Vad är egentligen totalkostnad?
Exempel annuitetslån 8 år
Totalkostnad
283.984 kr
Lånebelopp
200.000 kr
Ränta och avgifter*
83.984 kr
*Ränta och avgifter
Ränta (nominell 9 %)
81.284 kr
Aviavgift (25 kr/mån i 8 år)
2.400 kr
Uppläggningsavgift (engångskostnad)
300 kr
Summa kostnader
83.984 kr
Zensums löptid (nylån) jämfört med andras
Andras längsta löptid
20 år
Vår längsta löptid
10 år
Zensums maxränta jämfört med andras
Andras maxränta
30 %
Vår maxränta
10 %

Zensumkravene gjør det både vanskeligere og enklere å låne penger.

Ansvarlig utlånspolicy

Som en låneagent ser vi et ansvar i å bidra til en mer ansvarlig utlånspolicy. Selv om vi ikke låner ut penger selv, spiller vi en stor rolle i prosessen som leder fram til et lån. Et lån som noen ganger fører til et fjell av gjeld, og det vil vi ikke være en del av.

Du som henvender deg til oss skal selvfølgelig føle deg trygg på at vi kun hjelper deg med å finne lån som tar utgangspunkt i dine forutsetninger. Det gjør at vi blant annet stiller litt strengere krav og litt flere spørsmål. Alt for at det skal bli riktig.

"Zensumkravene er vårt helt egne kvalitetsstempel. En liste med krav som vi håper alle låneagent og långivere snart skal ta utgangspunkt i."

Grunnlaget i Zensumkravene er alltid å forbedre kundens økonomiske situasjon.

Hva som faktisk er en bedre økonomisk situasjon, varierer fra menneske til menneske. Derfor er Zensumkravene basert på både faktiske begrensninger – dvs. krav som vi stiller til de långiverne vi jobber med – og de kravene vi stiller til oss selv.

Zensumkravene er et levende dokument som kommer til å endre seg med tiden og behovene. Ingen blir gladere enn oss hvis kravene våre blir standard, og dermed har oppnådd sitt mål. Da fyller vi på med nye, alt for alltid å jobbe mot visjonen vår: Ingen dårlige lån.

Krav til oss selv

Vi bruker litt lengre tid, og vi er litt mer nøye.

For å hjelpe deg som kunde på den aller beste måten, stiller vi høye krav til oss selv – alt for at det skal bli riktig. Derfor kommer vi til å stille en del ekstra spørsmål og være veldig nøye med informasjonen vi samler inn fra deg som kunde – alt for å gi deg de aller beste lånevilkårene.
Krav til oss selv

Ved nye lån må det finnes rom i økonomien din.

Norske myndigheter har besluttet, for å legge til rette for en sunn kredittgivning, at du som kunde må ha rom i økonomien din for å kunne håndtere et lån. Dette innebærer at du som kunde må kunne tåle at renten din stiger med 5 prosentenheter fra den renten banken tilbyr deg. Det synes vi er bra. På den måten reduseres risikoen for at man gir lån til forbrukere som ikke har råd til det, og dermed risikerer å få betalingsproblemer. Zensum jobber derfor kun med långivere som oppfyller kravene til de norske myndighetene.

Vanlige og uvanlige spørsmål.

Hva er grunnkravene for å få lån?

Grunnkravene for å gjøre en lånesammenligning via Zensum er:
Du er minst 25 år gammel
Du har hatt folkeregistrert adresse i Norge i minst ett år
Du har en skattepliktig årsinntekt på minst 200 000 kr
Du har en fast inntekt fra arbeid, pensjon eller uføretrygd
Du har ingen saker med inkasso eller namsmannen

Hvem blir informasjonen min delt med?

Ved en lånesammenligning sender vi lånesøknaden din videre til de kreditorene vi samarbeider med: Avida, BB Bank, Express Bank, Re:member, Nordax, Nordea (Direct), YA bank, Santander, Easy Bank, Resurs Bank, Ikano & Komplett Bank.

Hva er forskjellen på nominell og effektiv rente?

Den nominelle renten er den flytende renten som man betaler for lånet sitt. Effektiv rente er den totale rentekostnaden av den nominelle renten inkludert tillegg som for eksempel etableringskostnader og fakturagebyr.

No items found.

Finner du ikke det du leter etter?

Prøv å stille spørsmålet ditt i chatten vår, ellers er du alltid velkommen til å ringe 23 96 52 00 eller mail kundservice@zensum.no.