du bør derfor undersøke priser hos flere aktuelle fotografer. Dette gjør det enklere å finne en rimelig og dyktig fotograf som du blir fornøyd med. Du kan også spørre venner og familie om de kan ta bilder. 

Sjekkliste for bryllupsbudsjettet

Det er ikke alltid like enkelt å sette opp et bryllupsbudsjett selv. Dersom du er tvil om hvordan du skal føre bryllupsbudsjettet, bør du ta utgangspunkt i en bryllupsbudsjett mal. En bryllupsbudsjett mal finner du i mange mange varianter på internett. Du kan derfor velge hvilken mal som passer best for deg. 

Det anbefales at du skriver de ulike utgiftspostene punktvis i bryllupsbudsjettet. Disse punktene kan også fungere som en sjekkliste for bryllupet. Du kan også gjøre plass til å notere under hver post. De fleste utgiftspostene bør anses som å være variable utgifter. Dette tilsier at du setter av nok penger i tilfelle kostnadene blir høyere enn forventet.

  1. Brudeparets antrekk 

Du bestemmer selv hvilken kleskode du ønsker å ha i bryllupet. Det er vanlig at bruden bærer en brudekjole. Brudgommen kan ha på seg en dress eller smoking. Du kan spare penger på å leie brudeparets antrekk. Dette gjelder også om du skal ha brudepiker eller tilsvarende.

  1. Leie av lokale

De fleste brudepar velger å leie et lokale i forbindelse med bryllupsfesten. Det kan derimot bli rimeligere å leie et selskapstelt. Det er viktig at lokalet har bord og stoler som bryllupsgjestene kan benytte seg av.

  1. Dekorasjon

Det er vanlig at bruden bærer en blomsterbukett under vielsen. Brudgommen bør også ha en corsage, som er en blomst i knapphullet. Du bør også beregne kostnader på dekorasjon av festlokale og bryllupsbil.

  1. Bryllupsmiddag

Mange velger å låne penger til bryllupet. Du kan derimot spare mange kostnader på å tilberede bryllupsmiddagen selv. Mange bryllupslokaler har et kjøkken tilgjengelig. Du kan også benytte et cateringselskap. 

  1. Underholdning

De fleste brudepar ønsker å tilby underholdning til sine bryllupsgjester. Et bryllupsbudsjett kan derfor inkludere musikk under seremonien og bryllupsfesten. 

Du bestemmer selv hvor stor bryllupsfest du ønsker å ha i forbindelse med bryllupet ditt. Det er ikke nødvendig å bruke mer enn det du har råd til. Du finner en rekke verktøy som kan gjøre planleggingen enklere. Du kan også laste ned en bryllupsbudsjettsmal som du finner på nett.

Relaterte artikler

Hva sier kundene våre?

Se alle anmeldelser