Leif Eliasson, påtroppende administrerende direktør for låneformidleren Zensum – Neste steg på reisen mot videre vekst

06
.
05
.
2021

Zensum ønsker å bidra til sunnere kredittformidling, samtidig som man satser på en ambisiøs vekstplan – en oppgave for Leif Eliasson, som tiltrer som ny administrerende direktør i begynnelsen av 2021.

Leif kommer rett fra Moderna Försäkringar, hvor han som administrerende direktør sørget for økte markedsandeler etter flere års minskende omsetning. Da først og fremst gjennom et sterkt fokus på digital transformasjon, lansering av nye produkter, ny merkevareposisjonering og omfattende organisasjonsutvikling knyttet til bedriftskultur og lederskap.

– Det er en tydelig kobling mellom oppdraget som administrerende direktør hos Zensum og det som personlig driver meg. Jeg tiltrekkes av bransjer og selskaper i sterk endring, og av bedrifter som jobber med et uttalt kundefokus. Dessuten befinner Zensum seg i en entreprenørdrevet utfordrerposisjon som jeg finner lokkende. Miljøet minner mye om Kinnevik-sfæren, hvor jeg har tilbrakt en stor del av min yrkesaktive karriere, sier Leif Eliasson.

– Ved å utgå fra Zensum-visjonen "ingen dårlige lån", er ambisjonen å ta større ansvar som kredittformidler. Dette krever naturligvis en proaktiv dialog med våre tilknyttede långivere, men også at vi gir kundene riktig verktøy og support gjennom hele prosessen slik at de kan ta riktig avgjørelse for egen økonomi, fortsetter Leif Eliasson.

Henrik Källén legger til: – Zensum har en ambisiøs og velutviklet strategi. Den bygger på digitalisering, geografisk ekspansjon og lansering av nye produkter. Med Leif på plass har vi nå alle forutsetninger for å ta neste steg videre på vekstreisen med kunden i fokus. For min del var valget av ny ekstern administrerende direktør et ekstremt viktig punkt, ikke bare som grunnlegger og nåværende administrerende direktør, men for hele selskapet, selvfølgelig.

Jeg har en genuin oppfatning om at Leifs personlighet og erfaring er akkurat hva vi er ute etter. Jeg ser frem imot å støtte Leif i hans nye rolle, og for egen del egne mer tid til bedriftsutvikling og fordypning av samarbeidet med långiverne, sier Pontus Reuterswärd.

Jeg ser frem i mot å samarbeide med Zensum-teamet for å fortsatt bygge videre på dagens virksomhet, samtidig som vi parallelt utvikler selskapet i flere dimensjoner.

– Jeg ser frem i mot å samarbeide med Zensum-teamet for å fortsatt bygge videre på dagens virksomhet, samtidig som vi parallelt utvikler selskapet i flere dimensjoner. Bransjen vil fortsatt være i stadig endring de kommende årene, og min oppgave er å sørge for at Zensum får en viktig rolle i denne utviklingen, avslutter Leif Eliasson.

Presse & Medier

Leif Eliasson, påtroppende administrerende direktør for låneformidleren Zensum – Neste steg på reisen mot videre vekst