Med sikkerhet i bolig
Inntil kr 25 000 000
Refinansiere
Lånetid
8 år
Nedbetalingstid over 5 år krever at du refinansierer lån og kreditter du har fra før.
Månedlig kostnad:
1,985 kr
Gå videre
Eksempel: Lån 2 000 000 kr, 25 år, nom. rente 7,47%, eff. rente 7,77%. Kostnad: 2 436 540 kr. Totalkostnad: 4 436 540 kr. Faktisk månedsbeløp og totalbeløp kan avvike fra kalkulator. Etab.gebyr 1-4 %. Rente fastsettes individuelt. Oppdatert 2024-02-09.
Formålet med lånet ditt
Oppgi den delen av lånet på 150 000 kr som du ønsker å bruke til å innfri eksisterende lån.
?
Oppgi omtrent hvor stor nåværende låne-/kredittgjeld du vil innfri (ikke boliglån).
Formålet med resterende 100 000 kr
Hva er formålet med lånet?
Betalingsforsikring
Angi om du har en eller flere existerende betalingsforsikringer.
Angi husleie og andre driftskostnader.
Sivilstatus
Partnerens årsinntekt før skatt
Angi husleie og andre driftskostnader.
Boligopplysninger
Boligutgifter, fellesutgifter ol. (din andel)
Ikke renter og avdrag på boliglån
?
Angi husleie og andre driftskostnader.
Har du boliglån / lån med sikkerhet?
Vi trenger informasjon om alle nåværende lån for å behandle søknaden, selv om det er noe du ikke ønsker å refinansiere

Oppgi omtrentlige tall. Hvis informasjonen mangler, kan lånetilbudene dine bli avvist senere.

(Informasjon om forbrukslån og annen usikret gjeld deler du fra Gjeldsregisteret etter søknaden er sendt inn)
Ikke glem å bekrefte låneopplysningene ovenfor før du fortsetter med skjemaet.
Bank (lånetype)
Beløp
250 000 kr
Rente
10,23 %
Månedlig Kostnad
3000 kr
Totale Beløp
250 000 kr
Snittrenten
10,23 %
Månedlig Kostnad
3000 kr
Ansettelsesform
Årlig inntekt
Din arbeidsgiver
Vi kontakter ikke din arbeidsgiver
Ansatt fra (måned og år)
Anställd till
Leieinntekter
?
Har du leieinntekter kan du skrive inn disse her.
Leieinntekter
Kontaktinformasjon
Mobiltelefon (+47) - 8 siffer
Epost
Fødselsnummer
Vennligst fyll ut fødselsnummeret ditt. 11 tall
Norsk statsborger
Bodd i Norge siden
Medsøkere
Ta vekk
?
Medsøker er en person som står oppført på lånet sammen med deg.
Dersom det er flere enn én eier av boligen du ønsker å pantsette, må alle eiere inkluderes i søknaden.

Med en medsøker øker sjansen for bedre tilbud.
Medsøkere Sivilstatus
Medsøkere Boligsituasjon
Boligutgifter, fellesutgifter ol. (din andel)
Ikke renter og avdrag på boliglån
?
I boutgifter inngår amortering, husleie og andre driftskostnader.
Angi omtrentlig boligkostnad
Medsøkere Ansettelsesform
Årlig inntekt
Din arbeidsgiver
Vi kontakter ikke din arbeidsgiver
Ansatt fra (måned og år)
Anställd till
Leieinntekter
?
Har du leieinntekter kan du skrive inn disse her.
Leieinntekter
Medsøkere Kontaktinformasjon
Medsøkere Fødselsnummer
Vennligst fyll ut fødselsnummeret ditt. 11 tall.
Norsk statsborger
Bodd i Norge siden
Ved å klikke på "Finn riktig lån" -knappen, godkjenner du Zensums personvernerklæring og brukervilkår.
Gjeldsregistret
Forbrukslån
15.3.2024

Kredittsjekk - hva er det?

