Med sikkerhet i bolig
Inntil kr 25 000 000
Refinansiere
Lånetid
8 år
Nedbetalingstid over 5 år krever at du refinansierer lån og kreditter du har fra før.
Månedlig kostnad:
1,985 kr
Gå videre
Eksempel: Lån 2 000 000 kr, 25 år, nom. rente 7,47%, eff. rente 7,77%. Kostnad: 2 436 540 kr. Totalkostnad: 4 436 540 kr. Faktisk månedsbeløp og totalbeløp kan avvike fra kalkulator. Etab.gebyr 1-4 %. Rente fastsettes individuelt. Oppdatert 2024-02-09.
Formålet med lånet ditt
Oppgi den delen av lånet på 150 000 kr som du ønsker å bruke til å innfri eksisterende lån.
?
Oppgi omtrent hvor stor nåværende låne-/kredittgjeld du vil innfri (ikke boliglån).
Formålet med resterende 100 000 kr
Hva er formålet med lånet?
Betalingsforsikring
Angi om du har en eller flere existerende betalingsforsikringer.
Angi husleie og andre driftskostnader.
Sivilstatus
Partnerens årsinntekt før skatt
Angi husleie og andre driftskostnader.
Boligopplysninger
Boligutgifter, fellesutgifter ol. (din andel)
Ikke renter og avdrag på boliglån
?
Angi husleie og andre driftskostnader.
Har du boliglån / lån med sikkerhet?
Vi trenger informasjon om alle nåværende lån for å behandle søknaden, selv om det er noe du ikke ønsker å refinansiere

Oppgi omtrentlige tall. Hvis informasjonen mangler, kan lånetilbudene dine bli avvist senere.

(Informasjon om forbrukslån og annen usikret gjeld deler du fra Gjeldsregisteret etter søknaden er sendt inn)
Ikke glem å bekrefte låneopplysningene ovenfor før du fortsetter med skjemaet.
Bank (lånetype)
Beløp
250 000 kr
Rente
10,23 %
Månedlig Kostnad
3000 kr
Totale Beløp
250 000 kr
Snittrenten
10,23 %
Månedlig Kostnad
3000 kr
Ansettelsesform
Årlig inntekt
Din arbeidsgiver
Vi kontakter ikke din arbeidsgiver
Ansatt fra (måned og år)
Anställd till
Leieinntekter
?
Har du leieinntekter kan du skrive inn disse her.
Leieinntekter
Kontaktinformasjon
Mobiltelefon (+47) - 8 siffer
Epost
Fødselsnummer
Vennligst fyll ut fødselsnummeret ditt. 11 tall
Norsk statsborger
Bodd i Norge siden
Medsøkere
Ta vekk
?
Medsøker er en person som står oppført på lånet sammen med deg.
Dersom det er flere enn én eier av boligen du ønsker å pantsette, må alle eiere inkluderes i søknaden.

Med en medsøker øker sjansen for bedre tilbud.
Medsøkere Sivilstatus
Medsøkere Boligsituasjon
Boligutgifter, fellesutgifter ol. (din andel)
Ikke renter og avdrag på boliglån
?
I boutgifter inngår amortering, husleie og andre driftskostnader.
Angi omtrentlig boligkostnad
Medsøkere Ansettelsesform
Årlig inntekt
Din arbeidsgiver
Vi kontakter ikke din arbeidsgiver
Ansatt fra (måned og år)
Anställd till
Leieinntekter
?
Har du leieinntekter kan du skrive inn disse her.
Leieinntekter
Medsøkere Kontaktinformasjon
Medsøkere Fødselsnummer
Vennligst fyll ut fødselsnummeret ditt. 11 tall.
Norsk statsborger
Bodd i Norge siden
Ved å klikke på "Finn riktig lån" -knappen, godkjenner du Zensums personvernerklæring og brukervilkår.
Gjeldsregistret
Forbrukslån
15.3.2024

Pensjonssparing – Spar til pensjonen selv. Zensum guider deg!

