Når bør du refinansiere gjeld

Mange har små forbrukslån og kredittkortgjeld hos ulike banker. Normalt er ikke dette noe problem, men om gjelden bare øker og øker bør du vurdere å refinansiere forbruksgjelden. Den vanligste grunnen til at, for eksempel, gjeld på kredittkort ikke går ned er at man betaler inn for lite hver måned. Mange betaler kun minimumssummen, og over tid opparbeider man seg større lånekostnader enn nødvendig. Øker forbruksgjelden din, uten at du har tatt opp mer lån, er det på tide å vurdere refinansiering av forbruksgjelden.

Refinansiering av gjeld med betalingsanmerkning

Har du havnet i en situasjon hvor du ikke klarer å betale forbruksgjelden, ender det ofte med inkasso og betalingsanmerkning. I en slik situasjon kan det være vanskelig å refinansiere gjeld uten sikkerhet selv om du fyller alle kriterier for å refinansiere gjelden. Det blir enklere om du kan stille noe i pant for et refinansieringslån. Noen banker er villige til å hjelpe til med refinansiering av gjeld med sikkerhet, om de kan ta pant i boligen din. Kontakt oss gjerne, og sammen ser vi på om dette er en mulighet for deg.

Hvor mye kan du spare på å refinansiere forbruksgjeld?

Det er umulig å gi et konkret svar som vil gjelde for alle låntakere. Hvor mye du kan spare på refinansiering av gjeld kommer helt an på hvor mye gjeld du har og hvor høy rentesatsen er. Kredittkortgjeld har ofte en høy rentesats, og har du flere kredittkort du betaler på lønner det seg vanligvis å refinansiere med et forbrukslån med lavere rente. Har du både et par små forbrukslån og flere kredittkort, anbefaler vi så absolutt å samle alt i et refinansieringslån. Å refinansiere forbruksgjeld har ikke bare økonomiske fordeler. Det er også enklere å forholde seg til én bank, og et månedsbeløp enn en rekke ulike banker og forskjellige månedsavdrag.