Forbrukslån
10.5.2021

Lag et oversiktlig budsjett når du skal bygge hus. Få en god oversikt over kostnader i forbindelse med husbyggingen. Zensum guider deg!

Lesning 
2 min

Skal du bygge hus? Vi gir deg våre beste budsjettips når du skal bygge hus

Hvis du planlegger å bygge hus, bør du starte med å lage et budsjett. Slik får du raskt oversikt over hvilke kostnader som må påregnes i forbindelse med husbyggingen. Det er ikke alltid like enkelt å måtte forholde seg til budsjetterte rammer når du skal bygge hus. Et husbyggebudsjett bidrar til at du kan spare penger.

Det anbefales at du kontakter fagfolk i startfasen av byggeprosjektet. I denne prosessen er det viktig at du forhører deg om pris på hele prosjektet. Ved å forholde deg til profesjonelle fagfolk, sikrer du et godt resultat. Når du har fått oversikt over hva byggeprosjektet vil koste, kan du søke om et byggelån.

  • Hvor stort budsjett har du?
  • Juster løsninger ut fra budsjettets størrelse
  • Få hjelp av en profesjonell arkitekt
  • Jobb tett med entreprenør

Hvor mye koster det å bygge et hus?

Du bestemmer selv hvor mye du ønsker å bruke på boligen. Når du skal bygge eller renovere et hus, er det mye å ta hensyn til. Før du begynner, bør du derfor bruke tid på å budsjettere hvor mye dette koster. Det anbefales at du tar kontakt med en entreprenør for å få et pristilbud på hele byggeprosjektet. 

Det er viktig at du har en god dialog med entreprenøren under byggeprosessen. Slik holder du kontroll på om det er nødvendig å justere kostnaden. Du kan spare penger ved å velge rimeligere løsninger. Hvor mye det koster å bygge et hus, kan du finne ved å ta utgangspunkt i kvadratmeterprisen.

Lag et oversiktlig budsjett

Hvis du planlegger å renovere eller bygge et nytt hus, er det viktig å budsjettere riktig. Om det er nødvendig med ekstra midler, kan du søke om et byggelån. Et byggelån bidrar til at du får nok penger til å gjennomføre byggeprosjektet. Pengene står tilgjengelig på kontoen mens du bygger eller renoverer boligen. 

Det anbefales at du lager et oversiktlig budsjett. I den forbindelse er det viktig at du har kontroll på utgiftene. Det kan også tilkomme uforutsette utgifter. Du bør derfor ha en tett dialog med entreprenøren. Du unngår da å bli overrasket om utgiftene overstiger budsjettet. Et budsjett gjør det lettere å kontrollere at pengene strekker til hele byggeprosjektet.

Budsjett for husbygging – trinn for trinn

Før du begynner byggingen, bør du tilrettelegge for et husbyggebudsjett. Dette budsjettet bør ta høyde for samtlige kostnader i forbindelse med husbyggingen. Prisene kan variere i forhold til hvor du skal bygge. Det kan være rimeligere å bygge utenfor tettbebygde strøk. Størrelsen på boligen er med på  bestemme den totale kostnaden.

Det er flere faktorer som må tas høyde for i forbindelse med et husbyggebudsjett. Du bør ta utgangspunkt i hvor mye du har å bygge for. Både materialer og løsninger kan tilpasses i forhold til budsjettet. Dersom tomten må bearbeides, tilkommer det gjerne flere kostnader. Deretter vil faktorer som husets grunnflate og konstruksjon være avgjørende for prisen.

Budsjettet kan påvirkes av flere faktorer

Det er ikke alltid like enkelt å budsjettere kostnaden på et byggeprosjekt. Mange velger å bruke en arkitekt til å tegne den nye boligen. Dette bidrar til at det kan utvikles mange gode og praktiske løsninger. Boligens design har mye å si for den totale prisen. Arkitekten kan derfor bidra med å finne rimelige og praktiske løsninger. 