Slik sparer du til en bedre pensjonstilværelse på egen hånd. Enkle sparetips til deg som ønsker å nyte pensjonisttilværelsen. Zensum hjelper deg!
Lesning 
5 min

Hvordan spare til pensjonen selv – en guide til hvordan pensjonssparing kan gi en bedre pensjonstilværelse 

De fleste arbeidsgivere legger til rette for en pensjonssparing for sine ansatte. Det anbefales derimot at du også sparer til pensjonen selv. Pensjonen er viktig for at du skal kunne nyte en god pensjonisttilværelse. Du bør derfor bruke tid på å finne en sparemetode som passer deg. Hvor mye du bør spare avgjøres av både alder og livssituasjon.

Slik kommer du i gang med pensjonssparing i tidlig alder (steg for steg)

Det kan være lurt å starte med pensjonssparing så tidlig som mulig. Det finnes derfor ingen aldersbegrensning på når det er lurt å begynne å spare til pensjonisttilværelsen. De fleste ønsker å kunne nyte pensjonisttilværelsen uten å bekymre seg for privatøkonomien. Her får du en oppdatert sjekkliste for hvordan du kommer i gang med pensjonssparing:

1.
      Få oversikt over hvor mye pensjon du vil få

Du bør sjekke hvor mye du får i pensjon. Den opptjente pensjonen vil gi deg en pekepinn på hvor mye mer du trenger til pensjonstilværelsen. Dette er avgjørende for hvor mye du behøver å sette av til pensjonssparing.

2.
      Finn en sparemetode som passer for deg

I dag kan du spare til pensjon på mange måter. Pensjonssparing i fond, aksjer eller andre investeringer kan gi god avkastning på sikt. Hvis du begynner å spare pensjon i tidlig alder, kan du spare i din BSU konto. 

3.
      Samle pensjonskapitalbevis

De fleste arbeidsgivere sparer pensjon til sin sine ansatte. Når du slutter i jobben vil du få det som kalles pensjonskapitalbevis. Dette er et bevis på hvor mye pensjonspenger arbeidsgiveren din har spart for deg. Du kan ha opparbeidet deg flere pensjonskapitalbevis. Disse kan samles i én avtale i banken din.

4.
      Betal ned gjelden din

Det kan være en fordel å ikke ha mye gjeld når du går av med pensjon. Mange velger derfor å betale ned boliglån og annen gjeld før pensjonsalderen nærmer seg. Du bør undersøke hvilke muligheter du har til å betale ned gjelden din.

Slik sparer du til pensjon på egen hånd

Det er viktig å spare til pensjon på egen hånd. Du får da nok penger til når du går av med pensjon. De fleste setter pris på å ha nok penger når pensjonstiden nærmer seg. Retningslinjene i folketrygden endres stadig. Det er derfor en fordel å være på den sikre siden. Du bør begynne med pensjonssparing så tidlig som mulig.

Du kan velge å spare til pensjon i en vanlig sparekonto. En slik konto gir gjerne bedre rentebetingelser enn andre kontoer. Derimot er ikke dette nødvendigvis den mest lønnsomme sparemetoden. Mange velger derfor å spare i form av aksjer, fond eller i en individuell pensjonssparing. Det anbefales at du sparer et fast beløp i måneden.

Langtidssparing gir gode resultater på sikt

Det lønner seg å spare langsiktig om du skal ha nok penger til pensjonen. Det er derfor lurt å begynne med pensjonssparingen å tidlig som mulig. En økonomisk veileder kan gi sparetips som kan gjøre pensjonssparingen enklere. Bruk gjerne tid på å sette opp en god spareavtale. Du bør også forsøke å betale ned dyr kredittkortgjeld og forbrukslån.

Det er lurt samle smålån i ett forbrukslån
. Du får da bedre kontroll over privatøkonomien din. Dette gjør det enklere å finne en effektiv spareløsning. Det anbefale at du investerer i en bolig. Deretter bør du betale ned på boliglånet, slik at du har maks 75 % belåning. Langtidssparing i fond kan også gi god avkastning.