Hvis du har måttet ta opp et lån eller kjøpe noe i avdrag, kan det hende du sitter fast på ordet kredittsjekk. Men hva er det og hva brukes det til?
Lesning 
3 min

Hva er et kredittsjekk og hvordan fungerer det?

En kredittsjekk betyr at en utlånsinstitusjon eller en kreditor vil ha tilgang til kredittinformasjonen din og ofte brukes i forbindelse med lån eller kjøp av varer i avdrag. Det betyr ganske enkelt at dine tidligere utbetalinger av lønn eller avdrag, i tillegg til annen personlig informasjon, blir brukt til å avgjøre om du vil være en god eller en dårlig betaler.

I hverdagen trenger du kanskje ikke å bruke kredittscoren din så mye, men hvis du en dag vil ta opp et større lån til f.eks. å kjøpe hus eller bil, så er det viktig at du vet hvordan en kredittsjekk fungerer og hvordan du kan få en bedre kreditt.

Hvordan kan du bruke kredittsjekk din for å få en bedre rente?

Hvis du vet at du skal ta opp et lån for å kjøpe et hus eller noe annet, kan du begynne å fokusere på å forbedre kredittscoren din slik at du kan få en bedre rente. Du kan starte med å gjøre en gratis kredittsjekk på deg selv for å se hva din nåværende kredittscore er. Å ha en lav kredittscore kan bety at du blir dårligere og høyere renter når du tar opp et lån. Hvis du har en god og høyere kredittscore, kan du vanligvis få en bedre og lavere rente.

Du kan begynne å bygge kredittscore dine ved å sørge for at du betaler alle regningene og eksisterende lån, og at du betaler dem i tide
. Hvis du har en lavbetalt jobb, kan du også begynne å lete etter en bedre betalt jobb, men det er selvfølgelig ikke et krav. Du bør også betale ned så mye på dine nåværende lån eller inkassosaker du kan. 

Hva er en kredittscore, og hvordan beregnes det?

Informasjon vil bli samlet inn fra deg fra Folkeregisteret, Skatteetaten, Brønnøysundregistrene og inkassoselskapene. De kan også hente informasjon fra domstolene hvis du tidligere har hatt saker om pengekrav.

Kredittscoren din blir deretter beregnet basert på all denne informasjonen og resulterer i en numerisk verdi som uttrykker kredittvurderingen din. Den typiske skalaen går fra 0 til 100, men det er også andre skalaer. Kredittscoren din spiller da en stor rolle når du gjennomgår en kredittsjekk.

Når du tar opp et lån, blir renten din vanligvis beregnet ut fra kredittscoren din. Du vil også motta en kredittsjekk hvis du søker om et lån hos Zensum.

Er en kredittsjekk lovlig?

Det kan virke grenseoverskridende for noen å vite at systemer bruker så mye informasjon om en, men det er helt lovlig ettersom det er regulert under personopplysningsloven. Du trenger derfor ikke å bekymre deg for hvem som får tilgang til informasjonen. Hvis du får en kredittvurdering når du trenger å søke om et lån eller kjøpe noe i avdrag, vil ikke systemet vise all informasjonen din, men bare om du er godkjent eller ikke. I de fleste tilfeller vil det heller ikke vise kredittscoren din.

Spærring af kredittsjek

Hvis du ikke vil have, at du skal kunne kredittjekkes, kan du vælge at spærre det. Du skal for at spærre for kredittjek indsende en kopi af gyldig legitimation, samt din underskrift med posten til kredittopplysningsbyråene.

Når du har spærret for kredittjek, er der ingen selskaber eller privatpersoner, som kan bede om kreditoplysninger på dig. Du kan dog heller ikke optage et lån eller kredit, før du har fjernet spærringen igen.