Huset kan bygges med flere etasjer om du ønsker det. En bolig med flere etasjer vil derimot bli dyrere å bygge. Komplekse løsninger kan også føre til at prisen må justeres oppover. Du bør i tillegg ta hensyn til hvilke materialer som skal brukes. Prisen på materialer som brukes til bad, gulv, dører og vinduer er avgjørende for budsjettets størrelse.

Velg budsjettvennlige løsninger

Når du skal bygge hus, bør du velge budsjettvennlige løsninger. Ved å samarbeide tett med både arkitekt og entreprenør, kan du spare penger. Før den tid, bør du få en oversikt over hvor stort husbyggebudsjett du har tilgjengelig. Dersom du har behov for å øke budsjettets rammer, kan du søke om et boliglån.

Sammenlign Forbrukslån

Vi er stolte over å ha hjulpet over 670 000 mennesker med å sammenligne lånene sine.

Beløp
Lånetid
8 år
Nedbetalingstid over 5 år krever at du refinansierer lån og kreditter du har fra før.
Månedlig kostnad:
1,985 kr
Gå videre
Eksempel: Annuitetslån 250.000 kr, 14 år, nom. rente 10,47%, etabl.-/termingeb. 0kr gir eff. rente 5,92%. Totalkostnad 364.993 kr, kostnad 2.173 kr/måned (168 avbet.). Nedbet.tid 1-15 år, 5 år dersom du ikke skal refinansiere. Eff.rente: 6,15–29,9%.
Formålet med lånet ditt
Vil du innfri eksisterende lån (ikke boliglån)?
Oppgi den delen av lånet på 150 000 kr som du ønsker å bruke til å innfri eksisterende lån.
?
Oppgi omtrent hvor stor nåværende låne-/kredittgjeld du vil innfri (ikke boliglån).
Formålet med resterende 100 000 kr
Hva er formålet med lånet?
Sivilstatus
Boligsituasjon
Leie (din andel)
?
Angi husleie og andre driftskostnader.
Ansettelsesform
Årlig inntekt
Din arbeidsgiver
Ansatt fra (måned og år)
Anställd till
Andre inntekter/leieinntekter
?
Har du leieinntekter kan du skrive inn disse her.
Andre inntekter
Kontaktinformasjon
Fødselsnummer
Vennligst fyll ut fødselsnummeret ditt
Norsk statsborger
Bodd i Norge siden
Medsøkere
Ta vekk
?
Medsøker er en person som står oppført på lånet sammen med deg.
Med en medsøker øker sjansen for bedre tilbud.
Medsøkere Sivilstatus
Medsøkere Boligsituasjon
Boligutgifter
?
I boutgifter inngår amortering, husleie og andre driftskostnader.
Angi omtrentlig boligkostnad
Medsøkere Ansettelsesform
Årlig inntekt
Din arbeidsgiver
Ansatt fra (måned og år)
Anställd till
Andre inntekter/leieinntekter
?
Har du leieinntekter kan du skrive inn disse her.
Andre inntekter
Medsøkere Kontaktinformasjon
Medsøkere Fødselsnummer
Vennligst fyll ut fødselsnummeret ditt
Norsk statsborger
Bodd i Norge siden
Legg til dine eksisterende lån
Bank (lånetype)
Beløp
250 000 kr
Rente
10,23 %
Månedlig Kostnad
3000 kr
Totale Beløp
250 000 kr
Snittrenten
10,23 %
Månedlig Kostnad
3000 kr
Dine boliglån, billån, forbrukslån, kreditkort osv.
Ved å klikke på "Finn riktig lån" -knappen, godkjenner du våre brukervilkår, og det vil bli foretatt en kredittsjekk av deg og eventuell medsøker. Les våre brukervilkår her.
Gjeldsregistret

Relaterte artikler

Hva sier kundene våre?

Se alle anmeldelser