Hvem kan benytte seg av pensjonssparing?

Allerede fra 13-årsalderen kan du spare til pensjonen gjennom det som kalles for folketrygden. Etter at du har fylt 20 år, kan du spare til pensjon via en pensjonsordning hos arbeidsgiver. Arbeidsgiver sparer rundt 20 % pensjon til hver av sine ansatte. Dette er selvsagt en ordning som kan variere fra bedrift til bedrift.

Hvis du ønsker å investere i en egen pensjonskonto, kan du klare å spare en del til du går av med pensjon. Hvis du er ansatt i en privat bedrift kan du selv velge hvor du skal spare. En pensjonskonto kan opprettes hos flere seriøse aktører. Du bør sammenligne spareavtaler hos flere tilbydere for å få den beste spareavtalen.

Hvor mye kan du spare i pensjon?

Det er ingen begrensninger på hvor mye du kan spare i pensjon. Du kan derfor sette opp den spareavtalen som passer best for deg. Derimot er det viktig at du har en spareavtale du klarer å leve med. Privatøkonomien din må fungerer tilfredsstillende i hverdagen også. Bruk gjerne en sparekalkulator for å finne den riktige summen.

Når du skal kalkulere hvor mye du skal spare, bør du regne ut hvor mange år det er igjen før pensjonsalder. Du kan vanligvis forvente å få to tredjedeler av tidligere lønn i pensjon. Din oppsparte pensjon bør være nok til at du får en god økonomi i pensjonsalderen.

Hvorfor er det viktig med pensjonssparing?

Det er viktig at du sparer til du går av med pensjon. Du vil da få en bedre privatøkonomi i pensjonsalder. En god privatøkonomi er en trygghet som de aller fleste setter pris på. Det er derfor viktig å finne en pensjonssparing som du klarer å leve med. En effektiv pensjonssparing vil kunne gi en god avkastning på sikt.

Ved å starte tidlige med pensjonssparing oppnår du gode gevinster på blant annet renter. Dette gjelder spesielt om du sparer i en vanlig sparekonto. Dersom du begynner å spare til pensjon tidlig, får du maksimalt utbytte av spareavtalen. Når du begynner å spare tidlig oppnår du sannsynligvis en bedre gevinst enn om du begynner å spare rett før pensjonsalderen.

Liste over tips for en morsommere og enklere pensjonssparing

Før du begynner å spare pensjon, bør du få et overblikk over hvilke sparemuligheter, som er tilgjengelig. Det er alltid lurt å spare penger til pensjonsalderen. Når du går av med pensjon, slipper du å bekymre deg over en dårlig privatøkonomi. Det finnes en rekke tips som kan gjøre pensjonssparingen både morsom og enkel.

1.
      Få en oversikt over oppspart pensjon.

De fleste bedrifter sparer pensjon til sine ansatte. Hvis du har jobbet flere steder i løpet av karrieren, kan det være lurt å samle alle oppsparte midler på ett sted. Du får da en bedre oversikt over den oppsparte pensjonen.

2.
      Opprette en privat spareavtale.

For å få mest mulig ut av pensjonssparingen din, bør du undersøke hvilke aktører som tilbyr den beste spareavtalen. En langsiktig pensjonssparing vil gi deg en bedre økonomi når du når du har gått av med pensjon.

3.
      Planlegg pensjonstiden din.

Det blir morsommere å spare til pensjon om du planlegger godt. Mange velger derfor å bruke tid på å planlegge pensjonstiden sin godt. Du kan blant annet spare til reiser, bolig eller andre ting som du ønsker å oppleve.

4.
      Betal ned gjelden din

Det kan være en fordel å ikke ha mye gjeld når du går av med pensjon. Mange velger derfor å betale ned boliglån, seniorlån og annen gjeld før pensjonsalderen nærmer seg. Du bør undersøke hvilke muligheter du har til å betale ned gjelden din.

Relaterte artikler

Hva sier kundene våre?

Se alle anmeldelser