Hvorfor kredittopplysninger gir deg som låntaker trygghet

En långiver må hente inn kredittopplysninger om låntakeren før et lån innvilges. Det som selvfølgelig først og fremst undersøkes ved en kredittsjekk er om låntakeren har muligheten til å betjene lånet. Det er som regel også viktig at det finnes rom for betaling av eventuelle renter og avgifter. Kredittopplysningene representerer derfor en trygghet for deg som låntaker, siden banken ikke vil innvilge lån eller kreditter hvis de ser at du som låntaker kan få problemer med å nedbetale gjelden din.


Ofte stillede spørgsmål

Hva er kredittsjekk?

En kredittsjekk brukes ofte i forbindelse med søknad om lån, som f.eks. et forbrukslån, kjøp på avbetaling eller etterfakturering. Muligheten for å få foretatt en kredittsjekk er en del av personopplysningsloven som bestemmer at det må være god grunn for å foreta en kredittsjekk. 

Er kredittsjekk lovlig?

Det kan virke grenseoverskridende for noen å vite at systemer bruker så mye informasjon om en, men det er helt lovlig ettersom det er regulert under personopplysningsloven. Du trenger derfor ikke å bekymre deg for hvem som får tilgang til informasjonen. Hvis du får en kredittvurdering når du trenger å søke om et lån eller kjøpe noe i avdrag, vil ikke systemet vise all informasjonen din, men bare om du er godkjent eller ikke. I de fleste tilfeller vil det heller ikke vise kredittscoren din.

Hvordan fungerer en kredittsjekk?

Du har kanskje prøvd å kjøpe en ny mobiltelefon i avdrag. Når du kjøper den i avdrag, må informasjonen din legges inn i systemet, der systemet deretter utfører en kredittvurdering, for å se om du tidligere har klart å finne ut hvordan du skal betale regningene dine i tide. Hvis du har dårlig kreditt, vil du i de fleste tilfeller ikke kunne kjøpe en telefon i avdrag.Hvis du har god kreditt, vil du bli godkjent av systemet, og du vil kunne kjøpe en telefon i avdrag. Dette gjelder ikke bare telefoner, og det er det samme prinsippet hvis du vil ta opp et forbrukslån eller noe. De fleste med god kreditt vil ofte ikke oppdage at systemet foretar en kredittvurdering når de kjøper ting i avdrag eller søker om et lån.

Hva sjekkes ved kredittsjekk?

Når du vil søke om lån eller kjøpe noe i avdrag, går systemet inn og henter mye informasjon om deg når det gjør en kredittsjekk. Følgende informasjon gjelder:

  • Adressen din i folkeregisteret
  • Beregnet bruttoinntekt
  • Skatteligning (ordinær inntekt, skatt, skatteklasse og formue), basert på informasjon fra Skattedirektoratet
  • Registrerte forretningsinteresser
  • Betalingsanmerkninger (inkasso, utbetalinger og fradrag)
  • Kredittscore

Hvordan kredittsjekke jeg meg selv gratis?

Det kan være fristende og spennende å sjekke din egen kredittpoeng. Det er forskjellige nettsteder som kan tilby dette, f.eks. Bisnode. Noen nettsteder koster penger før du kan se kredittscoren din, mens du i de fleste tilfeller får tilgang gratis for å se hvilken kredittinformasjon som er knyttet til deg. Du må selvfølgelig identifisere deg med bankID slik at andre ikke kan hente din private informasjon. 

For eksempel hvis du få gjort en kredittsjekk i forbindelse med et lån, kan du i noen tilfeller be om å bli informert om kredittscoren din. Selskapet har allerede betalt kredittbyrået for informasjonen din, så de kan være villige til å dele kredittscoren din med deg. Hvis du vil lese mer om å søke om et forbrukslån, kan du lese mer her.

Når oppdateres en kredittsjekk?

Opplysningene hos selskapene som driver med kredittsjekk blir oppdatert én gang i året.

Relaterte artikler

Hva sier kundene våre?

Se alle anmeldelser