Med sikkerhet i bolig
Inntil kr 25 000 000
Refinansiere
Lånetid
8 år
Nedbetalingstid over 5 år krever at du refinansierer lån og kreditter du har fra før.
Månedlig kostnad:
1,985 kr
Gå videre
Eksempel: Lån 2 000 000 kr, 25 år, nom. rente 7,47%, eff. rente 7,77%. Kostnad: 2 436 540 kr. Totalkostnad: 4 436 540 kr. Faktisk månedsbeløp og totalbeløp kan avvike fra kalkulator. Etab.gebyr 1-4 %. Rente fastsettes individuelt. Oppdatert 2024-02-09.
Formålet med lånet ditt
Oppgi den delen av lånet på 150 000 kr som du ønsker å bruke til å innfri eksisterende lån.
?
Oppgi omtrent hvor stor nåværende låne-/kredittgjeld du vil innfri (ikke boliglån).
Formålet med resterende 100 000 kr
Hva er formålet med lånet?
Betalingsforsikring
Angi om du har en eller flere existerende betalingsforsikringer.
Angi husleie og andre driftskostnader.
Sivilstatus
Partnerens årsinntekt før skatt
Angi husleie og andre driftskostnader.
Boligopplysninger
Boligutgifter, fellesutgifter ol. (din andel)
Ikke renter og avdrag på boliglån
?
Angi husleie og andre driftskostnader.
Har du boliglån / lån med sikkerhet?
Vi trenger informasjon om alle nåværende lån for å behandle søknaden, selv om det er noe du ikke ønsker å refinansiere

Oppgi omtrentlige tall. Hvis informasjonen mangler, kan lånetilbudene dine bli avvist senere.

(Informasjon om forbrukslån og annen usikret gjeld deler du fra Gjeldsregisteret etter søknaden er sendt inn)
Ikke glem å bekrefte låneopplysningene ovenfor før du fortsetter med skjemaet.
Bank (lånetype)
Beløp
250 000 kr
Rente
10,23 %
Månedlig Kostnad
3000 kr
Totale Beløp
250 000 kr
Snittrenten
10,23 %
Månedlig Kostnad
3000 kr
Ansettelsesform
Årlig inntekt
Din arbeidsgiver
Vi kontakter ikke din arbeidsgiver
Ansatt fra (måned og år)
Anställd till
Leieinntekter
?
Har du leieinntekter kan du skrive inn disse her.
Leieinntekter
Kontaktinformasjon
Mobiltelefon (+47) - 8 siffer
Epost
Fødselsnummer
Vennligst fyll ut fødselsnummeret ditt. 11 tall
Norsk statsborger
Bodd i Norge siden
Medsøkere
Ta vekk
?
Medsøker er en person som står oppført på lånet sammen med deg.
Dersom det er flere enn én eier av boligen du ønsker å pantsette, må alle eiere inkluderes i søknaden.

Med en medsøker øker sjansen for bedre tilbud.
Medsøkere Sivilstatus
Medsøkere Boligsituasjon
Boligutgifter, fellesutgifter ol. (din andel)
Ikke renter og avdrag på boliglån
?
I boutgifter inngår amortering, husleie og andre driftskostnader.
Angi omtrentlig boligkostnad
Medsøkere Ansettelsesform
Årlig inntekt
Din arbeidsgiver
Vi kontakter ikke din arbeidsgiver
Ansatt fra (måned og år)
Anställd till
Leieinntekter
?
Har du leieinntekter kan du skrive inn disse her.
Leieinntekter
Medsøkere Kontaktinformasjon
Medsøkere Fødselsnummer
Vennligst fyll ut fødselsnummeret ditt. 11 tall.
Norsk statsborger
Bodd i Norge siden
Ved å klikke på "Finn riktig lån" -knappen, godkjenner du Zensums personvernerklæring og brukervilkår.
Gjeldsregistret
Forbrukslån
15.3.2024

Sparing til barn – de beste tipsene fra Zensum

Hvordan sparer du best penger for barnet ditt og hjelper dem underveis økonomisk? Zensum gir deg de beste tipsene i vår flotte guide.
Lesning 
3 min

De beste tipsene for sparing for barn - Zensums flotte guide

Kanskje du skal være foreldre, eller kanskje du allerede er det, og du vil spare opp for barnet ditt og hjelpe dem underveis i livet. Det er ikke alltid lett å se hvordan du best, raskt eller enkelt kan spare opp for barnet ditt, så vi har samlet en flott guide for deg her, slik at du kan finne akkurat den lagringsmetoden som passer deg.

