Zensum hjelper deg med å finne et rimelig traktorlån

Traktorlån gis som regel med pant i traktoren, noe som gjør at du slipper å stille gården eller småbruket som sikkerhet for lånet. Det fine med å kjøpe egen traktor er at du da står friere enn ved leasing og kan selv bestemme om du vil selge traktoren eller om du vil oppgradere den til en nyere modell.

Et traktorlån kan også benyttes til å kjøpe andre kjøretøy, som ATV og snøscooter, eller eventuelt en henger. Søker du gjennom Zensum, vil den ene søknaden gå til alle bankene vi samarbeider med. Dermed kan du enkelt og kostnadsfritt sammenligne tilbudene du mottar og velge tilbudet med den laveste renten og de beste betingelsene.

Traktorlån med pant i traktoren

Lån til traktor gis med pant i traktoren. Dette gjelder enten du kjøper ny eller brukt traktor, og enten du kjøper av en privatperson eller hos en forhandler. For at banken skal kunne ta sikkerhet i traktoren, må kjøretøyet være registrert og formålet med den må være at den skal benyttes til næringsvirksomhet. De fleste banker vil også kreve at du har både ansvarsforsikring og kasko. Lånet utbetales ikke til deg, men direkte til selgeren etter at omregistreringen er fullført.

Vanligvis tilbyr bankene en nedbetalingstid på rundt 7 år, og det er fullt mulig å låne 100 % av kjøpesummen. Du trenger dermed ikke å tenke på egenkapital.

Alternativ til traktorlån

Det finnes et alternativ for finansiering av traktor. Du kan nemlig søke om et forbrukslån. Da trenger du ikke stille med sikkerhet, og pengene blir utbetalt direkte til deg. Som med traktorlånet, lønner det seg også her å sammenligne lånetilbud gjennom Zensum slik at du får så lav rente som mulig.
Fordelen med et traktorlån, er at renten blir lavere når banken har pant i traktoren. Fordelen med et forbrukslån du bruker til å kjøpe traktor, er at du kan disponere pengene slik du måtte ønske. Renten kan imidlertid bli noe høyere. Du er alltid velkommen til å kontakte Zensum for å finne ut hvilken lånetype som passer best for deg.