Selv om du ikke føler at du har god kontroll på økonomi og sparing, så kan du enkelt finne en sparemetode som passer deg og din personlige økonomi. Zensum er også klar til å hjelpe deg hvis du trenger det.

Hvorfor skal man spare opp for barnet sitt?

Når et barn blir født, og noen ganger til og med før, oppretter foreldrene eller besteforeldrene vanligvis en sparekonto for barnet i banken, enten under eget navn eller barnets navn. Ved å opprette en konto for et barn, kan du enkelt holde rede på hvor mye som er på kontoen og hvor mye som blir satt inn. I de fleste banker kan man opprette en sparekonto for et barn i deres navn. Hvis du velger å gjøre besparelsene i ditt eget navn, blir den låst, og barnet kan få tilgang til den når de fyller 18 eller 21 år.

Ved å spare opp for barnet ditt på denne måten, kan du hjelpe barnet sitt godt på vei inn i voksen alder og med de viktige tingene som kommer da. En barnesparekonto kan hjelpe barnet ditt når de skal flytte hjemmefra, gifte seg, eller noe annet, men selvfølgelig også fungere som et sikkerhetsnett i tilfelle uventede utgifter.

Planlegg økonomien rundt barnets sparing

Imidlertid nevnes det også at du som forelder selvfølgelig må ha kontroll over egen økonomi og regninger før du sparer penger til barnet ditt. Det er viktig at du først får oversikt over familiens økonomi, slik at du kan se hvor mye du har råd til å spare opp for barnet ditt, slik at du ikke setter deg selv i en økonomisk klemme. Å spare penger for barnet sitt kan virke som en av de viktigste tingene, men det er også viktig at alle andre regninger og utgifter betales først slik at det ikke kan være til skade for familien på et senere tidspunkt. Hvis du vil ha hjelp med familieøkonomi og legge et familiebudsjett, kan du lese mer her.

Spar mye og raskt for barna - er det mulig?

Samlet sett er det ingen grense for hvor mye du kan spare opp for barnet ditt, siden det avhenger mye av ens personlige økonomi. Mange foreldre velger å legge barnetrygden inn i barnesparingen slik at den kan gi minimum 1054 kr per måned hvis du velger å gjøre det. I tillegg kan det også være forskjellige vilkår for renter og beløp hvis du velger en sparekonto i en bank i stedet for aksjer. Du kan derfor raskt spare opp for barnet ditt, ettersom det avhenger av hvordan og hvor mye du velger å spare opp.
 

Ulike måter å spare opp for barnet på

Hvis du vil spare penger for barnet ditt, bør du bestemme hva målet med innsparingen er og hvor langsiktig innsparingen skal være. Det er spesielt to typer besparelser som er populære når du sparer for barnet ditt: aksjer og en sparekonto. Aksjer er mer langsiktige enn en sparekonto. Hvis du sparer opp i aksjer, er det viktig at du har kunnskap om aksjehandel, for ellers kan det være et tap snarere enn en besparelse. Hvis du har forståelse for aksjer, kan besparelsene også bli betydelig større og vokse med årene uten at du legger inn mer penger. Med en sparekonto vokser besparelsene bare med pengene du setter inn, og du kan ikke tape penger med denne typen besparelser.

Selvfølgelig kan dette være en personlig preferanse, men i mange tilfeller vil du få mest mulig ut av å investere i aksjer og øke sparingene på den måten. Barnets sparing har større mulighet til å vokse betydelig når det suppleres med aksjer enn om det bare står på en bankkonto.

Her er en komplett liste over forskjellige måter å spare penger til barn på:

  • Aksjer
  • Fond
  • Sparekonto
  • Pengeskrin
  • Andre investeringer (f.eks bolig - selv om bolig kan kreve lån, er det en langsiktig investering)

Fordeler med langsiktig sparing i fond

Hvis du velger å spare penger i fond, er det med tanke på at barnet ikke trenger å bruke pengene på noen år. Her sparer du opp over flere år, så det er en god mulighet til å få større avkastning enn du får ved å bruke en vanlig sparekonto. Mengden sparing i fond kan imidlertid svinge mye, men her er det viktig at du husker å ha lang tidshorisont.

Hvordan spare opp for barn på sparekonto?

Noe som hittil trolig har vært den vanligste måten å spare opp for barnet sitt, er en sparekonto. Her kan du opprette en bankkonto under ditt eget navn eller i barnets navn og lage en fast betalingsavtale for hver måned, slik at du vet at det vil bli spart. Her vokser besparelsene vanligvis bare når du setter inn penger selv, da renten på en sparekonto vanligvis er veldig lav. Derfor blir det oftest ikke sett på som en besparelse med lang tidshorisont.

Fordelene med en sparekonto er at det er enkelt og at det ikke er noen risiko i forhold til sparing i fond. Pengene her kan vare så lenge du vil, uten at det nødvendigvis blir noe av det.

Hvordan sparer du smarteste for barnet ditt

Når du velger at du vil spare penger for barnet ditt, kan du se på hva du vil at pengene skal brukes til når barnet blir eldre, hvor mye du vil spare opp og hvordan. Vi har laget en trinnvis liste som kan hjelpe deg underveis.
 

1.     Ha en idé om hva pengene skal brukes til.

2.     Få oversikt over din egen økonomi.

3.     Bestem hvor mange år du vil spare opp over.

4.     Finn et beløp du vil spare opptil totalt eller per måned.

5.     Velg en måte å spare på - fond eller sparekonto.

6.     Bestem når barnet ditt skal ha tilgang til besparelsene.

7.     Ta tak i banken din eller en profesjonell leder og begynn å spare.


Vi håper denne artikkelen har hjulpet deg med å få en bedre ide om hvordan du kan spare penger for barnet ditt. Det er alltid en god gave å kunne gi barnet sitt når det blir eldre, slik at du som forelder kan hjelpe dem litt underveis.

Hvis du trenger mer hjelp til å finne ut hvordan du best kan spare penger for barnet ditt, er du alltid velkommen til å kontakte Zensum her. Vi er alltid klare til å hjelpe deg med økonomisk rådgivning.

Lær barnet ditt å spare selv

Ukelønn er den beste måten å lære barna om økonomi og sparing. Du trenger ikke be barnet spare mye penger i tidlig alder. Start med små summer, som ukelønn på fredager for eksempel. La barnet selv velge hvordan pengene skal brukes. Barn lærer mest av egne feil, men la dem gjøre disse feilene med småpenger. På den måten lærer de å få et sunt forhold til de pengene de har, og unngår å ta opp for mange ulike lån i voksen alder.


Ofte stilte spørsmål

Hvor mye kan man spare til barn?

Beløpsgrensene for sparing til barn ble i 2013 økt fra 75 000 kr til nesten 170 000 kr, så ble det samtidig langt enklere for de voksne i familien å spare til barna.

Hvordan spare til barn i fond?

Hvis du ikke føler at du vil være flink til å spare penger i fond, kan du enkelt bruke en profesjonell forvalter som kan investere pengene dine for deg. Hvis du trenger å spare i mange år, kan et globalt aksjefond være en god ide, da det lar deg lagre investeringene dine over hele verden. Hvis du velger denne løsningen, bør du vite at barnet ditt har full disposisjonsrett over fondsenhetene når de fyller 18 år.

Hvordan spare smart til barna?

Når du velger at du vil spare penger for barnet ditt, kan du se på hva du vil at pengene skal brukes til når barnet blir eldre, hvor mye du vil spare opp og hvordan. Vi har laget en trinnvis liste som kan hjelpe deg underveis.

1.     Ha en idé om hva pengene skal brukes til.

2.     Få oversikt over din egen økonomi.

3.     Bestem hvor mange år du vil spare opp over.

4.     Finn et beløp du vil spare opptil totalt eller per måned.

5.     Velg en måte å spare på - fond eller sparekonto.

6.     Bestem når barnet ditt skal ha tilgang til besparelsene.

7.     Ta tak i banken din eller en profesjonell leder og begynn å spare.


Vi håper denne artikkelen har hjulpet deg med å få en bedre ide om hvordan du kan spare penger for barnet ditt. Det er alltid en god gave å kunne gi barnet sitt når det blir eldre, slik at du som forelder kan hjelpe dem litt underveis.

Hvis du trenger mer hjelp til å finne ut hvordan du best kan spare penger for barnet ditt, er du alltid velkommen til å kontakte Zensum her. Vi er alltid klare til å hjelpe deg med økonomisk rådgivning.

Hvordan sparer dere til barn?

Du kan spare penger for barnet ditt på forskjellige måter, så vi anbefaler at du ser på hva slags besparelser som vil fungere best for deg, økonomien din og barnet ditt og velger ut fra det.

Relaterte artikler

Hva sier kundene våre?

Se alle anmeldelser